A Ranunculus növekvő útmutatója

Avatar admin | 2021.05.10. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Dús és telt, a ranunculus valóban tudja, hogyan kell bejáratot csinálni. Az őszibaracktól a borvörösig sokféle színben virágzó, a szövetvékony szirmok nagy fürtjei minden vidám vidám kiegészítői. Növelje saját ranunculus virágait, hogy textúrát adjon a csokrokhoz, mint egy edény középpontja, vagy egyszerűen élvezhesse a kertben ülve.

Hogyan növekszik a Ranunculus Flowers

Tavasszal mindig egy teljes folyosót látok a kertközpontban, amelyet ranunculus virágoknak szentelnek. És ők a virágkötő tavaszi virágdíszek. Meglepődve tapasztaltam, hogy sok ember nem tudja, hogy a kertjében kormosból termesztheti őket. Nem tudom, miért nem házikertek, mivel nagyon népszerűek és erős rajongótáboruk van.

Én, én mindig a ranunculus virágok egyik legnagyobb mazsorettje leszek! Olyan könnyen termeszthetőek, és több házikertbe tartoznak. Itt található minden, amit tudnia kell arról, hogyan kell ültetni a ranunculus kormot és gondozni a virágzásaikat.

Ranunculus asiaticus virágok

Ranunculus asiaticus. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

Ismerje meg a Ranunculust

A perzsa boglárka néven is ismert Ranunculus asiaticus a házikertekben található leggyakoribb ranunculus. Több mint 250 faj létezik, de a legtöbb csak a vadonban található. Az otthonban található összes hibrid a Ranunculus asiaticus.

A bazsarózsa virágú tekolote hibridek Kaliforniából származnak, és könnyen beszerezhetők. Más hibridek közé tartoznak Izrael és Franciaország fajtái is.

Nem számít, hogy melyik típusú ranunculust választja, mindenképpen meg kell találnia őket mindenféle színben. Jellemzően késő tavasszal és nyár elején virágzik, fehér, sárga, rózsaszín, narancssárga, piros, bordó, pirosító, őszibarack, valamint vegyesebb és ékszer tónusú színekben található ranunculus. A Ranunculus virágszára 12 és 24 hüvelyk közötti magasságban nő.

rózsaszínű ranunculus csokor

Ranunculus asiaticus. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

Ranunculus izzók

Az általában hagymának nevezett ranunculus a gyökérből nő ki. És fiú, furcsán néznek ki! Hasonlítanak a polipokra, apró, selymes, barna vastag gyökerekkel, amelyeket karmoknak neveznek.

A nagyobb kormok több tárolt energiát tárolnak, és nagyobb, erősebb növényt hoznak létre. Mindegyik korm több virágszárt hoz.

bordó ranunculus

Ranunculus Aazur Bordeaux. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

A Ranunculus kis pünkösdi rózsa. Könnyű megtalálni őket a helyi kertközpontban, mint gyökér vagy már megtermett. Szerezd meg a ranunculus alacsony szintjét az alábbi videóban!

Ez a videó a Véletlenszerű ajándékok projekt része a Flowerbulbs.com-szal. A videó a Flowerbulbs.com-szal együttműködve készült, de ezt a bejegyzést nem szponzorálják.

Hogyan lehet ültetni a Ranunculus virágokat

Mikor kell Ranunculust ültetni

Lakóhelyétől függően ősszel vagy tavasszal elültetheti a ranunculus gyökéreket. Azok számára, akiknek enyhe télük van, általában a 8-as és annál magasabb zónákban, ősszel is ültethetünk egy kis védelemmel, például fagyos ruhával. Ha ősszel ültetjük, hosszabb ideig tartó, bőségesebb virágzást kapunk tavasszal.

Hűvösebb télen tavasszal kell a gyökérgomba ültetni. A gyökérgombákat tél végén indíthatja el a beltérben. A mélyfagyás veszélyének elmúltával kint ültethetők. Ez körülbelül egy hónappal az utolsó fagy előtt következik be.

A Ranunculus csak évelőként nő vissza a 8-10. Az összes többi zónában egyévesnek tekintik őket.

narancssárga ranunculus

Ranunculus asiaticus. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

Ültetés előtt

A gyökérgumókat az ültetés előtt kiszárítják és kicsik. Az ültetésre való felkészüléshez először be kell őket áztatni. 3-4 órán át áztassa a ranunculus gyökérgombákat (már nem). Ahogy felszívják az összes vizet, megduplázódnak. Telepítheti őket ebből a szakaszból közvetlenül a földbe, vagy előre csíráztathatja őket.

Kezdő Ranunculus virágok beltéren

A gyökérgomba áztatása után egy vetőmagtálcába helyezheti őket. Készítse elő a tálcát úgy, hogy félig megtelt talajjal. Helyezze a gyökérgombákat a talajra, majd fedje le még többel. Hagyja a tálcát hűvös helyen 10-14 napig. Érdemes nedvesen tartani a talajt, de nem nedves.

Ellenőrizze a gyökereket, ha rendszeresen kiemeli a talajból. Miután kicsi, fehér gyökereik 1/8 – 1/4 hüvelyk hosszúak, kint ültetheti őket.

arany ranunculus

Ranunculus asiaticus. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

Ranunculus ültetése

Ranunculus, mint a sok nap. Bár nem szeretik a nyár forróságát, a lehető legjobban élvezik a tavaszi napsütést. Próbáljon olyan helyre ültetni őket, ahol némi délutáni napsütést kapnak.

A talaj előkészítéséhez keverje össze komposzt és műtrágya a földbe. Ültessük a gyökérgombákat 1-2 hüvelyk mélyre és legalább 3 centire egymástól. Győződjön meg arról, hogy a karom lefelé mutat. A ranunculusok kedvelik a jól vízelvezetõ talajt, mivel hajlamosak a rothadásra.

Ültetés után adjon egy jó öntözést a ranunculusnak. A ranunculust konténerekbe is könnyedén elültetheti. Hideg telekkel rendelkező helyeken ez népszerű termesztési mód. Ne feledje, hogy a ranunculus nagy gyökérgolyókat növeszt, ezért győződjön meg arról, hogy a tartály elég nagy ahhoz, hogy megtartsa. Minél nagyobb a gyökérgömb, annál nagyobb a növény!

rózsaszínű ranunculus

Ranunculus asiaticus. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

Ranunculus Care

Miután elültette a ranunculust, legyen türelmes. Runculavirágnak kellett volna lennie 90 nappal a gyökérgomba ültetése után. Tavasszal ültetve tavasz végén vagy nyár elején kell virágoznia, és 4-6 hétig kell tartania. Ősszel ültetve tavasz közepén virágoznak, és 6-7 hétig tartanak.

Mivel a ranunculus egész tavasszal növekszik, fontolja meg egy fagyronggyal a növények védelmét, ha fagypont alá süllyed.

Ranunculus legyen holtfejű. Tavasszal és nyáron, amikor a virágok pusztulni és hervadni kezdenek, vágd el őket egészen az aljáig. Ez további virágzásra ösztönöz.

Mit kell tennie a ranunculusszal virágzás után? Miután a növény teljesen befejezte virágzását, visszavághatja a ranunculust vagy kiáshatja a gyökérgömböt, ha úgy dönt.

Ha azt tervezi, hogy megpróbálja áttelelni a ranunculust a földben, várjon őszig, hogy levágja a szárát. Amikor a növény felső fele elkezdett meghalni, vágja le közvetlenül a növény koronájáig. Azáltal, hogy hagyja, hogy a ranunculus visszahaljon, elegendő energiát képes tárolni a télre.

Perzsa boglárka

Ranunculus asiaticus. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából

Ranunculus virágok vágásra

Kukkantson be a tavaszi menyasszonyi csokrokba, és megláthatja, hogy a ranunculusok milyen népszerűek, mint a vágó virágok. Tíz vagy több napig is eltarthatnak egy vázában!

A kulcsa annak, hogy régóta ranunculus legyen, az vágd le őket rendesen. Vágja le őket, amikor még rügyek és nem teljesen nyitottak. Amikor a rügyek elszíneződtek, és még mindig széthúzódnak, mint a pillecukor, készen állnak.

rózsaszínű ranunculus virágok

Ranunculus asiaticus. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

Éles, steril ollóval szeretné levágni őket a virágszár tövéig. Ha a ranunculust nyitott állapotban vágja le, körülbelül hét napig fog tartani, és nehezebb lesz szállítani.

A ranunculus beltérbe hozása felélénkíti a ház belsejét, amikor az éjszakák még hűvösek. Ne habozzon levágni néhány virágot egy barátjának, szomszédnak, munkatársnak vagy bárkinek, akit ismer, aki használhat mosolyt.

Ha a ranunculus növekedését tervezi, tudassa velem az alábbi megjegyzésekben! Ne felejtsd el használni #RandomGiftsOfFlowers a közösségi médiában, ha saját ranunculust termesztesz, és megajándékozod valakinek a napját.

narancssárga ranunculus virágok

Ranunculus Aazur Orange. Fotó a Flowerbulbs.com jóvoltából.

További bejegyzések a virágokról:

Hogyan növekszik a Ranunculus Flowers


Forrás link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok