Világbajnok megoldás függöny fehérítésére házilag

Avatar Gadam | 2022.08.13. 416 Views 0 Likes 0 Ratings

416 Views 0 Ratings Rate it

FüGGöny Fehérítése háziLag

A hideg fut a hátamon, amikor ránézek a korábban fehér függönyömre, amelyik elszürkült az évek alatt. Ezért kerestem megoldást a függöny fehérítésére házilag.

Függöny Fehérítése házilag: A módszer.

A függöny fehérítésére az alábbi módszert találtam egy külföldi oldalon.

Készíts fehérítőoldatot a mosógép kádjában úgy, hogy minden 7 L hideg vízhez 1/4 csésze klóros fehérítőt adsz. Merítsd bele a függönyöket, és áztasd 5-10 percig. Ezt követően mosd ki őket a szokott módon enyhe mosószer használatával. 

További módszerek a függönyök házi fehérítésére

Mi van, ha egyáltalán nem szeretnél fehérítőt használni? Hacsak a gyártó nem figyelmeztet másra, általában biztonságosan használhatod ugyanazokat a termékeket a függönyökön, amelyeket a fehér ruhák kifehérítésére használnál. A kékítő folyadék nevű termék rendkívül hatékonyan fehérítheti a sárgulni vagy szürkülni kezdett szöveteket. Kövesd a csomagolás utasításait a függönyök kékítő folyadékkal történő fehérítéséhez. Vagy adj 1 csésze hidrogén-peroxidot a forró mosószeres vízhez a függönyök gépi mosása előtt.

A függöny anyaga kulcsfontosságú a házi fehérítési módszerek esetén!

A szövet típusa mindig fontos tényező, amikor a fehér függönyök legjobb ápolási módját keressük. A pamuthoz biztonságos fehérítési módszer károsíthatja a finom csipke- vagy akár selyemfüggönyöket. Mivel akár egyetlen folt vagy szakadás is tönkreteheti függönyöd megjelenését, az óvatosságra való törekvés itt mindig a legjobb stratégia.

Keresd a tisztítócímkét, amely a függöny hátoldalán lévő varrás mentén lehet elrejtve, vagy fordulj a gyártóhoz, hogy javaslatokat szerezz az ápolásra és tisztításra vonatkozóan. Ez a címke nem fogja megmondani, hogyan fehérítheted a függönyt házilag, de meg kell mondania, hogy az anyag mosógépben mosható-e, és hogy fehérítőszerrel biztonságosan használható-e.

Ha nem találsz konkrét tisztítási útmutatást, akkor érdemes a szövetnek csak egy kis sarkát tisztítani és szárítani, mielőtt az egész panelt kimosnád. Hagyd ki teljesen az otthoni tisztítást, ha a függöny gyapjúból vagy olyan kényes anyagból készült, mint a selyem vagy a brokát, vagy ha gyöngyökkel vagy más díszítésekkel van díszítve. Ezeket az anyagokat bízd tapasztalt vegytisztítóra.

 

Forrás: How to Whiten Curtains (hunker.com)


416 Views 0 Ratings Rate it