A rothadó fa valóban elősegítheti a növények növekedését?

Avatar admin | 2021.04.22. 40 Views 0 Likes 0 Ratings

40 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a rothadó fa valóban segítheti a növények növekedését?

Fénykép: NayaDadara (Shutterstock)

A kombináció Earth DA tavasszal járó pandémiából való kilábalás esetén lehet keresi a kijutás módját, kapcsolatba léphet velük a természet, és új életet teremtsen. Ha te mint én (egy személy hiányzik minden utalás a zöld hüvelykujj), minden segítségre szükséged van ezek megtartásához növények élnek. Szerencsére vannak ilyenek könnyű csapkodások alkalmazhatja a kert kialakításához fel a sikerre az indulástól.

TikToker A Ropogós urbánus, egy, esküszik a „Hugelkultur módszer” készen kerti ágyai ültetés előtt. Így készíthet Hugel ágyat, és megadhatja magát egy láb fel a kertészetben osztály.

Mik azok a Hugel ágyak?

Hugel ágyak következnek a Hugelkultur, vagy „dombkert,”Ültetési módszer. Ön kezdi épület egy domb, egy halom régi fát eltemetve a talaj alatt, hogy utánozza a természetes növekedési környezetet növények tapasztalatai a pusztában. A Permakultúra Kutatóközpont magyarázza a részletesen feldolgozza a természetes folyamatot a módszert újrateremtési kísérletek:

“Az erdő talajára hulló fás törmelék (és egyéb roncsok) könnyen szivacsszerűvé válhatnak, elnyelve a csapadékot, és lassan engedve a környező talajba, ezáltal elérhetővé téve ezt a nedvességet a közeli növények számára.”

Emulálni ez a fajta környezet a kertedben elméletileg mindkettőnek segítenie kell a növényeket boldogulni és megkímél benneteket az ennek megvalósításához szükséges kemény munkától.

Raz aised ágyak kevesebb munkát igényelnek

Amikor földi kerti ágyakat hoz létre, vannak több lépés hogy mikor kövesse megmunkálja a földet, hogy több legyen vendégszerető az új üzemek számára. A növény előkészítése magában foglalja a jelenlegi növényzet elpusztítását, a talaj megfordítását legalább egy lábat ásni, és több. Egy valamivel emelt doboz, csak használhatja friss talaj, és az ásást és a talajművelést teljesen kihagyja.

Újrahasznosítsa a régi fát

Mielőtt a szennyeződésbe kerülne, levadászni néhányat régi fa. Vagy botokkal, rönkökkel és elhullott levelekkel (és minden egyéb, a komposzt halomba dobható tárgyakkal) takarmányozhat, vagy újrahasznosíthatja a körülötted fekvő régi fákat.

A legjobb fa ehhez a feladathoz már kissé rothadó lesz. Newer fadoboz zavarja a a talaj nitrogénszintje, a növényi növekedéshez szükséges természetes egyensúly megváltoztatása. A rothadó fa viszont tápanyag lendületet ad a talajig és segítenek fenntartani megfelelő vízelvezetés, otthagyva a tökéletes mennyiségű nedvesség a növények növekedésének ápolására. A folyamat vizuális szemléltetéséhez nézze meg A Ropogós urbánusvideója megmutatja, hogyan dolgozik dombkertészkedés saját emelt Hugel ágyaiban.


Forrás link


40 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok