A Signal Desktop telepítése Linux rendszerre

Avatar Gadam | 2021.01.23. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

A Signal alkalmazás splash képernyője egy iPhone készüléken.
Eliseu Geisler / Shutterstock.com

Jel van úgy tűnik, hogy az adatvédelemre összpontosító okostelefonos üzenetküldő alkalmazás mindenki használja. A Signal programot Windows, Mac vagy Linux rendszerű számítógépeken is használhatja. Könnyű telepíteni és regisztrálni Signal-fiókjában.

Design by Design

A jelet az Signal Foundation és Signal Messenger LLC. Ezt a két nonprofit szervezetet, amelynek székhelye a kaliforniai Mountain View, Matthew Rosenfeld (más néven: Moxie Marlinspike) és Brian Acton. Együtt folytatják a megkezdett munkát Open Whisper Systems, Rosenfeld egyik korábbi induló vállalkozása.

A Signal alkalmazás ingyenes és nyílt forráskódú. A forráskódot bárki áttekintheti. A forráskód a Signal Messenging Protocol (SMP) volt közös csapat vizsgálja felül a német CISPA-tól Helmholtz Információbiztonsági Központ, a svájci ETH Zürichi Egyetem, Cisco, és a kanadai Waterloo Egyetem. A kódot tisztának, a motívumokat tisztának és a titkosítást sziklaszilárdnak nyilvánították. A jel mindenképpen biztonságos.

De van különbség a biztonság és a magánélet között.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a jel, és miért használja mindenki?

Az adatvédelem és a biztonság közötti különbség

Az adatvédelem arról szól, hogy ellenőrizzék adatait és adatait, megválasszák, kinek van hozzáférésük, és eldöntenék, mit tehetnek ezekkel. A biztonság egyike azoknak a technikáknak, amelyekkel megőrizheti magánéletét.

Az SMP által biztosított biztonság olyan erős, hogy más alkalmazások, mint pl WhatsApp, elfogadták a Signal protokollt, hogy végpontok közötti titkosítást biztosítsanak saját termékeik számára. De bár a WhatsApp lehet biztonságos ami az üzenetek továbbítását illeti, ez nem foglalkozik senkivel magánélet aggodalmak. A protokoll biztonsága nincs teljesen összefüggésben a WhatsApp adatgyűjtési és -megosztási politikájával. Ezek azok a tevékenységek, amelyek befolyásolják a magánéletét, és az a giccs, amely a WhatsApp-ot a nyilvánosság elé hurcolta, és 11 éves története legsúlyosabb PR-vihara.

WhatsApp adatokat gyűjti és naplózza rólad és az alkalmazásuk használatát. A vállalat ezeket az adatokat – beleértve a névjegyzéket, akikkel felvette a kapcsolatot, az alkalmazáson keresztül végrehajtott vásárlások részleteit, valamint az Ön tartózkodási helyét az alkalmazás használatakor – tárolja a szerverein. Tehát bár az üzenetek kézbesítése biztonságos, a WhatsApp rengeteg magánadatot tárol rólatok. A WhatsApp pedig a Facebook tulajdonában van.

Ezzel szemben a Signal gyakorlatilag semmit sem tart rajtad. Tárolja az okostelefon számát, amelyen regisztrált, amikor regisztrált a Signal használatára, és amikor utoljára használta a szolgáltatást. Ez az. Telefonszám és két időbélyeg. Tehát akkor is, ha vannak beidézés idézéssel, ennyit adhatnak át a hatóságoknak. Semmi sem az üzeneteiről, a tartózkodási helyéről vagy bármi másról.

A jelnek sok értelme van, amikor megkarcolja a felszínét annak, hogyan használják adatait más vállalatok gyakran áruként.

A Signal telepítése Linuxra

Csak egy módon lehet regisztrálni a Signal szolgáltatásra, és ez az okostelefonon keresztül történik. Android telefonokon és iPhone-okon működik. Tehát, ha nincs Signal telepítve van az okostelefonra, menjen és tegye meg először. Biztosan működik az okostelefonon, mielőtt használhatja a számítógépen.

A jel egyes Linux-disztribúciók tárházaiban elérhető. Kapható flatpakként és pattintásként is. Telepítjük a snap-ot az Ubuntu-ra.

sudo snap install signal-desktop

sudo snap install signal-desktop egy terminál ablakban

Használhatja a snap-ot a Fedorán is, de az összes alap lefedése érdekében bemutatjuk a flatpak telepítését.

sudo flatpak install https://dl.flathub.org/repo/appstream/org.signal.Signal.flatpakref

sudo flatpak telepítse a https://dl.flathub.org/repo/appstream/org.signal.Signal.flatpakref fájlt egy terminálablakba

A Manjaro-ra közvetlenül telepítheti pacman.

sudo pacman -Sy signal-desktop

sudo pacman -Sy signal-desktop egy terminál ablakban

A Signal indítása az asztalon

Nyomja meg a „Super” gombot a billentyűzeten. Ez általában a billentyűzet bal alsó sarkában található „Control” és „Alt” billentyűk között van. Írja be a „jel” kifejezést a keresősávba. Megjelenik a Jel ikon.

Jel keresése a GNOME asztalon

Kattintson a ikonra a Signal elindításához.

Mielőtt használhatja a Signal alkalmazást a számítógépén, össze kell kapcsolnia az okostelefon Signal alkalmazásával. Az asztali kliens QR-kódot jelenít meg. Ezt a kódot okostelefonjával be kell olvasnia a Signal alkalmazásból. (Az alábbi képernyőképen látható QR-kód nem valódi Signal QR-kód.)

A szinkron QR-kódot megjelenítő jelkliens

A QR-kód alatt rövid útmutatás található az Android telefonokhoz és az iPhone készülékekhez.

Okostelefonján nyissa meg a Signal alkalmazást, és érintse meg a menü gombot.

Signal alkalmazás a menü gomb kiemelésével

Érintse meg a menü „Beállítások” bejegyzését.

Sigal alkalmazás a beállítások menüpont kiemelésével

Koppintson a „Összekapcsolt eszközök” lehetőségre.

Jelalkalmazás a Csatolt eszközök opcióval kiemelve

Megjelenik azoknak az eszközöknek a listája, amelyeket már összekapcsolt ehhez a Signal-fiókhoz.
Új eszköz hozzáadásához érintse meg a kék „+” gombot.

Jelalkalmazás, amely megmutatja a kapcsolt eszközöket, kiemelve a hozzáadás gombot

Megjelenik a Signal QR kódolvasó.

A Signal alkalmazás QR kódolvasója

Olvassa be a QR-kódot az asztali kliensben. Miután elolvasta és dekódolta a QR-kódot, megkérdezi, hogy biztosan össze szeretné-e kapcsolni az eszközt a Signal-fiókkal.

A jelalkalmazás kéri az új eszköz összekapcsolását

Koppintson a kék „Eszköz összekapcsolása” szövegre. Az asztali kliensen meg kell adnia az eszköz nevét.

Név megadása a Signal asztali kliens számára

Kattintson a „Telefon összekapcsolásának befejezése” gombra, amikor beírta azt a nevet, amelyen az ügyfelet meg szeretné ismerni. Ez a név szerepel az okostelefon „Csatolt eszközök” listájában. Ez nincs hatással a Signalon belüli identitásodra.

A Signal szinkronizálja a névjegyeket és az üzenetcsoportokat az okostelefonról. Ne feledje, hogy nem húzza át a meglévő csevegéseket és üzeneteket. Csak azok az üzenetek jelennek meg az ügyfélben, amelyek az asztali kliens és a Signal-fiók összekapcsolása után érkeznek.

Jel szinkronizálása névjegyek és csoportok

Amikor elkészült, megjeleníti őket a fő kliens ablakban. Ha a sötét módot részesíti előnyben, kattintson a Fájl> Beállítások> Sötét elemre.

Sötét mód opció a Jel beállításokban

Most a Signal készen áll arra, hogy privát és biztonságos üzeneteket küldjön közvetlenül a számítógépéről.

A jel főablaka sötét módban

Az Asztali kliens leválasztása

Ha szeretné, eltávolíthatja az asztali klienst a Signal-fiókjából. Ezt megteheti okostelefonjáról vagy az asztalról.

Érintse meg okostelefonján a menü gombot> Beállítások> Összekapcsolt eszközök, majd koppintson az eltávolítani kívánt összekapcsolt eszközre. Érintse meg az „OK” lehetőséget a kis előugró ablakban.

Az eszköz leválasztásának megerősítése a jelalkalmazásban

Ha inkább meg szeretné szüntetni az asztali kliens linkjét, kattintson a Fájl> Beállítások> Adatok törlése elemre.

Biztonság és adatvédelem az Asztalról

Az üzenetküldő alkalmazások nagyszerűek. Amikor azonban számítógép mellett ül, kényelmesebb lehet, ha az alkalmazást az asztalon tartja, így nem váltogat előre-hátra a számítógép és az okostelefon között.

Most élvezheti a Signal biztonságát és garantált magánéletét és egy igazi billentyűzet.
Source link


21 Views 0 Ratings Rate it