A Sokpop kollektíva a legszórakoztatóbb, amit havi 3 dollárért kaphat – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.01.24. 45 Views 0 Likes 0 Ratings

45 Views 0 Ratings Rate it

A Sokpop Collective logó rózsaszín háttérrel
Sokpop Collective

A Sokpop Collective az egyik legérdekesebb dolog, ami jelenleg zajlik az indie játékban. Az elmúlt három évben a csapat havonta két új játékot adott ki, amelyek címe mindent lefed vulkán alapú flipper nak nek mocsárkutatás. A játékok egyszerűek, szórakoztatóak, és folyamatosan elérheti az új címeket havi 3 USD előfizetéssel Patreon.

Ez a modell nem csak biztosítja, hogy mindig legyen valami új dolog, amire számíthat, hanem egyedülálló és érdekes módja egy kis független fejlesztői csapat támogatásának.

Mi az a Sokpop?

A Sokpop a négy hollandiai játékfejlesztő akinek az első játéka, Bambusz EP, 2016-ban jelent meg. Ez a kisebb, bambusz témájú játékok gyűjteménye az eljövendő dolgok jele volt, mivel 2017-ben Patreon ahol havonta 3 dollárt adhat nekik két új játékért cserébe.

Amikor regisztrál a Patreonba, megkapja a Sokpop által kiadott két legújabb játékot és minden utána megjelent játékot. Miután megjelent egy új játék, meglátogathatja Sokpop honlapja hogy megváltsa a játékokat akár a Steam, akár az itch.io segítségével. (A Steam kiadás megjelenése kissé tovább tart, mint az itch.io.) A Sokpop összes korábbi játékát megvásárolhatja a Gőz és viszket.io, így ha meg szeretné nézni a régebbi havi címeket, megteheti.

Egyedülálló koncepció, és az elmúlt három évben zökkenőmentesen haladt, a Sokpop Collective több mint 70 játékot adott ki az írás idején. A csapat elmondta, hogy ezt az unortodox kiadási és fizetési modellt arra használják, hogy támogassák magukat nagyobb projektek, például játékok, például Simmiland. Ez azonban nem jelenti azt, hogy asztali maradványokat kap a Patreon-nál – sok munka fáradozik a havi játékok egyszerűvé, de mégis nagyszerűvé tételén.

Annyi játék

Tehát sok játék megjelent a Patreon-on keresztül, de valójában miről szólnak a játékok? Egyszóval: Bármi. Minden? Szinte minden kiadás egy új műfajra összpontosít, kezdve a versenyjátékok hogy a felülről lefelé irányuló akció-RPG. A játékok titokzatos jellege az egyik legjobb rész a Sokpopról, mert bármi is legyen az új játék, a csapat valahogy mindig sikerül valami egyedit és ami még ennél is fontosabb, szórakoztatóvá tenni.

Általánosságban elmondható, hogy kevés információt kap, amikor először indít minden játékot. Ritkán adnak oktatóanyagokat vagy utasításokat (az alkalmi gombsoroktól eltekintve), általában csak bekerül a világba, és magának kell kitalálnia a dolgokat. De a Sokpop címeinek leegyszerűsített jellege azt jelenti, hogy ez soha nem kérdés, és az egyes címek egyedi furcsaságainak felfedezése számomra a szórakozás nagy része. A játékokat egyetlen ülésen kell játszani, a futásidő nagyjából 30-60 perc.

A „Fishy 3D” játékmenetének képernyőképe a Sokpop Collective részéről
Sokpop Collective

Szerintem ezeknek a játékoknak az egyik lenyűgözőbb része az, hogy vizuálisan egyik sem megfelelő. Valamennyi játék általában hasonló művészeti stílusokat használ, és bár egyszerűsítik őket, tagadhatatlan varázsa van mind a stílusválasztásnak, mind a világtervnek. Imádom a Sokpop által kiadott játékok többségének (ha nem az összes) stílusát imádni, és az egyszerű művészeti stílus azt is jelenti, hogy ezek a játékok teljesítményük szempontjából könnyűek lesznek a számítógépen – nem is kell külön dedikált grafikus kártya.

Milyenek a játékok?

Nagyon jó és jó beszélni a Sokpop kiadványainak általános kialakításáról, de nézzünk meg néhány konkrét példát. Ha most előfizetne a Sokpop Collective Patreonjára, két játékot kapna: vissekom és n-test. Tehát nézzük meg ezt a két címet, és kapunk egy kis ízelítőt arról, miről szól a Sokpop.

A „vissekom” játékmenetének képernyőképe a Sokpop Collective részéről
Sokpop Collective

A legújabb játék, vissekom, egy tétlen játék, ahol vigyázzon és vigyázzon egy halra egy tálban. Úgy készült, hogy nyitva marad a háttérben, ami lehetővé teszi a jutalmak csordogálását a túlórában és a nagyszerű háttérzene hallgatását. Kis cukorkákat és egyéb élelmiszereket kapsz, hogy a halad szintet emeljen és idővel javítsd a tálat.

A 'n-body' játékmenetének képernyőképe a Sokpop Collective részéről
Sokpop Collective

Másrészről, n-test egy égi golfozási élmény, ahol harcolsz a gravitációs erővel, hogy a golflabdáid oda kerüljenek, ahová mennek kell. Korlátozott számú felvétel áll rendelkezésre a térképen elérhető újratöltésekkel. A célod a csillagok közötti pontok összekapcsolása és csillagképek létrehozása, a játék megjegyzésével minden egyes képződménynél, amelyet sikerül befejezned. A gravitációs szerelő kifinomult, és rengeteg hűvös trükkfelvételt készíthet az éjszakai égbolt építése közben.

És ez a kettő csak a felszínt vakarja. Ha úgy dönt, hogy visszanéz a Sokpopra régebbi katalógus még több remek címet fog látni. Fishy 3D egy kirakós kalandjáték, ahol halként kell bejárnia a világot, Szürke cserkész egy nagy lopakodó kaland, és Flipper Vulkán látja, hogy flipperezik a vulkán szívében. Nem számít, a játékok soha nem szűnnek meg szórakoztatóak, egyediek vagy érdekesek.

Ideje játszani

Ismételten elmondhatom, hogy a Sokpop játékát két fő módszerrel játszhatja le – akár regisztrációval a Patreon és játékokat fogad, amint kiadják (beváltható mind a Steam-en, mind az itch.io-n), vagy megvásárolhatja a Sokpop régebbi címeit közvetlenül. Vannak még nagy kötegek is tele a Sokpop összes játéka, és a kisebb címgyűjtemény ha a régebbi játékok látogatásának kényelmesebb és költséghatékonyabb módját szeretné.

A Sokpop Collective honlapjának kezdőlapja
Sokpop Collective

Röviden: a Sokpop Collective jelenleg az egyik legérdekesebb dolog az indie játékok világában. A változatosság és a megjelenítés egyensúlya a játékiparban bárhol máshol, különösen, ha figyelembe vesszük a megjelenési ütemtervet. Ha hozzám hasonlóan szereted a kisebb, kísérleti címeket, vagy csak azt akarod, hogy minden hónapban megölj egy kis időt, akkor ezek a játékok fantasztikusak. Az alacsony költség pedig azt jelenti, hogy nagyon keveset kockáztat azzal, hogy regisztrál és megpróbálja.

Ha esélyt akar adni a Sokpopnak, akkor egyenesen a következőre ugorhat a Patreon, a már kiadott játékok, és az a weboldal, ahová valójában váltsa be a játékokat a Patreontól. A fejlesztőket tovább is követheti Twitter és Youtube hogy megtekinthesse a dolgok frissítéseit, és láthassa az új játékok előzetesét – ők is elkészítették hűvös time-lapse videó a korábban említettekről vissekom.
Source link


45 Views 0 Ratings Rate it