Japán turmix Matchával és kivivel

Avatar Gadam | 2021.02.03. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Hogyan kell használni a matcha zöld tea port a turmixokban?

A matcha por hozzáadása a turmixokhoz nagyszerű módja annak, hogy erős energiát lendítsenek fel. A Matcha végül is kiváló stimuláns sokkal jobb tulajdonságok, mint a kávé. De hogyan adhatja hozzá a port a turmixokhoz?

Vagy hozzáadhatja, ahogy van, vagy főzheti először. Az alkalmazott módszer a turmix összetevőitől függ.

Ha a turmixod “száraz”, nem szaftos összetevőkből áll, mint a spenót, az alma vagy a körte, hozzá kell adnia néhány folyadékot, hogy krémes italt kapjon. Itt általában valamilyen tejet vagy akár vizet használna egy könnyebb turmixhoz.

Amit tehet, az az, hogy matcha teát (vagy matcha latte-t) készít, hűtőszekrényben lehűti, majd hozzáadja a turmixhoz. A matcha főzése nagyszerű, mert a hő segít abban, hogy a por több jótékony tulajdonságát felszabadítsa.

Ha a turmix receptje krémes összetevőket használ ehelyett (például a banán vagy a joghurt), ha hozzáadunk egy matcha teát vagy tejeskávét, valószínűleg túlhígítja a turmixot. Amit itt megtehet, az a por jelenlegi használata – csak adja hozzá a turmixgéphez, és extra jól blitzelje.

Hogyan távolítsuk el a biteket a turmixokról centrifuga nélkül?

Rengeteg bitet kap a turmixodba? Ez a probléma akkor jelentkezik, amikor turmixokat készítenek száraz és rostos összetevőkből, például körtéből vagy spenótból. Ha a turmixgép nem elég erős, megküzdhet egy krémes turmix elkészítésével, és sok bitet hagyhat magának.

Először is, nincs semmi baj ezekkel a bitekkel. Ezek a zöldségek és gyümölcsök rostos része, és tartalmazzák a legtöbb tápanyagot, amelyek jóak az Ön számára.

De ha krémesebb turmixot szeretne kapni anélkül, hogy szupererős turmixgépet vagy centrifugát vásárolna, kövesse a következő két egyszerű tippet:

  1. Adjon hozzá több folyadékot a turmixhoz. A száraz összetevők elakadhatnak a turmixgép oldalán, ami megnehezíti a pengék megfogását. Több folyadékkal az összetevők szabadon áramlanak, és a pengék jobban elvégezhetik munkájukat

  2. tudsz minden turmixból tiszta és keserű italt készítsen centrifuga használata nélkül. Minden amire szüksége van a cheesecloth, de bármilyen vékony szövetdarab megteszi. Öntsük a turmixot a cheesecloth-ba, és nyomjuk ki az átlátszó folyadékot. Gyönyörű tiszta italt kap, de elveszíti az összes jó rostot. Nem jó! Ennek enyhítése érdekében vegye a pépet és tegye egy lapra egy tepsi fölé. Alacsony hőmérsékleten főzzük a sütőben, amíg ki nem szárad. Ezután granolaként adjuk hozzá a joghurtokhoz.

Milyen egyéb összetevőket használhatok japán stílusú turmix készítéséhez?

A fenti turmix receptünk kivit, körtét, spenótot és matchát tartalmaz. Mindezek az összetevők sok japán receptben szerepelnek, és Japánban alapvető ételeket fogyasztanak. Többre vágysz? Nézze meg a Nippon turmix elkészítéséhez használható élelmiszerek ezen listáját:

  • Magozott cseresznye

  • Datolyaszilva (Kaki)

  • narancssárga

  • Kumquat

  • Görögdinnye

  • Őszibarack

  • Szőlő

Nézze meg a mi oldalunkat görögdinnye turmix vagy szőlő turmix inspirációért!


Source link


32 Views 0 Ratings Rate it