A telítettség és a rezgés közötti különbség a Photoshop Lightroom alkalmazásban

Avatar Gadam | 2021.03.31. 88 Views 0 Likes 0 Ratings

88 Views 0 Ratings Rate it

előnézeti kép az eredeti kép elvetésével, a vibráció megnövekedett képével és a telítettség növelésével

Az Adobe Photoshop Lightroom hihetetlenül hatékony. Globális csúszkái kényelmes módja a képek komplex beállításának. Például, Világosság és textúra hasonló módon, különböző módon, míg a Telítettség és Rezgés ugyanazt a dolgot különböző mértékben.

Telítettség 101

telített és telítetlen vörösek összehasonlítása
A bal oldali két piros telítettebb, mint a jobb oldali kettő.

Minden színnek van telítettségi értéke, amely annak intenzitását méri. A vörösebbekről azt mondják, hogy telítettebbek, mint a kevésbé vörösek. A Telítettség és a Rezgés csúszka egyaránt módosítja a képek színeinek telítettségét – csak kissé másképp csinálják.

Mit csinál a telítettség?

telítettség összehasonlítása
Balról jobbra: Eredeti kép, Telítettség +50, Telítettség +100, Telítettség -50 és Telítettség -100. Figyelje meg, hogyan változik a hátizsák narancssárga színe.

A Telítettség csúszka pontosan ugyanúgy állítja be a kép minden színének telítettségét. Húzza a csúszkát jobbra a kép általános telítettségének növeléséhez, és húzza balra a csökkentéshez.

A Telítettség csúszka azonban nagyon tompa eszköz. Ha a kép egyes részei már eléggé telítettek, akkor az túl messzire sodorhatja őket.

Mit csinál a rezgés?

a rezgésbeállítások összehasonlítása
Balról jobbra: Eredeti kép, Vibrance +50, Vibrance +100, Vibrance -50 és Vibrance -100. Ismét vegye figyelembe, hogyan változik a hátizsák narancssárga – vagy ebben az esetben nem igazán változik.

A Vibrance csúszka a Telítettség csúszka árnyaltabb változata. Beállítja a kép színeinek telítettségét, de inkább a legkevésbé telített színekre hat. A már nagyon telített színek alig változnak, ahogy növeli a rezgést.

Melyiket érdemes használni?

a rezgés és a telítettség beállításainak összehasonlítása
Balról jobbra: Eredeti kép, Vibrance +50 és Saturation +50. Ennél a fotónál egyértelműen a Vibrance +50 beállítás a nyerő. Életesebbé teszi a füvet anélkül, hogy a narancssárga hátizsák nevetségessé válna.

A Telítettség és a Rezgés csúszkák is helyet kapnak a képszerkesztő munkafolyamatban.

A telítettség a legjobb, ha körültekintően hozzáadja az egész képet. Ha például egy szürke, felhős napon készít néhány fényképet, akkor az egész fényképet fel kell emelni.

A rezgés egy kicsit biztonságosabb a használata, és gyakran elég sokat adok hozzá a fotóimhoz. Remekül javítja a kép színeit anélkül, hogy azok díszesnek vagy irreálisnak tűnnének.

a rezgés és a telítettség beállításainak kombinálása
Balról jobbra: Eredeti kép, Telítettség -50 és Telítettség -50 plusz Vibrancia +50. Figyelje meg, hogyan tudtam a telítettség és a rezgés beállításával kombinálni egy olyan hangulatos képet, amely nincs túl kimosva.

A telítettség és a rezgés együttesen használhatók és kell is. Az egyik általános módszer a Telítettség csúszka használatával csökkenteni a kép telítettségét, majd a Vibrance csúszka segítségével színt adni a kissé túl szürkére vált területekhez.

Használhatja őket a Lightroom helyi beállító eszközeivel a kép meghatározott területeinek megcélzásához is. Hasznos, ha csökkenteni akarja a háttérben elterelő valami telítettségét.

Mint a képszerkesztés bármely aspektusában, a különböző eszközök megértésének legjobb módja, ha azokat egyes fotóin felhasználja. Játsszon különféle képekkel, és nézze meg, hogy a telítettség és a rezgés hogyan befolyásolja a színeket.
Source link


88 Views 0 Ratings Rate it