A tömegközlekedés maszkjai kötelezőek

Avatar admin | 2021.02.01. 40 Views 0 Likes 0 Ratings

40 Views 0 Ratings Rate it

Álarcos emberek a metrón

Fénykép: SmartPhotoLab (Shutterstock)

Mától a CDC hivatalosan megköveteli az utazóktól, hogy viseljenek maszkot a vonatokon, repülőgépeken, buszokon, taxikban, lovagoljanak részvények és a „nyilvános szállítás” egyéb formái. A megrendelés, amelyet itt olvashat, pontosan meghatározza, hogy mi számít „maszknak” –a bandanák és az arcvédők nem számítanak.

Mit kell tudni, ha utazik

Felszálláskor, lovaglás közben, illetve amikor leszáll a gépéről, vonatáról, csónakjáról vagy mi van, maszkot kell viselnie. A szabályok vonatkoznak a „közlekedési csomópontokra”, például a repülőterekre és az autóbusz-állomásokra, valamint az alkalmazottakra és az utazókra is. Várja meg, hogy meghallgatja a bejelentéseket és látja a jeleket az új szabályokról, miközben végigjárja az utazás folyamatát.

Ha nem hajlandó maszkot viselni, akkor a sofőr vagy a személyzet állítólag megtagadja a szolgálatot. Ha az utazás közepén leveszi a maszkot, és nem hajlandó visszahelyezni, akkor rúghatnak. Meg fogja sérteni a szövetségi törvényeket is.

Az új szabály nem vonatkozik azokra az emberekre, akik saját autóval vezetnek személyes használatra, de vonatkoznak a sofőrökre és a lovagló lovasokra olyan részvények, mint az Uber és a Lyft.

Két év alatti gyermekek számára maszkok nem szükségesek, vagy olyan emberek számára, akiknek fogyatékossága miatt képtelenek biztonságosan maszkot viselni. A sofőr vagy a személyzet dokumentációt kérhet tőled annak igazolására, hogy rokkantságod van. (Itt van miért ez nem HIPAA megsértés.)

Levehetem valaha?

Igen, leveheti „rövid ideig” enni, inni vagy gyógyszert szedni. Nem kerülheti el a szabályt, ha úgy tesz, mintha egy vizes palackot kortyolna a repülés ideje alatt.

Lehet, hogy a fényképes igazolvány bemutatásakor megkérik Önt, hogy vegye le egy pillanatra a maszkot. A maszkok különféle vészhelyzetek miatt is eltávolíthatók, például olyan oxigénmaszkok felhelyezése, amelyek leesnek a mennyezetről, amikor egy repülőgép elveszíti a kabin nyomását. Az is rendben van, ha eltávolítunk egy maszkot, ha szükséges kommunikálni egy olyan személlyel, aki ajkakat olvas.

Mi számít maszknak?

A CDC meghatározza elfogadható maszk, amely magában foglalja az N95-eket, a műtéti maszkokat és a legtöbb kelmemaszkot. A maszknak is muszáj menj át az átkozott orrodon számolni.

A következők: nem elfogadható maszkok:

  • Bandanák (túl laza)
  • Kötött vagy annyira lazán szőtt maszkok fényt láthatnak rajtuk keresztül
  • Hálóból készült maszkok vagy lyukakkal ellátott maszkok
  • Maszkok szelepekkel (mert nekik nagy az ol lyuk bennük)
  • Arcvédők (de viselhet egyet továbbá maszkhoz)
  • Balaclavas vagy sál (maszk is)

Az ajakolvasást lehetővé tevő átlátszó maszkok rendben vannak. A pincérek (mint a buffok) megengedettek, ha összehajtogatják őket úgy, hogy a száj és az orr felett lévő rész legalább két rétegű legyen.

Alapvetően, ha egész idő alatt értelmesen viselt maszkot, nem sok minden változik. A légitársaságoknak már voltak hasonló szabályai, bár Az USA Today megjegyzi hogy a hajózószemélyzet szerint könnyebb végrehajtani a szövetségi törvényt, mint a társaság politikáját.


Source link


40 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok