A Windows 10 rendszeren szürkén festett „Start, Tálcasor és Műveleti központ” kiemelés színének javítása

Avatar Gadam | 2021.03.31. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

Windows asztali hős

Kezdve a 2020. októberi frissítés, A Windows 10 alapértelmezés szerint a könnyű téma ez megakadályozza, hogy ékezetes színt állítson be a Start menüben, a tálcán és a műveleti központban. Lehet, hogy a beállítások szürkén jelennek meg. Így szerezheti vissza az opciót.

Alapértelmezés szerint a Windows 10 Start menüjében és tálcáján nem állíthatja be az ékezetes színeket, kivéve, ha a megjelenése sötét üzemmódra van állítva. Ha világos módban van, és meglátogatja a „Színek” lehetőséget a Beállításokban, akkor a „Start, tálca és műveleti központ” szürkén jelenik meg.

A Windows 10 rendszerben az akcentus megjelenítése be van kapcsolva "Start, tálca és műveleti központ" elszürkült lehet.

Ennek kijavításához először sötét módra kell váltanunk. Indítsa el a Beállításokat a Start menüre kattintva, és válassza a kis fogaskerék ikont. A Beállítások ablak megnyitásához megnyomhatja a Windows + i billentyűt a billentyűzeten.

A Windows 10 Start menüjében kattintson a gombra "felszerelés" ikonra a Beállítások megnyitásához.

A Beállításokban kattintson a „Testreszabás” elemre.

A Windows 10 beállításaiban kattintson a gombra "Személyre szabás."

A „Testreszabás” részben kattintson az oldalsáv „Színek” elemére.

Kattintson a Testreszabási beállítások elemre "Színek" az oldalsávon.

A „Színek” beállításokban kattintson a „Válasszon színt” legördülő menüre, és válassza az „Egyéni” lehetőséget.

A Windows beállításai alatt "Válassza ki a színét, " válassza "Egyedi."

Ha az „Egyéni” lehetőséget választja a „Válasszon színt” menüből, két új lehetőség jelenik meg alább. Az „Alapértelmezett Windows mód kiválasztása” alatt kattintson a „Sötét” melletti választógombra. Ez lehetővé teszi, hogy ékezetes színt állítson be a Start menü és a tálca számára.

(Mivel korábban az „Egyéni” lehetőséget választotta, az „Alapértelmezett alkalmazásmód kiválasztása” beállítást „Világos” vagy „Sötét” értékre állíthatja személyes preferenciáitól függően.)

Alatt "Válassza ki az alapértelmezett Winodws módot," válassza "Sötét."

Ezt követően görgessen lefelé az oldalon, amíg meg nem jelenik a „Kiemelő szín megjelenítése a következő felületeken” felirat. Mivel sötét módban van, a „Start, tálca és műveleti központ” opció már nem lesz szürkén látható. Ha használni szeretné, tegyen egy pipát a mellette lévő mezőbe.

Helyezzen pipát mellé "Start, tálca és művelet menü."

Ha ez be van állítva, görgessen vissza a „Színek” oldalon, és kiválaszthatja az ékezethez kívánt színt. Akár jelölőnégyzetet is elhelyezhet a „Kiemelő szín automatikus kiválasztása a háttéremből” mellett, és az ékezet színe megfelel az asztali háttérképnek.

Az Ablakbeállításokban válassza ki az ékezet színét a rácsból.

Ezt követően zárja be a Beállításokat. Az új szín teszteléséhez nyissa meg a Start menüt, és az meg fog egyezni a kiválasztott akcentussal.

Windows 10 Start menü ékezetes színnel.

Ha valaha is újra színt szeretne váltani, keresse fel a Beállítások> Testreszabás> Színek elemet, és válasszon egy másik akcentussal a rácsból. Vagy törölheti a „Start, tálca és műveleti központ” jelölőnégyzet jelölését, hogy visszatérjen az alapértelmezett színekhez. Érezd jól magad!

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows 10 új fénytémájának engedélyezése
Source link


21 Views 0 Ratings Rate it