A WordPress Gutenberg 10.1 növeli az alapvető webes vitálokat

Avatar admin | 2021.03.06. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

A 2021. március 3-án kiadott WordPress Gutenberg 10.1 drámai módon növeli a Core Web Vitals teljesítményét. A WordPress most jelentős oldalsebesség-növekedéssel rendelkezik.

Megjelent a Gutenberg 10.1

A WordPress bejelentette a Gutenberg 10.1 kiadását, és az új funkciók minden apró részletébe temetve olyan javulást jelentett, amelyet a kiadók vártak.

A Google hamarosan frissíti algoritmusát, hogy egy kis rangsort adjon azoknak a webhelyeknek, amelyek elhaladó Core Web Vitals pontszámmal rendelkeznek.

A Core Web Vitals olyan mutatók összessége, amelyek együttesen leírják, hogy egy weboldal jó vagy rossz felhasználói élményt nyújt-e, amikor meglátogatják a weboldalt.

A pontszám között nincs. Egy webhely vagy átmehet, vagy elbukhat a Core Web Vitals teszten.

A webes kiadók egyre nehezebben tudják elérni a múló Core Web Vitals pontszámot, mert sok megoldásra váró kérdés a tartalomkezelő rendszer (például a WordPress), valamint az alkalmazott témák és beépülő modulok velejárója.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A Gutenberg legújabb verziójáról (10.1) szóló hivatalos WordPress-bejelentés számos fejlesztést tartalmazott, de ez a bejelentés mélyére, a Kísérletek feliratú részbe volt temetve. homályosan megfogalmazott részlet:

Kísérletek
Javítsa a blokkstílusok betöltési módszerét. ”

Nem különösebben leíró. De ez a hat szó fontos frissítést írt le arról, hogy a WordPress Gutenberg webhelyszerkesztő hogyan nyújt stíluslapokat a kezelőfelületen, ahol ez hatással van a webhely látogatóira.

Mi az a Gutenberg?

A Gutenberg a weboldalak készítésének új módja, amelynek célja a weboldalak készítésének leegyszerűsítése. Valahogy így van hasonló (de nem pontosan) egy „Amit látsz, azt kapod (WYSIWIG)”Oldalkészítő felület.

A Gutenberg szerkesztő újragondolja a weboldal készítés folyamatát, amely magában foglalja az oldalelemek blokkját.

Például egy blokk lehet a fejléc. A fejléc alatt a következő blokk lehet a menü szakasz. A blokk alatt található a tartalmi blokk, amelyet egy lábléc blokk követ.

A tartalmi területhez vannak további blokkok, amelyek felhasználhatók az egyedi elrendezések sokféleségének létrehozásához. A Gutenberg a weboldalak létrehozásának vizuális módja előre elkészített elrendezésű darabok, blokkok néven.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Tehát, ha szüksége van egy kapcsolatfelvételi űrlapra, dönthet úgy, hogy belép egy kapcsolattartási űrlapblokkba. Ha oszlopokat szeretne létrehozni a tartalmi területen belül, kiválaszthatja az Oszlopok blokkot.

A Gutenberg Content Blocks felhasználói felületének képernyőképe

Pillanatkép a Gutenberg-blokkokról

Az oldalkészítő kezelőfelülete egy népszerű módszer olyan weboldalak létrehozására, amelyek leegyszerűsítik a folyamatot. Így több kiadó hozhat létre weblapokat anélkül, hogy aggódnia kellene a programozás miatt, felszabadítva a tartalomkiadókat, hogy jobban összpontosítsanak a tartalomra, és kevésbé a kódolásra és a beépülő modulokra.

A Gutenberg Code Bloat, amelyet kijavítottak

Minden Gutenberg-blokknak vannak stíluskódjai, amelyek minden blokkra jellemzőek. A stíluskódok meghatározzák az egyes blokkok megjelenését.

A frissítés előtt a Gutenberg által létrehozott webhelyek minden stíluskódot betöltöttek az egyes blokkokhoz, amelyek esetleg használhatók, a weboldal minden oldalára.

Ez azt jelentette, hogy minden blokkhoz egy hatalmas fájlt kódoltak minden blokkhoz, függetlenül attól, hogy ezt a blokkot használta-e vagy sem.

A túlzott kód miatt az oldalélmény csökkenhet. Minél lassabban töltődik be egy oldal, a legrosszabb a felhasználói élmény.

A lassú weboldalak betöltése frusztráló és a webhely kevesebb bevételt eredményezhet.

Ezen túlmenően, mivel 2021 májusában a gyors weblapok kis előnnyel járnak a lassabb weboldalakkal szemben, a Google rangsorának növelése formájában, az oldalsebesség javítása jelenleg nagy kérdés.

Gutenberg 10.1 címek Code Bloat

A Gutenberg legújabb verziója megoldja ezt a problémát. A WordPress szerint az egyes blokkok stíluskódja viszonylag kicsi. Az általuk választott megoldás az volt, hogy szelektíven csak a weboldalon található blokkokhoz szükséges stíluskódot töltötték be.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Még jobb, ahelyett, hogy számos stíluslapot hozna létre, amelyeket le kell tölteni az adott oldalakhoz, a szükséges stíluskódok már megtalálhatók a weboldalon.

Ezt hívják a kód „beágyazásának”, és ez a legjobb gyakorlat a weboldal letöltésének gyorsításához.

A WordPress leírta, hogyan érték el ezt a javulást:

„Mivel a legtöbb blokknak meglehetősen kicsi a stíluslapja, nem volt értelme kéréseket küldeni a szervernek ezekről a harapásméretű stílusokról.

Ennek megoldása érdekében beillesztették az apró stíluslapokat, amelyek tovább javították a teljesítményt azáltal, hogy mindent, amire a böngészőnek szüksége volt, egyetlen kérésbe foglalták. Gondoljon erre úgy, mintha egy szöveges üzenetet küldene néhány témáról, ahelyett, hogy halom egyedi üzenetet írna egymás után. “

A Gutenberg 10.1 gyorsbajnok

Ennek az apró változásnak az eredményei figyelemre méltóak.

A WordPress mérte a Core Web Vitals teljesítmény előtti és utáni teljesítmény pontszámát, és a különbség elsöprően pozitív volt.

Ezek a Core Web Vitals pontszámai a Gutenberg fejlesztések előtt:

Pillanatkép a régebbi Gutenberg Core Web Vitals eredményekről

Ez a képernyőkép a Core Web Vitals eredményekről a fejlesztések után:

Pillanatkép a Gutenberg 10.1 Core Web Vitals pontszámokról

Nagyon nyilvánvaló, hogy a Gutenberg 10.1 jelentős előrelépést jelent az oldalsebesség javításában.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A WordPress fejlesztői így jellemezték eredményüket:

„Jelentős teljesítménynövekedés tapasztalható, és ez egy egyszerű oldalon van, nem túl sok blokkkal. Bonyolultabb struktúrákon a hatás még hangsúlyosabb lesz! ”

A WordPress figyel az alapvető webes vitálokra

Ezt a változást a SEO és a kiadói közösség örömmel fogadja. Bár a Gutenberg még nem készült el teljesen, mégis készen áll a használatra, ha a kiadók úgy döntenek.

Ami a legfontosabb: ez a frissítés kiemeli, hogy Gutenberg nemcsak a webes közzététel jövője, hanem a közzététel egyértelmű javulása is.

A WordPress.org webhelyen végzett keresés korábban nem mutatta a Google Core Web Vitals visszaigazolását.

Ez a közlemény nemcsak a SEO kihívásokat említi, hanem azt is hangsúlyozza, hogy az ilyen jellegű fejlesztések milyen előnyökkel járnak a webhely látogatói és megjelenítői számára.

„Míg a WordPress projekt sok munkát fordít a kiadványok demokratizálására, ez a fajta munka elősegíti a kézbesítés demokratizálását, lehetővé téve az emberek számára, hogy könnyebben és gyorsabban megszerezzék a fogyasztani kívánt tartalmat.

Mivel a Google keresése a weboldalak sebességével kapcsolatos változások következik be, a teljesítmény javítása mind a kezelőfelületen, mind a szerkesztőben soha nem volt időszerűbb. “

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A WordPress Core Web Vitals Boost valós

Noha a CSS továbbításának ez a változása növekményesnek mondható, a kiadók és a felhasználók számára óriási az előnye. Ez a frissítés kijavítja a Gutenberget érintő egyik fő kódblokkolási problémát. A probléma megoldásával Gutenberg életképesebb tartalomkezelő rendszerré válik.

Idézetek

Az alapvető szerkesztő fejlesztése: Az (oldal / poszt) sebesség szükségessége

A Gutenberg 10.1 újdonságai (Március 3.)

Javítsa a blokkstílusok betöltési módszerét
Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok