Mik az ügyféladat-platformok, és mit csinál a CDP?

Avatar admin | 2021.03.16. 18 Views 0 Likes 0 Ratings

18 Views 0 Ratings Rate it

Egy új jelentés, “E-mail adatminőség: Megfelelő, helyes és teljes”, az adatminőségi gyakorlatokat néztük meg, milyen típusú adatplatformot használtunk. Megkérdeztük a marketingszakembereket: “A szervezete jelenleg hol tárolja az ügyfél- és e-mail adatokat?”

A marketingesek a következőképpen válaszoltak:

 • Ügyfélkapcsolat-kezelési (CRM) rendszer: 53%
 • E-mail szolgáltató (ESP) platform: 50%
 • Ügyfél adatplatform (CDP): 33%

Ezek a válaszok nem zárják ki egymást; a vállalkozások kettőt vagy akár mindhárom megoldást egymással együtt használhatják.

A CDP válaszának mértéke kiemelkedett számunkra. Bár a CDP megközelítése az ügyféladatok kezelésében nem teljesen új, a marketingtudat perifériáján van. Látszólag már nem!

Mi az a CDP?


Az ügyféladat-platformok számos érett piacról fejlődtek ki, beleértve a többcsatornás kampánykezelést, a címkekezelést és az adatok integrációját, a Gartner. És Wikipédia jól definiálja a CDP-t:

Szoftvergyűjtemény, amely állandó, egységes ügyféladatbázist hoz létre, amely elérhető más rendszerek számára. Az adatokat több forrásból gyűjtik, tisztítják és egyesítik, így egyetlen ügyfélprofil jön létre. Ezeket a strukturált adatokat ezután elérhetővé teszik más marketing rendszerek számára.

A hatalmas túl egyszerűsítés kockázatával, miközben lehetővé teszi az ügyféladatok meghatározásának fejlődését is, elmondhatjuk, hogy a CDP egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy minden ügyféladatot egy fedél alatt kapjanak.


A CDP-k úgy vannak kialakítva, hogy több adatpontot kezeljenek sok forrásból. Online és offline ügyféladatokat is gyűjtenek; tartalmazhat névtelen látogatókat, valamint személyre szabott, egyedi ügyfél-azonosítókat.

A CDP-térben már vannak gyártók, és a G2 kiváló összefoglaló ismert neveket sorol fel, köztük az Exponea, az Emarsys, a Listrak, a Tealium, az Optimove és a Salesforce Interaction Studio (többek között). Sőt, a közelmúltban elemzés kimutatta, hogy az Emarsys ügyfelei, akik az érvényesség tanúsításának engedélyezési listáját is használják, átlagosan a 28% és kattintási arányú emelések 35%. A CDP platformok felhasználói egyértelműen megértik az adatok és a technológia közötti fontos kapcsolatot.

CDP felhasználók és marketing hatékonyság

Az implicit feltételezés az, hogy a CDP-felhasználók kifinomultabban kezelik ügyféladataikat, üzleti eszközként gondolkodnak róluk, és maximalizálni akarják a befektetés megtérülését. Jelentésünk támogatja ezt a nézetet:

 • A CDP-ket használó vállalkozások lényegesen nagyobb valószínűséggel használnak kettős opt-in-t e-mail engedélyezési modellként (1,5x magasabb, mint a referenciaérték). Valószínűbb, hogy valós idejű ellenőrzési eszközöket is használnak BriteVerify (1,7x magasabb). Jelentős befektetéssel vásárlói adattartó képességeikbe a CDP-felhasználók erőteljesen arra koncentrálnak, hogy platformjaikat kiváló minőségű adatokkal töltsék fel.
 • A preferenciaközpontok használata rendkívül fontos része a CDP-felhasználók eszközkészleteinek az ügyfelek adatgyűjtésében (1,6X magasabb). Ez kiemeli a fokozatos regisztráció értékét: rendszeresen látogatja meg az ügyfeleket, hogy többet tudjon meg az igényeikről és érdeklődéséről, majd felhasználja ezeket az információkat a releváns tartalom és ajánlatok kidolgozásához.
 • Ennél is fontosabb, hogy a CDP-felhasználók valóban felhasználják ezeket az adatokat kommunikációjuk elősegítésére. Emlékezzen a GDPR alapvető elvére: “minimalizálás”: Röviden: ne gyűjtsön semmit, amelyet nem fog használni! Az előfizetői preferenciák használata az ügyfelek szegmentálásának elősegítésére 1,5x nagyobb a CDP-használók válaszadóinál.
 • Ez a megközelítés azt is tájékoztatja, hogy a CDP-felhasználók hogyan mérik az adatok minőségét, az “elkötelezettség” használatával elsődleges kulcsfontosságú teljesítménymutatóként (KPI). 10% valószínűbb a CDP-felhasználók számára. Ezek a vállalkozások intuitív módon tudják, hogy az elkötelezettség csökkenésének gyökere az adatok minősége gyenge lehet, és értékelik az elkötelezettség mutató fontosságát.
 • Mivel ezek a vállalkozások erősen kezelik adataikat, jobb helyzetben vannak intézkedés adatközpontú marketingjük pénzügyi hatása. A CDP-felhasználók képesek kiszámítani az e-mail költséget a beszerzésenként (CPA) 1,15X magasabb, mint társaiké, míg a befektetés megtérülésének (ROI) kiszámításának képessége 1,2X magasabb.

Mit jelent mindez a marketing hatékonysága szempontjából? Amióta a COVID-19 járvány megváltoztatta az életünket, a vállalkozások újragondolták az ügyfelekkel való kommunikáció módját. Mint a legutóbbi DMA díjakat kiemelni, hogy elengedhetetlen a magas színvonalú ügyféladatok felhasználása e váltások hiteles és hiteles megvalósításához.

A vevői adatok további szélessége és mélysége A CDP-felhasználók vitathatatlanul pole pozícióba helyezték őket a kihívás kezelésében.

Elvihetők azok számára, akik nem használnak CDP-ket …

Mit tanulhatnak a CDP-n kívüli felhasználók a fenti felismerésekből, amelyek beépíthetők a saját adatminőségi stratégiájukba?

 • Tanulj a törvényből. Európában a GDPR gyakorlatilag sok bevált adatot bevált gyakorlatot írt törvénybe. Ennek eredményeként a megbízhatóbb engedélyezés, az elvárások egyértelműbb meghatározása és a választási lehetőségek nagyobb mértékű biztosítása mind magasabb szintű bizalmat eredményezett, amelynek eredményeként a fogyasztók hajlamosabbak voltak magasabb minőségű személyes adatok megadására. Az intelligens marketingszakembereknek nem kell új törvényekre várniuk, mielőtt ezeket a változtatásokat elvégzik; hasznot fognak hozni most!
 • Hirdesse a preferenciákat. Számos marketingprogram nagyszerű preferenciaközpontokat működtet, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy meghatározzák az érdeklődésüket, kiválaszthassák, milyen tartalom érdekli őket, és meghatározzák, hogy milyen gyakran szeretnék azt megkapni; de el vannak rejtve, és ezért kevesen használják őket. Az ügyfeleket ösztönözni kell preferenciaközpontjaik használatára – mert a vállalatok profitálnak a releváns és naprakész ügyféladatokból, ez nagyobb elkötelezettséget eredményez.
 • Beszéljen értékkel. Jelentésünk az ügyfél élettartamának értékét (CLV) számítja ki lenyűgöző ± £ 35 / $ 50 értéken, de az érték egyre inkább kétirányú beszélgetés. Nem csak az a kérdés, hogy az ügyfelek mennyit költenek, hanem az is, hogy milyen értéket nyernek a kapcsolatból. Ez az érték lehet konkrét (kedvezmények, ingyenes szállítás stb.), De kevésbé kézzelfogható is (hasznos információk, további előnyök stb.). Ha az értékcsere egyensúlyban van, az ügyfélkapcsolatok tovább tartanak, és a CLV nő. A programoknak rendszeresen át kell alakítaniuk az általuk kínált értéket az egyensúly elérése érdekében.

* * *

Szeretne többet megtudni? Iratkozzon fel a következőre webinárium, amikor figyelembe vesszük a CDP növekedését, valamint számos más érdekes adatminőségi betekintést, szakértő vendégekkel, Tim Bond-nal (Data & Marketing Egyesület) és Kate Barrett-nel (eFocus Marketing).


Source link


18 Views 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok