Aggódik a biztonságért? Így válasszon egy jó Android-telefont – Tekintse át a Geek-et

Avatar Gadam | 2021.01.27. 36 Views 0 Likes 0 Ratings

36 Views 0 Ratings Rate it

Láncba csomagolt mobiltelefon lakattal.
Semmi nem jön ide! motestockphoto / Shutterstock

Amint egyre több privát információt dobunk ki telefonjainkra, a hackerek új módszereket találnak a behatolásra anélkül, hogy valaha is megtudnák a jelszavát. Ezért a korszerű, biztonságos telefon használata ma fontosabb, mint valaha. De honnan tudhatja, hogy az Android telefon biztonságos, és miért vannak egyes telefonok biztonságosabbak, mint mások?

A havi szoftverfrissítések jelentik a biztonság kulcsát

Míg a erős jelszó és kétfaktoros hitelesítés el kell tartania a legtöbb hackert, bizonyos biztonsági rések szoftver szinten léteznek, és messze nem tartoznak az Ön kezébe. A hackerek alkalmazásokat, fájlokat vagy akár szöveges üzeneteket használhatnak ki ezeknek a biztonsági réseknek a kihasználására, a privát információkhoz való hozzáféréshez vagy a telefon téglaépítéséhez.

Ahol Android biztonsági frissítések jöjjön be – a Google havonta frissítéseket tesz közzé az Android szoftverek sebezhetőségének javításához, és megvédi Önt a rossz szereplőktől és hackelő csoportoktól. Ezek a javítások elengedhetetlenek az eszköz biztonságához, és egy frissítés hiánya nyilvánosan ismert kihasználásoknak teheti ki magát.

“Várj egy percet” – mondhatod -, a telefonom nem kap havonta frissítést! Míg a Google arra ösztönzi a telefongyártókat, hogy tartsák be a havi 2 éves frissítéseket, nagyon kevés gyártó tartja be a szigorú frissítési ütemtervet. Néhányan a biztonsági frissítésekről is teljesen lemondanak, a biztonságra törekvő ügyfelek legnagyobb bánatára.

Végül egyes androidos telefonok biztonságosabbak, mint mások. Két ugyanabban az évben kiadott telefon drasztikusan eltérő frissítési ütemezést követhet, még akkor is, ha ugyanazon gyártótól származnak! Tehát mit tehet annak érdekében, hogy a következő telefon rendszeres biztonsági frissítéseket kapjon? Mely gyártóknál érdemes ragaszkodni, és vannak-e olyan gyártók, akiket kerülni kell?

Mely Android telefonok a legbiztonságosabbak?

A Google Pixel 5, az egyik legjobb biztonsági gondolkodású Android-eszköz.
A Google Pixel 5, az egyik legjobb biztonsági gondolkodású Android-eszköz. Justin Duino

Amikor a biztonság az Ön prioritása, nincs más választása, mint maradni azoknál a márkáknál, amelyek hosszú távú támogatást nyújtanak telefonjaik számára. Google és Samsung a legjobbak ebben a tekintetben – mindkét vállalat garantálja a legnépszerűbb telefonjainak 3 év biztonsági frissítését, két fő operációs rendszer-frissítéssel együtt (tehát az Android 10-gyel kiadott telefon az Android 12-vel véget ér).

A Google összes új telefonja, beleértve a csúcskategóriás telefonokat is Pixel 5 és a megfizethető Pixel 4a, jön a 3 éves garancia. A Samsung garanciája fedezi zászlóshajóját Galaxy S telefonok és prémium Galaxy Note telefonok, bár kizárja az olcsóbb A-sorozatú készülékek nagy részét (a 350 USD) Galaxy A50 nevezetes kivétel). Érdemes megemlíteni azt is, hogy bár a Google telefonjai biztonsági frissítéseket kapnak, amikor életbe lépnek, a Samsung hajlamos egy-két nappal késéssel elhalasztani a frissítéseket.

De tényleg ragaszkodik csak két márkához? Igen, kicsit. A Sony, a OnePlus, az LG és a Motorola csúcskategóriás eszközei gyakran 2 év biztonsági frissítéssel járnak, bár a frissítések nem annyira következetesek, mint amit a Google vagy a Samsung kínál. (A OnePlus tolja a biztonsági frissítéseket minden más például.) Ezeknek a márkáknak az olcsóbb eszközeinél rövidebb a támogatási ciklus, vagy szórványos biztonsági frissítéseket kapnak havonta. Általánosságban elmondható, hogy ha biztonsági őrült vagy, és ki akarsz merészkedni a Google és a Samsung birodalmán kívül, akkor egy olyan csúcskategóriás eszközhöz kell csatlakoznod, mint a Sony Xperia 1 II vagy a LG Velvet 5G.

Azért mondom, hogy „általában”, mert mint kiderült, a Motorola és a Nokia néhány olcsó eszköze valóban jobb frissítési támogatást kínál, mint csúcskategóriás társaik. Ezek a speciális telefonok a Google Android One programján futnak, biztonsági frissítéseket kapnak közvetlenül a Google-tól, és a legjobb választás azok számára, akiknek biztonságos telefonra van szükségük a költségkeret mellett.

Az Android One a legjobb biztonságot nyújtja a költségkeret mellett

A Moto G Pro és a Nokia 5.3, mindkettő kiváló olcsó Android One eszköz.
A Moto G Pro és a Nokia 5.3, mindkettő kiváló, olcsó Android One eszköz. Motorola, Nokia

A gyártók nem szeretnek hosszú távon következetes támogatást nyújtani olcsó eszközeik számára, ami kissé megnehezíti a biztonságos telefon vásárlását a 100-300 dolláros tartományban. Előfordulhat, hogy egy régi eszközzel van, amely a támogatási ciklusának végéhez közeledik, vagy ami még rosszabb, egy új telefont, amely élettartama alatt csak néhány frissítést kap. De ne aggódjon, olcsón továbbra is kaphat biztonságos telefont, csak meg kell győződnie arról, hogy ez van-e egy Android One eszköz.

Android One az olcsó, de praktikus okostelefonok feltörekvő piacokra juttatására irányuló kezdeményezésként kezdődött, de a projekt ma már a legtöbb régióra kiterjed, beleértve az Egyesült Államokat is. Az Android One program eszközei az Android részvényes verzióját futtatják és fogadják 3 év biztonsági frissítés (2 éves operációs rendszer-frissítéssel) közvetlenül a Google-tól, biztosítva az ügyfelek számára a nyugalmat anélkül, hogy tönkretennék pénztárcájukat.

Az írás idején a Nokia 5.3 (200 dollár) és Moto G Pro (260 USD) a két legjobb Android One eszköz, hosszú távú használatra és biztonságra. A 2020-ban megjelent telefonok Android biztonsági frissítéseket kínálnak 2023-ig, és az operációs rendszer frissítéseit az Android 12-ig kapják. Egész napos akkumulátor-üzemidővel, Snapdragon 665 processzorokkal, nagy megapixeles kamerákkal és nagyméretű HD kijelzőkkel (6,55 hüvelyk a Nokia számára) , 6,4 hüvelyk a Motorola számára), ezek a megfizethető Android One készülékek az alapokat lefedik, anélkül, hogy bankot törnének.

Az újabb, annál jobb … amolyan

A Samsung Galaxy S20 FE, az egyik kedvenc telefonunk garantált frissítési ciklussal.
A Samsung Galaxy S20 FE, az egyik kedvenc telefonunk garantált frissítési ciklussal. Niki Reed

A Google és a Samsung által kínált garantált támogatási ciklusok fantasztikusak, de nem szabad megfeledkeznie arról, hogy ezek a támogatási ciklusok az eszköz elindításának dátumán kezdődnek, nem a telefon aktiválásának napján. Egy 2019-ben kiadott telefon 2022-ben eléri a 3 éves garancia (ha van ilyen) lejártát, míg a 2021-ben piacra dobott készülék 2024-ig kap támogatást. Biztonsági szempontból az újabb mindig jobb.

Költségvetési szempontból azonban egy napos telefon vásárlása nem annyira gazdaságos. Az Android-eszközök értéke néhány hónapos piacra kerülés után csökken, és az éves zászlóshajók gyakran több száz dollárba kerülnek, mint enyhén javított utódjuk. Ha csúcskategóriás telefont szeretne, akkor általában az a legjobb, ha megvárja, amíg az ára kissé leesik, és ha költségkerettel dolgozik, egy régi vagy felújított zászlóshajó jobb funkciókat és fotóminőséget kínálhat, mint a frissen megjelent eszközök árkategória.

Míg a vadonatúj telefonok jelentik a legjobb megoldást a hosszú távú biztonság érdekében, rendben van, ha a termék támogatási ciklusában később vásárol meg pénzt, hogy pénzt takarítson meg, vagy kezébe vegye néhány jó funkciót. Csak ne feledje, hogy ha igazán a legfrissebb Android biztonsági frissítéseket szeretné beszerezni, előfordulhat, hogy hamarabb ki kell cserélnie a telefonját, mint ha egynapos eszközt vásárolna.


A jó, biztonságos Android-telefon vásárlása nehezebb, mint amilyennek látszik, különösen, ha költségvetése van. A Google, a csúcskategóriás Samsung és az Android One készülékekhez való ragaszkodás általában a legjobb megoldás, bár a legtöbb csúcskategóriás telefon megfelelő, bár kiszámíthatatlan támogatást nyújt legalább 2 évig.

Ha frusztrált az Android rendetlen biztonsági frissítési rendszere miatt, fontolja meg az iOS-re való váltást. Az Apple 5 évig támogatja iPhone készülékeit, rendszeres biztonsági frissítéseket és öt fő operációs rendszer-frissítést kínálva, függetlenül attól, hogy melyik modellt vásárolja.
Source link


36 Views 0 Ratings Rate it