Mesteri almalé készítése házilag: Gyors recept

Avatar Gadam | 2022.12.04. 149 Views 0 Likes 0 Ratings

149 Views 0 Ratings Rate it

alMAlé készítése házilag

100% gyümölcsös almalé készítése házilag ezzel az egyedülálló recepttel. Kipróbálod és elfelejted a bolti gyümölcsleveket. Átböngésztem a netet a legfinomabb után, és azt hiszem, megérte. Remélem Te is így látod majd, ha elkészíted.

Almalé készítése házilag recept. A hozzávalók.

  • 18 alma
  • Fahéj (opcionális)
  • Cukor (nem kötelező)

Almalé készítése házilag recept. Az elkészítés.

  1. Kezdjük az alma megmosásával, majd magozásával, hogy eltávolítsuk a magokat. Vágjuk az almát szeletekre. Az almát nem kell meghámozni.
  2. Adjuk hozzá az almát a fazékhoz, és öntsünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ha túl sok vizet használunk, elég híg levet kapunk. Ez a lé egy kicsit erős lehet, de sokkal egyszerűbb, ha a levet extra vízzel hígítjuk, mintha megpróbálnánk erősebbé tenni az ízét.
  3. Lassan főzzük az almát kb. 20-25 percig, vagy amíg az alma egészen megpuhul. Tegyünk egy kávéfiltert vagy egy darab sajtvásznat a finom hálós szűrőbe, és tegyük egy tál fölé.
  4. A forró gyümölcslé-almakeveréket lassan öntsük át egy apró lyukú szűrőbe, és óvatosan pépesítsük az almát. A lé az alján keresztül a tálba szűrődik, míg az almapép ott marad. A pépet tegyük egy külön tálba későbbre. Ismételjük meg ezt a folyamatot, amíg az összes lé a tálba nem került.
  5. Kóstoljuk meg a levet, miután egy kicsit kihűlt. Tetszés szerint adhatunk hozzá további cukrot vagy fahéjat. Ha túl erős az íze, akkor apránként vizet is adhatunk hozzá, hogy gyengítsük az ízét.
  6. Az összegyűjtött almapüréből könnyen almaszósz is készíthető, ha pürésítjük, és ízlés szerint egy kis cukrot és fahéjat adunk hozzá.
  7. Ne feledd, hogy a házi almalé nem tartalmaz tartósítószert, ezért mindenképpen tartsd hűtve, és egy héten belül használd fel!

 

Forrás: Homemade Apple Juice Recipe – Tablespoon.com


149 Views 0 Ratings Rate it