Az 5 legjobb tévé a következő generációs konzolodhoz – Tekintse át a Geek oldalt

Avatar admin | 2021.01.25. 23 Views 0 Likes 0 Ratings

23 Views 0 Ratings Rate it

LG 65NANO99UNA, SAMSUNG Q70T és TCL 6. sorozatú tévék többszínű háttérrel.
LG, SAMSUNG, TCL

A játékkonzolok következő generációja hihetetlenül lenyűgöző specifikációkkal érkezik, és természetesen ilyen kényszerekkel jár a kényszer frissítse a tévét. Mind a Xbox X sorozat és PlayStation 5 néhány lenyűgöző funkciót csak az újabb tévék támogatnak teljes mértékben, ezért nézzük meg, mire van szükségük és melyik tévék képesek megoldani a feladatot.

Mit kell keresnie az új tévében

Ezeknek a tulajdonságoknak a következő generációs konzoloknak kell a legjobban kinézniük és teljesíteniük.

  • Felbontás: Ennek a generációnak az egyik legnagyobb vonzereje az egyenletesebb 4K felbontás ígérete a játékokban. Mind a PS5, mind az Xbox Series X, mind a PlayStation 5 a 4K-t célozza meg a legtöbb játékban, ezért jó ötlet, ha ennek kihasználására képes TV-t használunk. Technikailag is támogatják a 8K-t, de ez rendkívül korlátozott, és a legtöbb ember számára nem érdemes üldözni.
  • Frissítési ráta: Az előző generáció másik jelentős beállítása magasabb képkockasebesség, gyakran az idő elérheti a 120 FPS-t is, bár néha csökkent felbontás vagy grafikus beállítások árán. A frissítési gyakoriság („Hertz” -ben mérve) azt a maximális képsebességet képviseli, amelyet a TV képes megjeleníteni – tehát az 120 Hz-es TV legfeljebb 120 kép / mp sebességet jelenít meg. Sok olyan tévé van, amelyik hamis magas frissítési arány olyan kifejezésekkel, mint a „mozgási sebesség”, de ebben az esetben a valódi üzletet keressük.
  • HDMI 2.1: Ez a legújabb elérhető HDMI formátum, és ez teszi a 4K-t és 120 Hz egyszerre használható – a HDMI 2.0 tévéknél szükség lehet az 1440p 120Hz és 4K 60Hz közötti választásra. Ráadásul a HDMI 2.1 további szép funkciókkal is rendelkezik, mint például az automatikus játékmód (amely beindul, ha a konzolt bekapcsolják az alacsonyabb bemeneti késés érdekében) és a változó frissítési gyakoriság (ami alapvetően csak simábbá teszi a kijelzőt játék közben). A listán szereplő összes tévé, kivéve a költségkeretet, a TCL 6. sorozat, legyen HDMI 2.1 – de erről még beszélünk, amikor ráérünk. Az is fontos, hogy egy TV hány HDMI 2.1 porttal rendelkezik, különösen akkor, ha más 4K eszközök csatlakoztatását tervezi, ezért ezt megemlítjük az egyes tévék szakaszában.
  • HDR formátumok: A HDR fontos jellemzője a 4K tévékészülékeknek – ez alapvető része annak, hogy miért néznek ki ilyen nagyszerűen. De ez nem olyan egyszerű, mint egy TV beszerzése 4K HDR-rel, vannak több HDR formátum odakinn, amelyet a különböző gyártók fognak használni. A két fő, amelyre figyelni fogunk, a HDR10 és a Dolby Vision. A kettő közül a Dolby Vision az jellemzően felsőbbrendűnek tekintik (A HDR10 még mindig nagyon jó), de ez nem azt jelenti, hogy azonnal vásárol egy Dolby Vision TV-t. Míg az Xbox Series X és S mind a Dolby Vision, mind a HDR10-et támogatja, a PlayStation 5 csak támogatja a HDR10-et. Emiatt felvettük a két formátumra vonatkozó opciókat, és felsoroljuk, hogy az egyes tévék melyiket támogatják a megfelelő szakaszaikban.
  • Intelligens funkciók: Valószínű, hogy nem csak ezt a tévét fogja használni játékhoz. Fontos, hogy más adathordozókat nézhessen a szokásos kábeltől az olyan alkalmazásokig, mint a Netflix vagy a Hulu. Az általunk vizsgált árkategóriában pedig nyugodtan számíthat arra, hogy az intelligens tévék a saját operációs rendszerükkel (OS) és a tartalom böngészésének eszközeivel bővülnek.

A legjobb összességében: LG NanoCell 90 sorozat

LG 90-es sorozatú tévé
LG

Függetlenül attól, hogy melyik konzolod van, az LG 90-es sorozata kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket. A speciális „NanoCell” kijelző a színpontosság tekintetében egy lépést jelent a normál LED-képernyőkhöz képest, mind a Dolby Vision, mind a HDR10 támogatott, 4K felbontású és 120Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik. Csatlakoztathatja a TV-t a Google Assistanthoz, az Amazon Alexához vagy az Apple HomeKit-hez egyes intelligens funkciókhoz, a használat mellett webOS általános médiaigényeihez. A TV oldalán négy HDMI port található, amelyek közül kettő HDMI 2.1.

Legjobb QLED: SAMSUNG Q70T sorozat

SAMSUNG Q70T sorozatú TV
SAMSUNG

Ha rajong a Samsung QLED tévéinek sorában, akkor ne keresse tovább a Q70T sorozatot. Míg a QLED kijelzőknek előnyeik és hátrányaik vannak a képmegjelenítéssel kapcsolatban – mivel szabványos LED-kijelzőn alapulnak -, mégis lenyűgöző képalkotást nyújtanak. Emellett a TV 4K és 120Hz frekvencián jelenik meg, a HDR10 támogatásával együtt. Nincs Dolby Vision, tehát ha Xbox-ot használ, az hátrány. Használhatja a SmartTV operációs rendszert az általános médiaböngészési igényekhez is. Négy HDMI port van ezen a TV-n, de csak az egyik a HDMI 2.1.

Magasabb szintű opció: LG OLED65CXPUA

LG OLED65CXPUA TV
LG

Ami az élénk színeket és a mély fekete színt illeti, az OLED TV-ket nehéz legyőzni. Finom, modern dizájnnal rendelkező LG CX OLED TV mély feketéket és pontos színeket ad 4K, 120 FPS sebességgel. De emellett ezt a tévét játékra tervezték; négy HDMI 2.1-portjának természetes előnyei vannak, például változó frissítési gyakoriság, valamint rendkívül alacsony bemeneti késleltetés és egy ms-os válaszidő. Konzoljától függetlenül lefed, mert továbbra is támogatja a Dolby Vision és a HDR10 készülékeket.

Az intelligens funkciókat szintén jól lefedik ThinQ AI hangsegédként jár el, a Google Assistant és az Amazon Alexa kompatibilitása mellett. A webOS a médiaböngészéshez is használható.

Legjobb költségvetési lehetőség: TCL 6-sorozat

TCL 6 sorozat
TCL

Bár nem talál olcsó tévét az általunk kínált funkciókkal, a TCL 6-os szériája legalább olcsóbb. A Mini-LED képernyő használatával továbbra is szép megjelenésű képet kap, amely támogatja a HDR10 és a Dolby Vision funkciókat is. Míg a TV 4K és maximális frissítési frekvenciája 120Hz, addig csak 1440p 120Hz-en vagy 60Hz 4K-on – alapvetően nagy felbontású vagy nagy képkockasebesség között kell választania. Ez nem óriási üzlet (főleg, ha egy Xbox S sorozat mivel általában korlátozott az 1440p megjelenítéséhez a legtöbb játékban), mivel sok olyan játék lesz, amely mindenképpen rád kényszeríti ezt a döntést, de valami fontos megjegyezni.

Ez egy szilárd kijelző a pénz, és a 55 hüvelykes modell különösen lenyűgöző érték. Csak HDMI 2.0-val rendelkezik (ebből négy portja van), de mégis biztosítja a HDMI 2.1 néhány előnyét, például a változó frissítési gyakoriságot és az automatikus játékmódot az alacsonyabb bemeneti késés érdekében. A RokuTV-t a dobozból kivéve élvezheti, ha éppen nem játszik a konzolján.

Legjobb költségvetési lehetőség

The Overkill: LG NanoCell 99 sorozat

LG NanoCell 99 sorozatú TV
LG

A Series X és a PlayStation 5 technikailag képesek a 8K megjelenítésére – ez csak rendkívül korlátozott. A legtöbb játéknál egyszerűen nem lehet ilyen nagy felbontásban futtatni őket, de alkalmanként ez egy lehetőség. És ha véletlenül ismét a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X-hez hasonló generációs generációs frissítéseket kapunk, akkor valószínűleg a 8K válik gyakoribbá ezen a ponton. Tehát ha fel akar készülni arra, hogy a 8K új normává válik, akkor az LG 99-es szériája a legjobb megoldás.

A 99-es sorozat visszatér a NanoCell kijelzőhöz a jobb színpontosság érdekében, képes 8K, 120 Hz megjelenítésére, és támogatja a HDR10 és a Dolby Vision funkciókat is. Ez a tévé a legmagasabb minőségű képet jeleníti meg a listán, de Ön ennek megfelelően magas árat fizet. Arra is számíthat, hogy a ThinQ AI és a webOS telepítve van, ha éppen nem játszik, négy HDMI 2.1 porttal együtt.

Bónusz választás: Optoma HD39HDR projektor

Optoma HD39HDR projektor
Optoma

Ennek a listának a befejezéséhez beszéljünk egy kicsit a projektorokról. Míg ezek felbontása és frissítési aránya általában jóval korlátozottabb, mint a tévéké, az Optoma HD39HDR-hez hasonló modelljei mégis lenyűgöző eredményeket képesek kezelni. Ha egy egész falat be akar fedni a játékával Pókember: Miles Morales, akkor ez a projektor képes 1080p, 120 FPS sebességgel.

Ha igazi 4K-t szeretne, akkor az Optoma a drágábbal is képes szállítani Optoma UHD50X A projektor, amely egyszerre képes natív 4K és 60 FPS sebességet megjeleníteni a HDR10-120 FPS mellett, még mindig 1080p-ra korlátozódik.
Source link


23 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok