Az alapértelmezett betűtípusok visszaállítása Mac-en

Avatar Gadam | 2021.04.11. 75 Views 0 Likes 0 Ratings

75 Views 0 Ratings Rate it

Mac Big Sur betűtípus-könyv ikonra a kék háttér

Ha olyan Mac számítógépen találja magát, ahol a betűtípusok nem megfelelően viselkednek, akkor a macOS beépített segítségével könnyen visszaállíthatja őket az alapértelmezett állapotra Font Book alkalmazás. Így teheti meg.

Mit csinál a betűtípusok visszaállítása?

Mivel a rendszerbetűtípusokat nem lehet eltávolítani Mac rendszeren, a betűtípusok visszaállítása nem telepít semmit, amire számíthat. Ehelyett valójában eltávolítja az összes „nem szabványos” betűtípust, amelyet a rendszerére telepített. A „nem szabványos” kifejezés alatt az Apple minden olyan betűtípust jelent, amely alapértelmezés szerint nem szállított MacOS-szal.

A Mac Font Book ablak Big Sur-ban.

Miután a Font Book alkalmazás eltávolította ezeket, a nem szabványos betűtípusokat bármelyikben megtalálja /Library/Fonts (Removed) vagy ~/Library/Fonts (Removed) . Lehetnek újratelepítve arról a helyről később, ha szükséges.

ÖSSZEFÜGGŐ: Betűtípusok telepítése, eltávolítása és kezelése Windows, Mac és Linux rendszereken

Hogyan lehet visszaállítani a szokásos betűtípusokat Mac gépen

Könnyű visszaállítani Mac betűtípusait az alapértelmezett állapotra. Először nyissa meg a Font Book, egy speciális segédprogramot, amely általában található ~ApplicationsOther . Ha nem találja meg, nyomja meg a Command + szóköz billentyűt, írja be a „Font Book” parancsot, majd nyomja meg a Return gombot.

Írja be a Mac Spotlight Search mezőbe "Betűtípus-könyv" és beütötte a Return-t.

A Betűkészlet megnyitásakor kattintson a képernyő tetején található „Fájl” menüre, és a megjelenő menüből válassza a „Normál betűtípusok visszaállítása” lehetőséget.

A Betűkönyvben "File" menüben kattintson a gombra "Helyezze vissza a normál betűtípusokat."

Ezután megjelenik egy figyelmeztetés, amely elmagyarázza, hogy semmit sem törölnek, de a nem szabványos betűtípusokat új mappába helyezi át. Kattintson a „Folytatás” gombra.

Kattintson a gombra "Folytassa."

Amikor a folyamat befejeződött, nyomja meg az „OK” gombot. A betűtípusok visszaálltak a gyári alapértelmezett állapotra. Az eltávolított betűtípusokat bármelyikben megtalálhatja /Library/Fonts (Removed) vagy ~/Library/Fonts (Removed) . Boldog gépelést!
Forrás link


75 Views 0 Ratings Rate it