Tudtad? A Windows 10 PC-k alapértelmezés szerint be vannak kapcsolva a „Game Mode” funkcióval

Avatar admin | 2021.01.12. 29 Views 0 Likes 0 Ratings

29 Views 0 Ratings Rate it

Neon kérdőjelek
ComicSans / Shutterstock.com

Az összes Windows 10 PC-n alapértelmezés szerint engedélyezve van a „Game Mode”. A Microsoft egy alkalommal reklámozta ezt a funkciót, de most háttérbe szorult. Bizarr, egyesek szerint a Game Mode letiltása növeli bizonyos PC-játékok teljesítményét!

Mit csinál a „játékmód” Windows 10 rendszeren?

Először a Windows 10-ben mutatták be Alkotók frissítése, amelyet még 2017 áprilisában adtak ki,Játék mód”Ígéretek szerint sok PC-s játék teljesítményét növeli.

Íme a hivatalos leírás: A Microsoft szerint a Game Mode „segít elérni a stabilabb képkockasebességet az adott játéktól és rendszertől függően”.

Technikailag úgy működik, hogy észleli a játékokat, és elsőbbséget biztosít számukra a számítógép erőforrásaihoz. Az a játék, amelyre koncentrálsz, többet ér CPU és GPU erőforrások, míg más alkalmazások és háttérfolyamatok kevesebb erőforrást kapnak. Ez csak akkor működik, ha a Windows 10 észleli, hogy játékot játszik.

A Microsofté korlátozott magyarázat of Game Mode azt is mondja, hogy Játék módban a Windows Update nem telepíti automatikusan a hardver illesztőprogramokat, és nem értesíti a számítógép újraindításáról játék közben. Ez csökkenti a megszakításokat.

A játékmód növeli a teljesítményt?

A Performance widget ablak a Windows 10 Xbox Game Bar-ján
Ez az úszó teljesítményablak itt található: A Windows 10 Xbox Game Barja.

A Játék mód növelheti a számítógép játékteljesítményét, vagy nem. A játéktól, a számítógép hardverétől és a háttérben futó játéktól függően előfordulhat, hogy nem lát különbséget.

A játékteljesítmény legnagyobb növekedését akkor tapasztalhatja, ha egy játék erőforrásokért verseng a számítógépén futó más programokkal. Ha a számítógépén rengeteg CPU és GPU erőforrás található, akkor a Game Mode valószínűleg nem sokat fog tenni.

2017-es teszt PC Gamer megállapította, hogy a Game Mode kissé növelte a játék teljesítményét az alacsony kategóriájú hardvereken. Ez azonban a háttérfeladatok rovására ment – engedélyezve a Játék módot, a játék közben nem lehetett YouTube-videót lejátszani a videó lejátszása akadozása nélkül. Ez egy kompromisszum – a játék közben a háttérfeladatokból nyerik az erőforrásokat és adják a játéknak.

Miért van bekapcsolva alapértelmezés szerint?

A Game Mode megpróbálja automatikusan észlelni, amikor játékot játszik, és csak akkor cselekszik, ha a Windows úgy gondolja, hogy Ön az. Tehát, ha egész nap webböngészőket és irodai szoftvereket használ, a Game Mode egyáltalán nem csinál semmit.

Játék indításakor azonban a Windows 10 játékmódja lép érvénybe, és a játék elsőbbséget élvez a számítógépén minden mással szemben. Tehát miért nem lenne engedélyezve a Game Mode alapértelmezés szerint? Nem csinál semmit, hacsak a Windows nem gondolja, hogy játékot futtat.

A játékmód néha problémákat okozhat

Néhány Windows-felhasználó arról számolt be, hogy egyes játékok valóban lassabban teljesítenek, ha a Game Mode engedélyezve van. Furcsán hangzik, és biztosan nem így kellene működnie – de néha mégis.

Például 2020 májusában Guru 3D írt a Game Mode beszámolóiról, amelyek mind az NVIDIA, mind az AMD grafikus hardverekkel akadozást és lefagyasztott képernyőket eredményeztek.

Miért történhetett ez meg? Nos, csak spekulációnk van. Ha azonban több hardveres erőforrást allokál egy PC-játékhoz, és a háttérfeladatokat prioritássá teszi, akkor a Game Mode elméletileg elvonhatja az erőforrásokat a fontos háttérfeladatoktól, a rendszer akadozását okozhatja, vagy lelassíthatja magát a játékot. Vagy talán csak furcsa hibák vannak a Játék módban speciális játékokkal vagy grafikus illesztőprogramokkal. A Windows nagyon bonyolult.

Akárhogy is, ha furcsa problémákkal szembesül – akadozik, lefagy, összeomlik vagy mindenhol alacsony FPS– miközben PC-játékot játszik, letilthatja a Játék módot, és megnézheti, megoldja-e a problémát. Ez egy hasznos hibaelhárítási lépés.

A Windows 10 játékmódjának engedélyezése és letiltása

A Játék mód vezérléséhez nyissa meg a Beállítások ablakot a Start menüből vagy a Windows + i gomb megnyomásával. Menjen a Beállítások> Játék> Játék mód elemre.

Itt csak egyetlen beállítást talál: Game Mode, amelyet be- vagy kikapcsolhat. Alapértelmezés szerint be van kapcsolva. Ha le szeretné tiltani a Játék módot, kattintson a kapcsolóra, és állítsa „Ki” értékre.

Játék mód beállításai Windows 10 rendszeren

Ez az. A Windows 10 modern verzióiban nincs mód manuálisan engedélyezni vagy letiltani a Játék módot egy adott játékhoz. A 2017-es Alkotók frissítésében be- vagy kikapcsolhatja a Játék módot egyes játékokban az Xbox Game Bar kezelőfelülete, de ez a lehetőség már eltűnt. Mivel A Windows 10 2020. októberi frissítése, sehol sem találja a modern Xbox Game Bar-ban.

Csak annyit tehet, hogy a Játék módot be- vagy kikapcsolja az egész rendszerre. Ha a Windows úgy gondolja, hogy játékot játszik, akkor a Windows aktiválja a Game Mode módosítását. Ha a Windows nem észleli, hogy játékot játszik, akkor nincs mód manuálisan engedélyezni.

Ne aggódjon: Még akkor is, ha a Windows nem veszi észre, hogy játékot játszik, és nem aktiválja a Játék módot, valószínűleg nem fog sok minden lemaradni.

ÖSSZEFÜGGŐ: 6 nagyszerű szolgáltatás a Windows 10 új játéksávjában
Source link


29 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok