Az alapértelmezett új mappa név megváltoztatása a Windows 10 rendszerben

Avatar Gadam | 2021.03.02. 137 Views 0 Likes 0 Ratings

137 Views 0 Ratings Rate it

Módosítsa az új mappák alapértelmezett nevét a Windows 10 rendszerben

Alapértelmezés szerint, amikor új mappát hoz létre a Windows 10 rendszerben, a mappa az „Új mappa” nevet kapja. Ha ez a név nem tetszik, és inkább egy másik nevet szeretne használni, megváltoztathatja az új mappák alapértelmezett nevét a Windows 10 rendszerben. Ezt megteheti.

Az alapértelmezett új mappa név megváltoztatása a rendszerleíró adatbázisban

Az alapértelmezett új mappa nevének megváltoztatásához a Windows 10 rendszerben módosítania kell egy értéket a Windows rendszerleíró adatbázisában. A rendszerleíró adatbázis módosítására vonatkozó szokásos figyelmeztetésünk: Legyen óvatos a rendszerleíró adatbázis szerkesztésekor, mivel problémákat okozhat a számítógépével. Ha azonban betartja az utasításokat, akkor nem lesz problémája. Érdemes lehet készítsen biztonsági másolatot a rendszerleíró adatbázisról eljárás előtt.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése és visszaállítása

Nagyjából bármilyen nevet használhat új alapértelmezett mappanévként. A mappa nevében azonban nem használhatja a következő karakterek egyikét:

 / ? : * " > < | '

Először nyissa meg a Futtatás mezőt a Windows + R billentyűk egyidejű megnyomásával. Írja be a „regedit” parancsot a Futtatás mezőbe, és nyomja meg az „Enter” gombot. (Megnyithatja a Start menüt is, beírhatja a „regedit” kifejezést a keresőmezőbe, és megnyomhatja az „Enter” gombot.)

Nyissa meg a Windows beállításjegyzék-szerkesztőt

Amikor a Beállításszerkesztő megnyílik, a képernyő bal oldalán található könyvtárakra kattintva haladjon a következő útvonalra. Másolja-beillesztheti a következő sort a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő ablakának tetején lévő címsorba, és nyomja meg az Enter billentyűt:

HKEY_CURRENT_USERSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorer

Kattintson a bal oldalon az Intéző alatt található „NamingTemplates” könyvtárra. Ha nem látja ezt a könyvtárat, kattintson a jobb gombbal az „Explorer” könyvtárra, és válassza az Új> Kulcs lehetőséget. Írja be a „NamingTemplates” könyvtár nevét, majd nyomja meg az „Enter” gombot.

Hozza létre a NamingTemplates kulcsot

Kattintson az újonnan létrehozott „NamingTemplates” könyvtárra a bal oldalon. Ezután kattintson a jobb gombbal a jobb oldali fehér képernyőn bárhová, és válassza az Új> Karaktersorozat lehetőséget. Írja be névként a „RenameNameTemplate” nevet, és nyomja meg az „Enter” billentyűt.

Hozza létre a RenameNameTemplate karakterláncot

Kattintson duplán az újonnan létrehozott „RenameNameTemplate” bejegyzésre annak megnyitásához. A képernyőn megjelenő Értékadatok mezőbe írja be azt a nevet, amelyet alapértelmezett névként szeretne használni az összes új mappa számára. Például, ha az összes új mappát alapértelmezés szerint „My New Folder” -nek nevezi el, egyszerűen írja be a „My New Folder” parancsot.

A változtatások mentéséhez kattintson az „OK” gombra.

Írja be a mappák új alapértelmezett nevét

Végül zárja be a Beállításszerkesztő ablakot.

Mostantól kezdve, amikor új mappát hoz létre, a mappához rendeli a fent kiválasztott nevet.

Új mappa egyedi névvel

Ne feledje, hogy ez a változás néhány más elemre is vonatkozik, amelyeket a Windows 10 helyi menüjének Új opcióval hozhat létre. Például, ha új szövegfájlt hoz létre, akkor a mappákhoz a fent megadott új alapértelmezett nevet fogja használni.

Ennek elkerülése érdekében az új mappaszöveg után írja be a „% s” karakterláncot a karakterlánc értékébe. A „% s” megőrzi az Ön által létrehozott elemek eredeti nevét, miközben előtagozza a kiválasztott szöveggel.

Más elemnevek megváltoztatásának megakadályozása

Például, ha hozzáadja a „My% s” elemet, a Windows 10 létrehoz egy új mappát a „My New folder” névvel. Ha új szövegfájlt hoz létre, annak neve „Új szöveges dokumentum” lesz, és így tovább.

Használja az Aktuális dátum alapértelmezett névként az új mappákhoz

Ha a mappákat dátum szerint rendezi, akkor az aktuális dátumot használhatja alapértelmezett névként az új mappák számára a Windows 10 rendszerben. Ennek használatához az aktuális dátumbeállításoknak kötőjeleket kell használni elválasztóként.

Ehhez nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg a „Beállítások” kifejezést, majd kattintson a „Beállítások” gombra. A Beállítások alkalmazás megnyitásához megnyomhatja a Windows + i gombot is.

Kattintson itt az „Idő és nyelv” lehetőségre.

Hozzáférési idő és nyelvi beállítások

Válassza a „Régió” lehetőséget a bal oldalsávon, majd kattintson a jobb oldali ablaktáblán található „Adatformátumok módosítása” elemre.

Adatformátumok módosítása a Windows 10 rendszerben

Kattintson a „Rövid dátum” legördülő menüre, és válassza ki a kötőjeleket használó dátumformátumot. Most bezárhatja a Beállítások alkalmazást.

Módosítsa a rövid dátumformátumot

Nyissa meg a Beállításszerkesztőt a Windows + R megnyomásával, írja be a „regedit” parancsot a Futtatás mezőbe, majd nyomja meg az „Enter” billentyűt.

Keresse meg a következő elérési utat a Beállításszerkesztőben:

HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryshell

Kattintson a jobb gombbal a „shell” könyvtárra, és válassza az Új> Kulcs lehetőséget. Írja be a „Mappa” kulcs nevét, majd nyomja meg az „Enter” gombot.

Hozza létre a Mappa kulcsot

Kattintson a jobb gombbal az újonnan létrehozott „Mappa” gombra, és válassza az Új> Kulcs lehetőséget. Írja be a „command” kulcs nevét, majd nyomja meg az „Enter” billentyűt.

Hozza létre a parancs kulcsát

Kattintson egyszer a bal oldalon az újonnan létrehozott parancsgombra, majd kattintson duplán a jobb oldali ablaktáblán található „Alapértelmezés” elemre.

A Karakterlánc szerkesztése mezőbe írja be a következőket az „Értékadatok” mezőbe, majd kattintson az „OK” gombra.

cmd.exe /c md "%1/%%DATE%%"

Adja meg a dátummappák beállításait

Zárja be a Beállításszerkesztő ablakot.

Neked kell indítsa újra a Windows Intézőt hogy a változások életbe lépjenek. Ehhez kattintson a jobb gombbal a tálcára (a képernyő alján található sávra), és válassza a „Feladatkezelő” lehetőséget. A Feladatkezelő megnyitásához megnyomhatja a Ctrl + Shift + Esc billentyűkombinációt is.

Keresse meg a „Windows Intézőt” a Folyamatok listában, kattintson rá, majd kattintson a jobb alsó sarokban található „Újraindítás” gombra. (Ha nem látja a folyamatok teljes listáját, kattintson az ablak alján található „További részletek” lehetőségre.)

Indítsa újra a Windows Intézőt

Az útmutató első módszerétől eltérően a dátumalapú mappa létrehozásához a helyi menüben egy másik beállítást kell használnia. Kattintson a jobb gombbal arra a mappára, amelyen belül új mappát szeretne létrehozni, és válassza a „Mappa” lehetőséget, hogy új mappát készítsen, amely névként használja az aktuális dátumot.

Hozzon létre egy új dátummappát

Új mappa jön létre az aktuális dátummal.

Hogyan hozza vissza az eredeti alapértelmezett mappa nevet

A módosítások visszavonásához egyszerűen törölje a fent létrehozott beállításjegyzék-értékeket, hogy visszatérjen az új mappák eredeti nevéhez. Kattintson a jobb gombbal egy bejegyzésre, és válassza a „Törlés” lehetőséget a bejegyzés törléséhez a Windows rendszerleíró adatbázisából.

Például, ha az első módszert követte, csak lépjen vissza, és törölje a létrehozott „RenameNameTemplate” értéket. A második módszerhez törölje a „shell” alatt létrehozott „Mappa” kulcsot.

Amíg itt vagy, miért nem tanulsz hogyan állíthat be alapértelmezett alkalmazásokat a különböző fájlformátumokhoz a Windows 10 rendszerben?
Source link


137 Views 0 Ratings Rate it