Az alkalmazások telepítése a Microsoft Store-ból a Windows 10 rendszerre

Avatar admin | 2021.01.27. 48 Views 0 Likes 0 Ratings

48 Views 0 Ratings Rate it

Windows Microsoft Store logó hős

A Windows 10 tartalmazza a Microsoft Store-ot, amely lehetővé teszi ingyenes vagy fizetős szoftverek letöltését az internetről. Így telepítheti az alkalmazásokat az áruházból.

Ingyenes alkalmazások és fizetett alkalmazások

A Microsoft Store – vagy bármely más modern alkalmazásbolt – használata előtt fontos megérteni az áruház kétféle szoftvere közötti különbséget: ingyenes és fizetős.

Az „ingyenes” szoftverrel a programot vásárlás nélkül is letöltheti, de általában akad fogás. Ezek az alkalmazások vagy előfizetési szolgáltatással működnek (például az Amazon, a Netflix, az Apple, az Adobe, a Facebook vagy a Slack), vagy lehetővé teszik egy alkalmazás alapverziójának ingyenes használatát, néha tolakodó reklámokkal. Ha később fel akarja oldani a funkció feloldását, akkor előfordulhat, hogy fizetést kell kérnie az úgynevezett „alkalmazáson belüli vásárlások” segítségével.

A második típus a „fizetős” szoftver, amelyet a letöltés előtt vásárol meg, majd általában a teljes használat joga van a tulajdonában, bár vannak olyan fizetett alkalmazások is, amelyek később több funkciót adnak el alkalmazáson belüli vásárlások révén.

ÖSSZEFÜGGŐ: Nem kell évi 20 dollárt fizetnie a pasziánszért és az aknavetőért a Windows 10 rendszeren

Szoftver telepítése a Microsoft Store segítségével a Windows 10 rendszeren

Mielőtt elkezdenénk, feltételezzük, hogy már megtette létrehozott egy Microsoft-fiókot és be van jelentkezve. Alkalmazásvásárláshoz valamilyen fizetési módra van szükség, amelyet már összekapcsoltak a Microsoft-fiókjával.

Először nyissa meg a „Microsoft Store” -t. Ha nem találja, nyissa meg a Windows 10 „Start” menüjét, írja be a „Microsoft Store” parancsot, majd kattintson a „Microsoft Store” ikonra, amikor megjelenik. Vagy megtalálhatja az alkalmazáslistában.

Nyissa meg a Start menüt, és keressen rá "Microsoft Store," majd kattintson a Microsoft Store ikonra.

Amikor megnyílik a „Microsoft Store” alkalmazás, megjelenik egy képernyő, amely számos mutatós szalaghirdetést tartalmaz, amelyek a legújabb ajánlatokat és egyéb promóciókat hirdetik.

Példa a kezdőképernyőre a Microsoft Store for Windows 10 rendszerben.

Ha egy adott típusú alkalmazást keres, kattintson az ablak tetején található kategóriák egyikére, például a „Játék”, „Szórakozás” vagy „Termelékenység” elemre.

Kattintson egy kategóriára a Microsoft Store-ban.

Vagy kereshet egy adott alkalmazást a keresés gombra kattintva. A megjelenő keresősávba írja be, mit szeretne találni, majd kattintson az elemre a találati listában.

A Microsoft Store-ban kereshet egy alkalmazást a keresőmezőben.

Miután megtalálta a telepíteni kívánt programot, először ellenőrizze, hogy ingyenes vagy fizetős alkalmazásról van-e szó. Ha az alkalmazás ingyenes, akkor a „Get” gomb felett megjelenik a „Free” szó. Kattintson a “Get” gombra, és ez “Install” gombra változik. Miután rákattint az „Install” gombra, a letöltés automatikusan megkezdődik.

Kattints a "Kap" gomb.

Ha a program vásárlást igényel a letöltés előtt, akkor a „Vásárlás” gomb fölött megjelenik egy ár. Ha meg szeretné vásárolni az elemet, kattintson a „Vásárlás” gombra.

Kattints a "megvesz" gomb.

A vásárlási lépések végrehajtása után megkezdődik a letöltés. Megjelenik egy állapotsor, amikor a program letöltődik az internetről a számítógépére.

Példa a letöltés előrehaladásának mutatójára a Microsoft Store-ban a Windows 10 rendszeren.

Az alkalmazás telepítése után a letöltés folyamatjelző sávja mellett található „Indítás” vagy „Lejátszás” gombra kattintva indíthatja el. Vagy megnyithatja a „Start” menüt, és böngészhet az alkalmazás nevének betűrendben. Kattintson az alkalmazás ikonjára, amikor megtalálja, és elindul.

Nyissa meg a Start menüt, majd név szerint keresse meg az alkalmazást.

Ha nehezen találja meg az imént letöltött alkalmazást a „Start” menüben, nyissa meg a „Start” gombot, és írja be az alkalmazás nevét a keresés végrehajtásához. Amikor megjelennek az eredmények, kattintson az alkalmazás ikonjára az indításához.

Nyissa meg a Start menüt, írja be az alkalmazás nevét, majd kattintson a legjobb eredményre.

Továbbá, ha valaha is szükséged van rá lásd az összes megvásárolt vagy telepített alkalmazás teljes listáját a Microsoft Store-ból indítsa el a „Microsoft Store” alkalmazást, és kattintson az eszköztár ellipszis gombjára (három pont). Ezután válassza a „Saját könyvtár” lehetőséget.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Microsoft Store-ból vásárolt alkalmazások újratelepítése

A Microsoft Store alkalmazásban kattintson az ellipszis gombra, majd válassza a lehetőséget "A könyvtáram."

Megjelenik az összes alkalmazás listája, amelyet a Microsoft Store-ban telepített, és rendezheti a telepítés dátuma és egyéb szempontok szerint. Ha akarod később távolítsa el az alkalmazást, meg kell látogatnia a Beállítások> Alkalmazások elemet, válassza ki a programot, majd kattintson az „Eltávolítás” gombra.

Jó szórakozást az új alkalmazással!

ÖSSZEFÜGGŐ: Alkalmazás eltávolítása Windows 10 rendszeren
Source link


48 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok