Az Android 12 Dev előnézete tisztább, gyorsabb és magával ragadóbb élményt ígér – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.02.18. 24 Views 0 Likes 0 Ratings

24 Views 0 Ratings Rate it

Android 12 logó a Google Pixel 5-en
Justin Duino

Ma az Android Team kiadta az első fejlesztői előnézetét Android 12, első pillantást vetünk arra, hogy mi következik az Android világában. Bár korai a napja, az előnézet még mindig jó ötletet ad arra, hogy mire számítsunk, például a biztonsági változásokról, az új gesztusnavigációs frissítésekről, a jobb képekről és a gyorsabb, tisztább értesítésekről. Az előzetes azt is sugallja, hogy az Android nagy játékot fog játszani más formfaktorok, például a táblagépek, az összecsukható elemek és még a tévék számára is.

Hogy világos legyen, ez egy fejlesztői előnézet, és nem egy átlagos ember telepítené a mindennapi telefonjára. És még korántsem végleges, az Android visszajelzést fog kapni, változtatásokat hajt végre, és esetleg még további szolgáltatásokat is felvesz, vagy eltávolít néhány funkciót ebben a tesztben. De a fejlesztői előzetesek még mindig jól áttekintik a következőket.

Mozdulatokkal történő navigáció, audio, kép és értesítések fejlesztése

Az átlagos felhasználó számára a nagy elemek a gesztusokkal történő navigáció, a hang, a képek és az értesítések köré összpontosulnak. Az Android 12 ígérete szerint egyszerűsíti a merülő módot, így a mozdulatokkal történő navigálás könnyebb és kevésbé valószínű, hogy véletlenül kiváltja őket. Az androidos csapat szerint a teljes képernyős alkalmazásokban, például játékokban és videókban, jobban fog működni, de a részletekre elég könnyű.

Az Android 12 új Haptic-csatolt hanghatással érkezik. A fejlesztők ezt felhasználhatják az audio munkamenetből származó rezgéserősség és frekvenciák testreszabására. Az ötlet az, hogy jobb „dübörgő” visszajelzést adjon a játékokban, például egy durva terep szimulálására egy versenyjátékban. Vagy egy fejlesztő használhat egyedi rezgéseket az egyedi csengőhangok mellett a különböző hívók azonosításához.

Magának az audiónak javulnia kell, köszönhetően az MPEG-H lejátszás támogatásának, a többcsatornás hangnak (térbeli audio) és az optimalizált hangkeverőknek, újramintavételezőknek és effektusoknak.

A képeknek jobban kell kinézniük az Android 12-ben, bár nem a kamera hardvere miatt. Ha a rendelkezésre álló legjobb fényképezőgép-hardver rendelkezik, akkor a kapott képek még mindig nem fognak jól kinézni, ha túlságosan tömörítettek és zajokkal vannak tele. Az Android 12 bevezeti az AV1 képfájl-formátum (AVIF) támogatását. Az AVIF a JPEG formátumú képek tárolóformátuma. De y támaszkodva AV1 kódolás, sokkal jobb képminőséget kap, mint amennyit a JPEG képes előállítani.

Az értesítések nagyon szükségessé teszik a fejlesztéseket, különös tekintettel a sebességre. Az Android 12 azt ígéri, hogy értesítésektől fogva gyorsabban indítja el az alkalmazásokat, megakadályozva a fejlesztőket abban, hogy „trambulinokat” használjanak tevékenységek indításához. A trambulinok közvetített vevőként vagy szolgáltatásként működnek, és sokkal lassabbak, mint egy tevékenység közvetlen elindítása.

A sebesség mellett az értesítések felhasználói felület frissítést kapnak. Az Android 12 „modern megjelenést” ígér, amelynek „könnyebben használhatónak” is kell lennie. Ez magában foglalja a fiók, a vezérlők és a fejlesztők által használt sablonok módosítását. A korábban teljesen egyéni értesítések elfoglalhatták a teljes értesítési ablakot, de az Android 12 esetében ez már nem így lesz. Ehelyett a fejlesztők egy szokásos sablont követnek, hogy az egész felületen következetesebb legyen a megjelenés.

Az új AP-knek köszönhetően az Android 12 megkönnyíti a média, például képek, videók és egyéb gazdag tartalmak beillesztését bármilyen forrásból.

Android-frissítések a Google Playen keresztül

A kulisszák mögött egyre több Android kapja frissítéseit a Google Playen keresztül, a teljes rendszerfrissítések helyett. Ez évek óta folyamatban lévő folyamat, és minden új verzióban az Android egyre több frissítését a Google Playen keresztül érik el, mivel az egyes komponenseket kihúzzák az operációs rendszerből. Az Android 12 hozzáad egy Android futásidejű (ART) modult, amely lehetővé teszi az Android számára, hogy frissítéseket küldjön az eszközök futásidejéhez és könyvtáraihoz.

Több eszköz, több formaktor

Az Android 12 nagy lendületet fog érni több eszköz és formfaktor számára. Az Android csapata felszólította a fejlesztőket, hogy kezdjék meg az alkalmazások optimalizálását a táblagépekhez, az összecsukható eszközökhöz és a TV-hez. Ezen túl pedig összehajtható-specifikus alkalmazásokat is kért. Minden egyéb mellett az Android 12 for Android TV alkalmazás előnézeti verziója ma már elérhető, így a fejlesztői szkennelés elkezd dolgozni a TV-élményt szolgáló alkalmazásokon. Ez magában foglalja az alkalmazások tesztelését az új Google TV-környezetben, amely a legújabb Chromecasttal debütált.


Mint mindig, az Android 12 is a biztonságra és a magánéletre összpontosít, sok kulisszatitkos változás révén. A fejlesztőknek új szabványokat és módszereket kell elfogadniuk, és meg kell kezdeniük az alkalmazások tesztelését az új biztonsági funkciók használatával.

Ha Ön nem tapasztalt fejlesztő, akkor valószínűleg nem szabad ma letölteni az Android 12 előnézetét. De ha van és van Pixel irány az Android Developers webhelyre, hogy többet tudjon meg.

Forrás: Android fejlesztők
Source link


24 Views 0 Ratings Rate it