Az Apple arcazonosítója hamarosan maszkokkal fog működni – ha Apple órája van – tekintse át a Geek oldalt

Avatar Gadam | 2021.02.02. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

Apple Watch és iPhone az arcmaszk mellett.
Justin Duino

Az iPhone X-től kezdve az Apple a Touch ID-t a Face ID javára tette. És rengeteg ember számára ez egészen rendben van – mindaddig, amíg a globális járvány mindannyiunk álarcviselőit nem tette. A Face ID most még azokkal is küzd, hogy felismerje az embereket új maszkfelismerési erőfeszítések. De a legújabb iOS béta új trükköt húz a probléma megoldására: kulcsként használja az Apple Watch-ot.

Most, mielőtt túl izgatott lenne, ez az új funkció az Apple legújabb bétaverziójának része. Tehát még nem áll a nagyközönség rendelkezésére, és fennáll annak a lehetősége (bár csekély), hogy soha nem lesz. De a legújabb iOS 14.5 béta verzióban az iOS jobban képes kezelni, ha maszkot visel, ha rendelkezik Apple Watch-szal is.

Amikor a telefon az arcazonosító folyamat során észleli a maszkot, kapcsolatba lép az Ön arcával Apple óra. Ha ilyet visel, és az „Arcazonosító és jelszó” beállítás be van kapcsolva, a Watch megkönnyíti a feloldási folyamatot, csakúgy, mint a Mac-eszközökön. Majd egy ütést kap az órájáról, hogy jelezze a bevált folyamatot. A dolgok biztonságának biztosítása érdekében az Órának a közelben kell lennie, és fel kell oldania. Gyorsan lezárhatja iPhone készülékét a Watchból.

Ez egy lépéssel jobb, mint az Android Smart Lock folyamata, amely megakadályozza az elsődleges eszköz lezárását, ha bármelyik párosított Smart Lock eszköz (szinte bármi Bluetooth) van a közelben. Ebben az esetben, mivel szüksége van rá a közelben és fel van oldva, és az arcazonosító a folyamat része, kevésbé valószínű, hogy valaki fel tudja venni a telefonját és belemenni.

Ez megint csak béta állapotban van, és lehet, hogy még nem működik megbízhatóan. Csak az Apple tudja, hogy mikor és mikor éri el a nagyközönséget. De ha mégis megtörténik, és maszkviselési napjaink folytatódnak (ahogy valószínűleg fognak), akkor most, mint valaha, akkor kellene vásároljon Apple Watch-ot hogy menjen az iPhone készülékével. Hacsak nem egy régi, Touch ID azonosítóval rendelkező készüléket használ, azok nem törődnek a maszkokkal.

keresztül Pocket-Lint
Source link


21 Views 0 Ratings Rate it