Az Apple Watch nem fog megfelelően töltődni? Így javíthatja

Avatar admin | 2021.01.29. 19 Views 0 Likes 0 Ratings

19 Views 0 Ratings Rate it

Az Apple Watch nem töltődik
Harry Guinness

Mivel az Apple Watch nem csatlakozik közvetlenül a töltőjéhez, a töltési problémákat nehéz lehet elhárítani. A következőket kell tennie, ha a Watch nem töltődik, vagy nagyon lassan töltődik. (Ellentétben egy iPhone-val, nincs szüksége semmire fogpiszkáló!)

Mi a szokásos töltés egy Apple Watch esetében?

Az Apple Watch használja induktív vezeték nélküli töltés. Ez azt jelenti, hogy a töltőben lévő elektromágnesek elektromos áramot generálnak a Watch belsejében, amely feltölti az akkumulátort. Igen, még mindig van vezeték, de mivel nem kell közvetlenül egy portba csatlakoztatni, vezeték nélkülinek számít. Az induktív töltés általában akkor működik, ha az órája megfelelő helyzetben van, de kissé finomabb lehet, mint egy szokásos töltőkábel, mivel az eszköz és a töltő közötti kapcsolat nem olyan biztonságos.

Teljes feltöltéssel kellene kb. 18 órás akkumulátor-üzemidő az összes Apple órával. Természetesen, ha olyan funkciókat használ, mint a Bluetooth hanglejátszás vagy az edzéskövetés (különösen, ha a szabadtéri edzéseket GPS-szel követi), akkor azok sokkal gyorsabban lemerítik az akkumulátort. Az akkumulátor idővel romlik is. A néhány éves Apple Watch nem fog akkora töltést fizetni, mint újkorában.

Az Apple Watchnak 1,5 és 2,5 óra között kell tartania, hogy teljes mértékben 100% -ig feltöltődjön. Körülbelül 80% -ra kell töltődnie kevesebb, mint 1,5 óra alatt. Ha az akkumulátor teljesen lemerült, akár 30 percig is eltarthat, amíg a töltés elegendő a bekapcsoláshoz.

Amikor az Apple Watch töltődik, a képernyőn zöld villám jelző látható. Ha a villám piros, akkor lemerült az akkumulátora, és fel kell tölteni.

alma óra zöld világító csavar töltés
Töltés közben az Apple Watch zöld villámot jelenít meg a képernyőn. alma

Ha az Apple Watch töltésekor a fentiektől eltérő dolog történik, akkor valami nem működik. Így ellenőrizheti, hogy minden megfelelően működik-e.

Indítsa újra az óráját

Valaminek ki- és bekapcsolása sok véletlenszerű, szakaszos, senki-valójában nem tudja, mi baja lett itt. És ez alól az Apple Watch sem kivétel. Ha nem töltődik megfelelően, de még mindig elegendő akkumulátor-élettartama van hátra, akkor működik, indítsa újra, és nézze meg, megoldja-e a problémát.

Ehhez nyomja meg és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik a Tápellátás menü.

az almaórán jelzett oldalsó gomb
Khamosh Pathak

Húzza jobbra a „Kikapcsolás” csúszkát, és hagyja néhány percig kikapcsolni.

bekapcsológomb jelezve
Khamosh Pathak

Kapcsolja vissza az Oldalsó gomb lenyomásával.

Miután teljesen újraindult, próbálja meg újra feltölteni, és nézze meg, hogy a probléma megszűnt-e.

Ellenőrizze az Apple Watch és a töltő kapcsolatát

almaóra megfelelően töltődik
Harry Guinness

Szilárd, fizikai töltőport nélkül, amelybe kábelt lehetne dugni, sokkal nehezebb megmondani, hogy az Apple Watch megfelelően van-e csatlakoztatva a töltőhöz. Annak biztosítására, hogy:

Tisztítsa meg a töltőt és az Apple Watch hátulja, törölje le a port, az izzadságot vagy más szennyeződést. Ha ezt nem teszi rendszeresen, akkor meglepődhet, hogy mekkora ócskát képes felhalmozni.

Helyezze az Apple Watch-ot a töltőre szilárd, stabil felületre (például egy asztalra) úgy, hogy a kábel 90 ° -kal legyen a szalag felé. (Problémákba ütköztem az Apple Watch töltésével, ha puha székre hagyom.). A mágneseknek mindent automatikusan igazítaniuk kell, de ez az órát a legjobb helyzetbe hozza a töltéshez.

A zöld töltő villámnak azonnal fel kell pattannia. Ha nem, gyengéden mozgassa meg a töltőt, ellenőrizze, hogy mágnesesen rögzítve van-e a helyén, és hagyja ülni – a töltés megkezdéséhez néhány percbe telhet. Ha az Óra még mindig nem töltődik fel, lehet, hogy valami más történik.

Húzza le a műanyagokat

Egy kiegészítés az Apple Watch és a töltő közötti kapcsolat ellenőrzéséhez: Győződjön meg róla, hogy lehúzta-e a töltővel együtt szállított műanyag borítót. Ez zavarhatja a töltést, ha be van kapcsolva.

Zavarban vallom be, mennyi időbe telt, mire rájöttem, hogy ott volt az Órámmal. (Körülbelül három hétig tartott.)

Ellenőrizze még egyszer a töltőblokkot és a kábelt

A töltőblokk a legkönnyebben megoldható a hibaelhárításban. Ha még nem tette meg, győződjön meg arról, hogy megfelelően csatlakozik-e a hálózati aljzathoz, és hogy a töltőkábel megfelelően csatlakozik-e az USB-portjához.

Ha mindez megfelelően van csatlakoztatva, próbálja ki a blokkot egy másik fali aljzatban. Próbáljon ki egy másik USB-kábelt is – esetleg a telefonjával -, hogy meggyőződhessen arról, hogy a blokk működik.

Ha úgy tűnik, hogy a blokk jól működik, próbálja meg csatlakoztatni a töltőkábelt a számítógép USB-portjához vagy egy másik töltőhöz. Ha kölcsön tud venni egy másik Apple Watch-ot, akkor azt is ellenőrizheti, hogy töltődik-e a töltővel.

Szemrevételezéssel ellenőrizze a blokkot és a kábelt is. Ha fekete nyomok, égési sérülések, látható szakadások vagy huzalok vagy műanyag megolvadásának jelei vannak, azonnal hagyja abba a használatát – megtalálta a problémát. Forduljon az Apple-hez, és szerezzen be egy cserét.

Próbálja ki óráját egy másik töltővel

Apple óra töltőkábel az Apple weboldalán
Az USB vagy villámkábelektől eltérően valószínűleg nincs terhelve az Apple Watch töltőkábel.

Mivel az Apple Watch saját, saját töltőkábellel rendelkezik, nem mindig lehetséges egy másik töltővel kipróbálni – ez az egyik ajánlásunk az ilyen problémákra. Ha harmadik féltől származó töltőt használ, ellenőrizze az Apple Watch készülékét a mellékelt töltővel.

Alternatív megoldásként, ha kölcsönadhat egy barátjának vagy családtagjának töltőt néhány percre, próbálja ki ezzel.

Ha követte az utolsó két lépést, a megszüntetés folyamatán keresztül, akkor most elképzelnie kell, hogy a problémát a töltőblokk, a töltőkábel vagy maga az Apple Watch okozza-e.

A töltőblokkot a legegyszerűbb kicserélni: Valószínűleg már van egy tartalék a ház körül. Ha ez a kábel, akkor a legjobb megoldás, ha megszerzed a hivatalos Apple Watch mágneses töltőkábel. 29 dollár, de tudod, hogy működni fog.

Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Ha a töltője működik, és az Apple Watch még mindig nem tölt fel – még azután sem, hogy mindent alaposan megtisztított volna -, akkor az utolsó lépés az forduljon az Apple ügyfélszolgálatához. Ha nemrég vásárolta az óráját, vagy van AppleCare +, azt támogatási tervének kell lefednie. Másképp, egy akkumulátor-szolgáltatásnak 79 dollárt kell visszafizetnie.
Source link


19 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok