Hogyan állíthatjuk meg a Windows 10 víruskeresőjét a fájlok Microsoftnak történő küldésétől

Avatar Gadam | 2021.04.06. 27 Views 0 Likes 0 Ratings

27 Views 0 Ratings Rate it

Windows 10 logó

Alapértelmezés szerint a Windows 10 beépített víruskeresője automatikusan elküldi a gyanús fájlok mintáit a számítógépről a Microsoftnak. Bár ez elősegíti a biztonság növelését, letilthatja ezt a lehetőséget, ha úgy tetszik. Itt megmutatjuk, hogyan kapcsolhatja ki ezt az opciót a számítógépén.

Miért küld Windows 10 víruskereső fájlokat a Microsoftnak?

A Windows 10 beépített víruskereső programja, a Windows Security vagy a Windows Defender néven ismert gyanús fájlokat küld a Microsoftnak hogy a vállalat megismerhesse az új vírusokat és egyéb fenyegetéseket.

Ezek a számítógépről elküldött mintafájlok segítenek a Microsoftnak abban, hogy új vírusleírásokkal látja el a víruskeresőt. Így legközelebb, amikor ezt a vírust vagy rosszindulatú programot megtalálják valaki számítógépén, a beépített Windows 10 víruskereső azonnal blokkolhatja ezt a fájlt.

A Microsoft megpróbál semmilyen személyes információt nem tartalmazni ezekben a beküldött fájlokban. Ha van olyan fájl, amely valószínűleg bármilyen adatot tartalmaz rólad – például egy gyanús megjelenésű Microsoft Word dokumentum makró—A Windows a fájl elküldése előtt engedélyt kér tőled.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan működik a Windows Defender „Automatikus minta benyújtása” és „Felhőalapú védelme”?

Az automatikus minta benyújtásának leállítása

Megállíthatja, hogy a Windows 10 víruskeresője fájlokat küldjön a Microsoftnak, ha nem érzi jól ezt a funkciót. A választás a tiéd.

Az opció kikapcsolásához nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg a „Windows Security” kifejezést, és kattintson az alkalmazásra az eredmények között.

Nyissa meg a Windows Security alkalmazást

Amikor megnyílik a Windows biztonsági ablak, kattintson a „Vírus- és fenyegetésvédelem” elemre.

Vírus- és fenyegetésvédelem

Görgessen lefelé, és keresse meg a „Vírus- és fenyegetésvédelmi beállítások” részt. Kattintson a „Beállítások kezelése” linkre.

Vírus- és fenyegetésvédelmi beállítások

Itt keresse meg és kapcsolja ki az „Automatikus minta benyújtása” lehetőséget.

Tiltsa le a gyanús fájlbeküldést

Minden készen áll.

Bár az automatikus fájlküldés már le van tiltva, a lehetséges fenyegetések mintáit továbbra is manuálisan küldheti be a Microsoftnak. Kattintson a fenti képernyőn a „Példa benyújtása manuálisan” lehetőségre, és keresse fel azt a webhelyet, ahová feltöltheti a gyanús fájlokat.


Ha van olyan víruskeresőt telepített, amely nem a Windows Security, automatikusan feltölthet bizonyos fájlokat a másik víruskereső szerverekre is. A Windows Security opciója csak a Windows 10 beépített víruskeresőjét vezérli, a harmadik fél által telepített víruskereső programokat nem. További információkért ellenőrizze a víruskereső program beállításait.

ÖSSZEFÜGGŐ: A Windows 10 adatvédelmi beállításainak megértése
Forrás link


27 Views 0 Ratings Rate it