Az egyes fájlkiterjesztések elrejtése vagy megjelenítése Mac-en

Avatar Gadam | 2021.04.04. 66 Views 0 Likes 0 Ratings

66 Views 0 Ratings Rate it

Az Apple Mac Finder Big Sur ikon kék háttérrel

A legtöbb Mac fájlja rendelkezik a fájlkiterjesztés a név végén, amely segít az embereknek és az alkalmazásoknak tudni, hogy milyen típusú fájlról van szó. Alapértelmezés szerint a macOS elrejti ezeket a kiterjesztéseket, de fájlonként megjelenítheti vagy elrejtheti őket. Itt van, hogyan.

Először: Tudjon meg a főkapcsolóról

Mielőtt megpróbálná megjeleníteni vagy elrejteni az egyes fájlkiterjesztéseket, tudnia kell, hogy a Finder be van-e állítva az összes fájlkiterjesztés megjelenítésére vagy elrejtésére a Mac-en.

Az ellenőrzéshez fókuszáljon a Finderre, és válassza a menüsoron a „Finder”> „Preferences” lehetőséget. Kattintson a „Speciális” gombra, majd vegye észre, hogy az „Összes fájlkiterjesztés megjelenítése” be van-e jelölve vagy nincs bejelölve.

A Speciális kereső beállításai között tegyen pipát mellé "Az összes fájlnévkiterjesztés megjelenítése."

  • Ha az „Összes fájlnévkiterjesztés megjelenítése” be van jelölve, akkor alapértelmezés szerint az összes fájlnévkiterjesztést látni fogja. Ezt a beállítást az egyes fájlokon nem lehet felülbírálni.
  • Ha nincs bejelölve az „Összes fájlnévkiterjesztés megjelenítése” jelölőnégyzet, akkor felülírhatja ezt a beállítást, és a kiterjesztéseket külön-külön, fájlonként tekintheti meg, amelyet az alábbi szakaszban ismertetünk.

A „Minden fájlnévkiterjesztés megjelenítése” beállítástól függetlenül úgy tűnik, hogy a „Letöltések” mappába mentett fájlok kiterjesztése mindig megjelenik. Ezeket a kiterjesztéseket külön elrejtheti az alábbi módszerrel, ha az „Összes fájlnévkiterjesztés megjelenítése” le van tiltva. Ez valószínűleg az Apple tudatos biztonsági funkciója.

Bővítmények elrejtése vagy megjelenítése bizonyos fájlokon

Így jeleníthet meg vagy rejthet el egy egyedi fájlkiterjesztést, ha a „Minden fájlnévkiterjesztés megjelenítése” le van tiltva a Finderben. Először keresse meg a Finder ablakban azt a fájlt, amelynek kiterjesztését szeretné megjeleníteni vagy elrejteni. Válassza ki a fájlt, majd a menüsoron válassza a „Fájl”> „Információ kérése” lehetőséget. (Vagy megnyomhatja a Command + i billentyűt.)

A menüsorban kattintson a gombra "File" majd válassza ki "Szerezz információt" a menüből.

Amikor megjelenik a „Információ kérése” ablak, görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik a „Név és kiterjesztés” szakasz. (Ha szükséges, kattintson a karátra a fejléc mellett, hogy kibontsa.) Ezután jelölje be vagy törölje a jelet a „Bővítmény elrejtése” jelölőnégyzetből. Ha törli a jelölést, a bővítmény látható lesz. Ha be van jelölve, a kiterjesztés el lesz rejtve.

A fájl információjának ablakában jelölje be vagy törölje a jelölést "Bővítmény elrejtése."

Ha a „Kiterjesztés elrejtése” bejelölésének vagy törlésének nincs hatása, akkor valószínűleg a „Minden fájlnévkiterjesztés megjelenítése” engedélyezve van a Finderben. Az opció megtekintéséhez olvassa el a fenti szakaszt. Ha végzett, zárja be a fájl Info ablakát. Szükség szerint ismételje meg azokat a fájlokat, amelyek kiterjesztését szeretné látni.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mi a fájlkiterjesztés?
Forrás link


66 Views 0 Ratings Rate it