Az elhomályosított alkalmazások kijavítása Windows 10 rendszeren

Avatar Gadam | 2021.03.27. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

Javítsa az elmosódott alkalmazásokat a Windows 10 rendszeren
Microsoft

Monitorok váltásakor vagy a kijelző beállításainak megváltoztatásakor egyes alkalmazások elmosódottnak tűnhetnek. A Windows 10 általában automatikusan elhárítja ezeket az elmosódott ablakokat. Ha homályosak maradnak, van néhány beállítás, amelyet meg lehet javítani.

A Windows 10 automatikusan javítja az elmosódott alkalmazásokat

Kezdve Windows 10 1803-as verzió, engedélyezheti számítógépének, hogy automatikusan javítsa az elmosódott alkalmazásokat. Val vel 1903. verzió, ez az opció alapértelmezés szerint engedélyezve van, ezért nem kell bekapcsolnia.

Ha bármelyik asztali program elmosódottnak tűnik, az lehet, hogy Ön vagy valaki letiltotta ezt a lehetőséget. A következő módon ellenőrizheti, hogy be vagy ki van-e kapcsolva:

Nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg a „Homályos alkalmazások javítása” elemet, és kattintson az adott névvel ellátott Rendszerbeállítások eredményre.

Javítsa az elmosódott alkalmazásokat

Az Alkalmazások méretezésének javítása szakaszban megjelenik a „Hagyja, hogy a Windows megpróbálja kijavítani az alkalmazásokat, hogy ne legyenek elmosódva” lehetőség. Kapcsolja be ezt a kapcsolót, ha ki van kapcsolva.

Az elmosódott alkalmazások automatikus javítása

Javítson egy homályos alkalmazást a DPI-beállításainak megváltoztatásával

Ha csak egyetlen alkalmazás tűnik homályosnak, módosíthatja az alkalmazás DPI (pont per hüvelyk) beállításait az elhomályosítás kijavításához.

Ehhez nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg alkalmazását, kattintson a jobb gombbal az alkalmazásra a keresési eredmények között, és válassza a „Fájl helyének megnyitása” lehetőséget.

Nyissa meg az alkalmazás helyét

A megnyíló mappában keresse meg alkalmazását, kattintson rá a jobb gombbal, és válassza a „Tulajdonságok” lehetőséget.

Nyissa meg az alkalmazás tulajdonságait

Kattintson a Tulajdonságok „Kompatibilitás” fülére, majd alul kattintson a „Magas DPI-beállítások módosítása” elemre.

Módosítsa az alkalmazás DPI-beállításait

A megjelenő Tulajdonságok ablakban jelölje be a „Használja ezt a beállítást a program méretezési problémáinak kijavításához a Beállításokban található helyett.”

Jelölje be a „Magas DPI méretezési viselkedés felülírása” jelölőnégyzetet is. Válassza a legördülő menü „Alkalmazás” elemét. Végül kattintson az „OK” gombra a módosítások mentéséhez.

Az alkalmazás DPI-beállításainak módosítása

Indítsa újra számítógépét (vagy jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be újra), és nyissa meg újra az elmosódottnak tűnő alkalmazást. Javítani kell. Ha nem, próbálkozzon az alábbi módszerekkel.

A ClearType Text Tuner segítségével javíthatja az elmosódott alkalmazásokat

A ClearType Text Tuner egy olyan segédprogram a Windows 10 rendszeren, amely élesebbé, áttekinthetőbbé és könnyebben olvashatóvá teszi a képernyőn megjelenő szöveget.

Engedélyezheti és konfigurálhatja ezt az opciót, hogy lássa, javítja-e az alkalmazás homályosságát.

A kezdéshez nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg a „ClearType szöveg módosítása” kifejezést, és kattintson a Vezérlőpult nevére.

Nyissa meg a ClearType elemet

A megjelenő ablakban aktiválja a „ClearType bekapcsolása” jelölőnégyzetet, majd kattintson a „Tovább” gombra.

Kapcsolja be a ClearType-t

A Windows 10 beállítja a monitort az alapértelmezett felbontásra. Ha ez megtörtént, kattintson a „Tovább” gombra.

Állítsa be az alapértelmezett felbontást

Most két szövegmintát fog látni a képernyőn. Kattintson arra a szövegre, amelyik a legjobban néz ki, majd kattintson a „Tovább” gombra.

Válassza ki a legjobb szöveget

Ötször ki kell választania azt a szöveget, amelyik a legjobban néz ki.

Az utolsó képernyőn a segédprogram azt mondja, hogy befejezte a szöveg hangolását a számítógépén. A segédprogramból való kilépéshez kattintson az alul található „Befejezés” gombra.

A ClearType konfigurálva

Csökkentse a képernyő felbontását

Egyes alkalmazások homályosnak tűnnek, mert nagy felbontást használ a képernyőn. Ebben az esetben csökkentheti a felbontást, és megnézheti, hogy ez megoldja-e a problémát.

Ha ez nem oldja meg a problémát, könnyen visszatérhet a régi felbontásra.

Ehhez nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg a „Beállítások” kifejezést, és kattintson az első eredményre. A Beállítások megnyitásának másik módja, ha megnyomja a Ctrl + i billentyűt.

Indítsa el a Beállításokat

Kattintson a „System” gombra a következő képernyőn.

Válassza a bal oldalon a „Megjelenítés” lehetőséget, és a jobb oldalon a „Kijelző felbontása” felé nézzen. Az itt található legördülő menüből válasszon alacsonyabb felbontást, mint a jelenlegi. Kezdheti úgy, hogy a tetejéről a második lehetőséget választja.

Jegyzet: Vegye figyelembe az aktuális felbontást, és kiválaszthatja, ha vissza akarja vonni a változtatást.

Változtassa meg a képernyő felbontását

Megjelenik a kérdés, hogy meg akarja-e őrizni az új felbontást. Kattintson a „Változtatások megőrzése” gombra.

Tartsa meg az új felbontást

Nem kell újraindítania a számítógépet. Az érintett alkalmazást azonnal megnyithatja.

Frissítse a grafikus illesztőprogramokat

A grafikus kártya illesztőprogramjai meghatározzák, hogyan működik a kártya a számítógéppel. Ha ezek az illesztőprogramok hibásak vagy elavultak, ez különféle megjelenítési problémákat okozhat, beleértve az alkalmazások homályos megjelenését.

Az illesztőprogramok frissítése jó ötlet a probléma potenciális megoldására.

Ehhez nyissa meg a „Start” menüt, keresse meg az „Eszközkezelő” kifejezést, és kattintson a segédprogramra.

Hozzáférés az Eszközkezelőhöz

A megnyíló ablakban bontsa ki a „Kijelzőadapterek” elemet, kattintson a jobb gombbal a grafikus kártyára, és válassza az „Illesztőprogram frissítése” lehetőséget.

Frissítse a grafikus illesztőprogramokat

Kattintson az „Illesztőprogramok automatikus keresése” gombra, és a Windows megtalálja és telepíti az Ön számára szükséges illesztőprogramokat.

Hagyja, hogy a Windows keressen és telepítsen illesztőprogramokat

Ha ez valamilyen oknál fogva nem működik, akkor megteheti manuálisan töltse le és telepítse a grafikus illesztőprogramokat a számítógépére. Meg kell látogatnia a számítógép grafikus hardverét (NVIDIA, AMD vagy Intel) gyártó cég webhelyét, le kell töltenie a legfrissebb illesztőprogram-telepítő csomagot, és futtatnia kell a számítógépén.

ÖSSZEFÜGGŐ: A grafikus illesztőprogramok frissítése a maximális játékteljesítmény érdekében

Ha elsődlegesen magas DPI-s monitort használ, akkor jó ötlet lehet módosítson néhány beállítást, hogy a Windows jól nézzen ki a képernyőn. Ez segít az elmosódott betűtípusok javításában is.
Source link


26 Views 0 Ratings Rate it