Az Ubuntu új Linux-porttal érkezik az M1 Mac gépekre – Review Geek

Avatar admin | 2021.01.21. 49 Views 0 Likes 0 Ratings

49 Views 0 Ratings Rate it

Felülről lefelé néző kép a 13 hüvelykes MacBook Pro piros háttéren
alma

A Linux rajongói örülnek – van egy új Linux port az Apple M1 Mac gépeihez, amelyek lehetővé teszik számukra az Ubuntu futtatását! A Corellium nevű biztonsági cég csak sikeresen hordozta az Ubuntut az új Mac-ekre, és hasznos oktatóanyagot adott ki mindazok számára, akik érdekeltek a saját számítógépükre való telepítésben. Ez az Ubuntu USB-támogatást tartalmaz, és a rendszeres felhasználói felületen is elindul.

Ha kíváncsi a folyamat sajátosságaira, a Corellium részletes technikai leírást tartalmaz a blogján megnézheti. A port létrehozásának fő kihívása az volt, hogy az Apple nem szabványos chipjei megnehezítették az Ubuntu megfelelő futtatásához szükséges Linux-illesztőprogramok létrehozását, annak ellenére, hogy számos M1-összetevő megtalálható az Apple mobil chipjein is.

Mivel az Apple, nos, az Apple, soha nem volt olyan natív támogatás, amely nem Apple operációs rendszerek indítására lett volna tervezve. Azonban az a tény, hogy az új M1 Mac-eket nem a kettős rendszerindítás jellemzőinek szem előtt tartásával tervezték, nem sokat tett vissza a fejlesztők és a Linux rajongói elől.

Chris Wade, a Corellium vezérigazgatója szerint az új Ubuntu port „teljesen használható” egy Mac mini M1-en USB-s rendszerindítóról, bár a hálózatépítéshez szüksége lesz egy USB-C kulcsra, és ismeri az egyedi kerneleket. A Corellium a bemutató helyén.

Hector Martin, egy olyan fejlesztő, aki szenvedélyesen futtatja a Linuxot mindenféle hardveren, azon dolgozik, hogy a Linuxot M1 Mac gépekre portálja. Az új chip jelentős teljesítményelőnyöket kínál a Linux számára, valamint lehetőséget kínál a Linux futtatására ARM-alapú gépen. Valójában még novemberben, Linux-készítő Linus Torvalds kijelentette “Vártam egy ARM laptopot, amely képes futtatni a Linuxot a hosszú idő. Az új Air szinte tökéletes lenne, kivéve az operációs rendszert. ”

keresztül A perem
Source link


49 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok