Azonnal frissítse a Snapchat jelszavát

Avatar admin | 2021.06.24. 12 Views 0 Likes 0 Ratings

12 Views 0 Ratings Rate it

A Snapchat felhasználói ezen a héten ismételt, váratlan kétfaktoros hitelesítéssel (2FA) sújtották az SMS-eket, de nem világos, hogy az oka a Snapchat végének hibája, vagy annak a hackereknek, amelyek tömegesen próbálnak betörni a nem biztonságos Snapchat-fiókokba. Akárhogy is, nem rossz ötlet a Snapchat jelszavának azonnali frissítése.

Az írás során a Snapchat még nem kommentálta a kérdésben. Pusztán spekulálok, de valószínűnek tűnik már értesültünk volna a vállalattól, ha a riasztásokat valamiféle váltja ki véletlenszerű, elterjedt rendszer hiba.

Egyesek szerint ez arra utalhat, hogy rosszindulatú szereplők indultak nagyszabású 2FA adathalász kísérlet, de a képernyőképek alapján a felhasználók rendelkeznek megosztotta a Twitteren és más közösségi oldalakon, ebben a magyarázatban sem vagyok annyira biztos.

A online megosztott szövegek olvasd el, mint a Snapchat által küldött hivatalos 2FA-kódokat, ami szokatlan lenne egy 2FA-s adathalász-csalás esetén. Az általános 2FA adathalászat taktika az, hogy megkérjük a felhasználót, hogy „erősítse meg” 2FA kódjait és egyéb fiókadatait szövegesen vagy e-mailben, amely nem a 2FA bejelentkezések működnek a Snapchaten vagy bárhol máshol. (Soha egyetlen cég sem fogja kérni a számlád adatait.) Más 2FA átverési üzenetek is tartalmazzon egy linket egy hamis bejelentkezési oldalra, amely a valóságnak tűnik, de valójában betölti a bejelentkezési feltételeket.

Naz egyik véletlenszerű 2FA Snapchat szöveg, amelyet láttam megosztani a közösségi médiával tartalmazzák ezeket a vörös zászlókat, ami kétségeket ébreszt az adathalász-átverés elméletében. Ennek ellenére ez nem azt jelenti nem volt valamilyen feltörési kísérlet.

A Snapchat 2FA kódokat küld, amikor valaki új eszközre jelentkezik be, így az üzenetek bizonyítékot jelentenek a kívülállók bejelentkezési kísérleteire. énf ez nem egy glaztch, ezek utalhatnak valaki odakint megtalálta a Snapchat felhasználónevek és jelszavak listáját, mivel 2FA kódokat csak küldenek utána a helyes bejelentkezési adatokat adja meg. Ez azt is jelentheti, hogy azok a fiókok, amelyek nem engedélyezték a 2FA-t, máris veszélybe kerültek – feltételezve, hogy ez feltörés volt.

Bármi is legyen az oka, ez a 2FA kérdés tökéletes kifogás arra, hogy Snapchat-fiókjának biztonsági ellenőrzést végezzen. A felhasználóknak meg kell változtatniuk a jelszavukat, és ellenőrizniük kell, hogy fiókjuk biztonságos-e HaveIBeenPwned. És ha még nem használja a 2FA-t a Snapchaten (és őszintén szólva az összes többi közösségi és e-mail fiókjához), akkor érdemes engedélyezze amint lehetséges.

[[PiunikaWeb]
Forrás link


12 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok