Ezzel a rejtett arcazonosító beállítással lezárhatja az árnyékos inkognitó füleket

Avatar admin | 2021.06.23. 7 Views 0 Likes 0 Ratings

7 Views 0 Ratings Rate it

A Google egy új funkciót tesztel a Chrome-on iPhone-on és iPaden, amely lehetővé teszi az inkognitólapok arcazonosítóval történő zárolását, ha azok nyitva maradnak a háttérben. (Sajnos a funkció nem érhető el Androidon – legalábbis még nem).

A Chrome inkognitómódja megakadályozza, hogy készüléke mentse a böngészési előzményeket, ami hasznos lehet, ha lopva kell utánanéznie valaminek. Ha azonban nem zárja be inkognitólapjait minden alkalommal, amikor abbahagyja a Chrome használatát, valaki könnyedén megnyithatja a háttérfüleket, hogy lássa, mire készül. Az új adatvédelmi funkció engedélyezésével azonban biztonságosan nyitva hagyhatja az inkognitó füleket a Chrome-ban anélkül, hogy félne attól, hogy valaki belebújik abba, amit elrejtett, miközben nem keres.

A funkció elérhető a stabil iOS Chrome alkalmazásban, de el van rejtve a kísérleti zászlók menüben, és nem áll rendelkezésre könnyen az alkalmazás beállításai között. Lehetséges, hogy a Google a jövőbeni alkalmazásfrissítéskor alapfunkcióvá teszi, de a következő módon kapcsolhatja be:

  1. Nyisd ki króm: // zászlók az iPhone vagy iPad új Chrome lapján.
  2. A kereséshez használja a keresősávot „Eszközhitelesítés inkognitó alatt.”
  3. Állítsa a zászlót „Engedélyezve” a legördülő menüből.
  4. Koppintson a Chrome újraindításához, amikor a rendszer kéri, hogy mentse és alkalmazza a módosításokat.
  5. Nyissa meg újra a Chrome-ot, majd menjen a Beállítások> Adatvédelem.
  6. Engedélyezze az újat „Az inkognitólapok zárolása a Chrome bezárásakor” választási lehetőség.

Engedélyezve a funkciót, inkognitó füleket hagyhat nyitva a háttérben, kevesebb aggodalommal, mivel bárkinek, aki megpróbálja elérni az aktív inkognitólapokat, fel kell oldania megfelelő arcazonosítót.

Így működik:

  1. Nyissa meg újra a háttérben inkognitólapot a Chrome-ban.
  2. Koppintson ide „Feloldás arcazonosítóval” amikor megkérdezi.
  3. Hagyja, hogy készüléke végezzen arcleolvasást. Ha egyezik, akkor fülei feloldódnak, és folytathatja a böngészést onnan, ahol abbahagyta.

Míg az inkognitólapok lezárásával más embereket távol tarthat, ne feledje, hogy a Chrome inkognitómódja nem névtelen böngészési mód. A webhelyek és az internetszolgáltatók továbbra is sok adatot tudnak nyomon követni inkognitómódból, ezért azokat nem szabad más adatvédelmi eszközök helyett használni. tracker blokkolók és VPN-ek.

[[Alvó számítógép]


Forrás link


7 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok