Babzsákfotel házilag: Így csináld okosan!

Avatar Gadam | 2022.12.15. 52 Views 0 Likes 0 Ratings

52 Views 0 Ratings Rate it

babzsákfotel házilag

A babzsákfotel elkészítése házilag valójában egy igen egyszerű barkácsprojekt, amelyet könnyedén elkészíthetsz, ha rendelkezel a megfelelő összetevőkkel! Ebben a bemutatóban részletesen, de időhúzás nélkül tudhatod meg, hogyan boldogulj vele, és legyen Neked is szuper babzsákod.

Babzsákfotel házilag #1. lépés: Határozd meg a babzsák szék átmérőjét

Tőled függ, hogy milyen széles széket szeretnél. Néhányan szeretik a babzsákfoteleket, amelyek körülbelül akkorák, mint egy normál szék. Mások azt szeretik, ha a szék szinte túlméretezett, hogy a karjukat a felesleges szöveten tudják pihentetni. Egy átlagos babzsákfotel átlagos szélessége körülbelül 80 cm széles.

Akár fölkereshetsz babzsákfoteleket árusító üzleteket, hogy megmérd az egyes babzsákfotelek méretét, és teszteld, milyen érzés. Mivel ez a projekt viszonylag egyszerű, belefér, hogy hibázz, és más mérettel kezdd újra.

Babzsákfotel házilag #2. lépés: Válaszd ki a szövetet

A legjobb, ha a helyi kézművesboltban vásárolsz pamut-poliészter keverékszövetet. A boltokban kapható babzsákfotelek általában speciálisan kialakított, rugalmas szövetből készülnek, amely nem könnyen hozzáférhető. Természetesen választhatsz bármilyen rendelkezésre álló dizájnból, például egyszínű, pöttyös, csíkos, állatmintás stb. mintákból.

Babzsákfotel házilag #3. lépés: Határozd meg a szövet méretét

Mindössze annyit kell tenned, hogy hozzáadsz kb 10 centit a babzsák szék teljes szélességéhez. Tegyük fel például, hogy az átmérő hossza 150 cm hosszú lesz. Adj hozzá 10 centit ehhez a hosszhoz, és 160 centit kapsz. Ezért vagy két különálló, egyenként 160×160 centiméteres szövetdarabot kell vásárolnod, vagy egy 160×320-as, összefüggő szövetdarabot.

  • Két darab szövetre van szükséged a szék felső és alsó részének kialakításához. Ne aggódj, ha egy egybefüggő szövetdarab miatt. Mindössze ollóval ketté kell vágnod, hogy két egyenletes négyzetet kapj eredményül.
  • Ha a szövetet rúdról kapod meg, akkor pontosan a kívánt méretre vágathatod. Ha azonban csak előre csomagolva kapható, győződj meg róla, hogy nagyobb darab szövetet vásárolsz, mint amekkorára szükséged lesz.

Babzsákfotel házilag #4. lépés: Vágj ki köröket a szövetből

Ha egy nagy darab szövetet vásároltál, vágd két egyenlő részre a darabot, hogy két négyzetet kapj. Ezután fordítsd meg az anyagot, hogy a minta lefelé nézzen. Rajzolj egy kört mindkét szövetdarabra. Mindkét körnek azonos átmérőjűnek kell lennie. A körök átmérőjének meg kell egyeznie a babzsák kívánt szélességével (ahogyan azt korábban eldöntötted).

Miután minden szövetdarabra rajzoltál egy-egy kört, vágd ki őket ollóval.

Babzsákfotel házilag #5. lépés: Varrd össze a 2 kört

Helyezd az egyik kört arccal felfelé egy sima felületre. Helyezd a másik kört közvetlenül az egyik kör tetejére, arccal lefelé. Ügyelj arra, hogy a körök a lehető legszorosabban illeszkedjenek egymáshoz. Vegyél elő Varrógépet. Helyezd a két kör szélét a bevarrt tű alá.

  • Csinálj egy 1.5 centis belső varrást. A végén hagyj egy lyukat, hogy a kezed be tudd tenni a körök közé. Ezután haladj az ellenkező irányba, ezúttal egy kb 2 centis belső varrást készíts. Ismét ne varrd át a lyukat, amelyen keresztül át kell tenni a kezedet.
  • Miután összevarrtad a köröket, vedd ki őket a varrógépből, és egy ollóval vágd le a felesleges anyagot, körülbelül 1 centi közelségben az első 1.5 centis bevarráshoz.

Babzsákfotel házilag #6. lépés: Utolsó simítások

Először is, dugd át a kezed a lyukon, amelyet nem varrtál meg korábban. Nyúlj át egészen, és ragadd meg a varratot a másik oldalon. Húzd át az anyagot a lyukon, fordítsd ki-be (a mintának most kívül kell lennie). Tedd vissza a kezed a lyukon keresztül, hogy a varratokat nyomd, és győződj meg róla, hogy az anyagot teljesen kiszúrtad.

  • Töltsd meg a babzsákfoteledet bármivel, amit csak szeretnéd. Használhatsz hagyományos töltelékanyagot, vagy valódi babot. A poliészter pellet is nagyon népszerű elem.
  • Végül Varrd be a lyukat kézzel. Szükséged lesz egy kis, éles tűre és némi hímzőselyemre, amely megfelel a többi fonalnak.

Reméljük, sikerült segítenünk, hogy most már te is könnyedén elkészíthesd a házi babzsákodat.

Forrásunk: How to Make a Bean Bag: 13 Steps (with Pictures) – wikiHow


52 Views 0 Ratings Rate it