Barkácsbeton lépcsők – MŰVÉSZET

Avatar admin | 2021.05.01. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Legjobb és legügyesebb barátnőm, Annie, ezeket a szuper aranyos barkácsbeton lépcsőket készítette anyák napi ajándékként óvodás diákjaival még 2010-ben. Nagyon megszerettem az ötletet, úgy döntöttem, hogy ideje frissítenem a konkrét lépcsőházi oktatóanyagot.

Hogyan készítsünk betont a lépcsőkő-gyerekekkel-1

Ez a bejegyzés néhány affiliate linket tartalmaz az Ön kényelme érdekében. Ez azt jelenti, hogy ha egy linkre kattintás után vásárol, akkor kis jutalékot keresek, de ez egy fillérjébe sem kerül többe!

Barkács lépcső kellékek

 • 5 literes vödör (vagy talicska)
 • Lapát (vagy valami, ami betont kavar)
 • Gyorsan száradó beton
 • Csirkeháló
 • Drótvágók
 • Vakolókanál
 • Ónfólia pite serpenyők
 • Díszítések (sziklák, kagylók, golyók)
 • Tarp (a rendetlenséget tartalmazza)
 • Tapadásmentes főzőspray
 • Kis kézi lapát
DIY lépcsők, amelyeket gyerekek készítettek

Hogyan készítsünk lépcsőket

A beton lépcsők tökéletes barkácsolási ajándékot nyújtanak a szülőknek és a nagyszülőknek. Érzelgősek és hasznosak, ami tökéletes kombináció egy gyerek kézműveshez!

1. lépés – Készítse elő a területet

Ez abszolút külső projekt, és azt javaslom, hogy állítson fel egy víztömlő közelében. Nem használtam ponyvát, de ha könnyű takarítást szeretne, fontolja meg ponyva letételét. Ügyeljen arra is, hogy minden kelléke és dísze karnyújtásnyira legyen. Beszéljen a gyerekekkel a terveikről, és engedje meg nekik, hogy pontosan kiválasszák, mit akarnak használni.

2. lépés – Vágja le a csirkehuzalt

A drótvágókkal vágja le a csirkehuzalt elég kicsi formákra, amelyek elférnek a piteformában. Használatra készen kell tartania a csirkehuzalt, amikor ideje betont önteni a formákba.

3. lépés – Keverje össze a betont

5 literes vödröt használtam, de ha újra megtenném, valószínűleg talicskával használnám a beton bekeverését. A beton keverése az 5 literes vödörben kivitelezhető, de bonyolult. Minél nagyobb felületet kell bekeverni, annál könnyebb a betonport és a vizet összekeverni. A betonnak vastag süteménytésztára kell hasonlítania. Szintén méltányos megjegyezni, hogy a táska körülbelül felét összekevertük, a táska feléből pedig 8 lépcsőt készítettünk.

Hogyan készítsünk konkrét lépcsőket gyerekekkel

4. lépés – Permetezze meg a piteformákat

Használjon tapadásmentes főzőspray-t a piteformák bevonatához, mielőtt öntené a betont. Ez megkönnyíti a barkácsolási lépcsők előállítását, mint pite!

5. lépés – Öntsük a betont

Használjon egy kis kerti lapátot egy nagy gombóc betonnal egy tortaformába. Ezután helyezzen egy előre vágott csirkehuzalt a betonra, és kanalazzon még néhány gombóc betont a csirkehuzal tetejére.

Hogyan készítsünk beton lépcsőket

6. lépés – Egyengesse a lépcsőket

Használja a simítót a lépcsők szintezéséhez. Nem fogok hazudni, kihagytam ezt a lépést, és rendben lettek, de ha egyenletesebb megjelenést szeretne, javasoljuk, hogy használjon simítót minden kő végén.

7. lépés – Díszítsen kövekkel

Ez a szórakoztató rész! Gyermekeim szerették díszíteni a lépcsőket. Az alábbiakban felsoroljuk azokat az elemeket, amelyekkel jó lenne díszíteni, de ne felejtsd el, hogy az ujjaddal neveket, dátumokat vagy rajzokat írhatsz! Ezenkívül kézi nyomdai köveket vagy lábnyomokat is készíthet. További szórakoztató ötlet, hogy levelek vagy kagylók segítségével kövületeket készítenek. Íme egy lista a lépcsők díszítéséről:

hogyan készítsünk lépcsőket

Ha a betonba írást vagy kéznyomtatást tervez, hagyja a betont 30 percig kötni.

Hogyan készítsünk lépcsőket gyerekekkel

8. lépés – Várjon

Hagyja a betont legalább 48 órán át száradni a formákban. A lépcsők elég könnyen kijönnek a lepénydobozokból, de legalább egy hetet hagyni nekik, hogy teljesen megkövezzék, mielőtt rálépnének.

9. lépés – Tisztítsa meg

A takarítás könnyű, amíg a beton még nedves. A gyerekek a kövek díszítésekor leöblítettem az összes eszközt és a vödröt a víztömlővel. Ha hagyja, hogy a beton megszáradjon a szerszámain, akkor sokkal nehezebb leszerelni a betont.

konkrét lépcsők

Gyakran feltett kérdések a barkácsolási lépcsőkkel kapcsolatban

1. Kiugrik a golyó?

Talán! Ha nem helyezi a golyókat a betonba elég messzire, akkor kiugranak. Ha ez megtörténik, használjon egy kis szuper ragasztót a márvány visszaragasztására a helyére, miután minden megszáradt.

2. Mi van, ha túl sok vizet adok a betonhoz?

Ha észreveszi, hogy a víz a lépcső széle körül összegyűlik, vegye fel a lépcsőt, és öntsön a lehető legtöbb hozzáférhető vizet a tetejéről. Finoman papírtörlővel is felviheti a kő tetejét, hogy az felszívja a felesleges vizet.

3. Mi van, ha nagyobb lépcsőket akarok?

Ebben az oktatóanyagban, egy nagy pizzadobozt bélelnek ki egy szemeteszsákkal, hogy nagy, négyzet alakú lépcsőket készítsenek. Én személy szerint még nem próbáltam ki, de teljesen kivitelezhetőnek tűnik!

Hogyan készítsünk lépcsőket

További barkácsolóképekért Annie ezeket készítette kövek egy egész óvodai osztállyal. Itt van egy másik bemutató (svédül) arról, hogy óriás levélből készítsen nyomdaköves lépcsőket! Készítettél már valaha konkrét lépcsőket gyerekekkel? Szívesen hallanám …
Forrás link


1 View 0 Ratings Rate it

 • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok