Biztonságos enni ezen a Valentin-napon?

Avatar admin | 2021.02.04. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

Ne légy ilyen dweeb.

Ne légy ilyen dweeb.
Fénykép: Stock-Stúdió (Shutterstock)

Tíz napra vagyunk a Valentin-naptól, amely pontosan akkor következik be, amikor a fantáziátlan férfiak általában az OpenTable-be utaznak, hogy megkíséreljék lefoglalni a „különleges” éttermet egy „különleges” estére. Ebben az évben mindannyiunknak van egy beépített kifogása az egész megpróbáltatás kihagyására, de valami (közösségi média) azt mondja nekem, hogy néhány az emberek még mindig az étkezést tervezik. Ne tedd ezt. Csak egy dweeb csinálná ezt.

Nem New Yorkban élek, hanem láttam uber-dweeb Andrew-t Cuomo megy lehetővé teszi beltéri étkezés folytatása az állam nagy részében február 14-én hozta unalmas pandémiával összefüggő depresszió az előtérbe, ami hevessé és szúróssá teszi; viszont látta, ahogy megfordul és kigúnyolja azokat, akik oltást követelnek az általa veszélyeztetett munkavállalók számára nekem szúrós.

Egy étteremben enni nem biztonságos. Ez nem biztonságos az Ön számára. Ez nem biztonságos az Ön dátumára. Nem biztonságos az étteremben dolgozó dolgozók számára. Még akkor sem, ha az étterem minden „helyes” dolgot csinál, egyetlen biztonsági intézkedés sem tökéletes. Végül a járvány van számok játékát, és rossz ötlet az emberek számának növelése, akikkel beltéren (vagy akár hosszú ideig a szabadban) érintkezik. Megszerezheti (és továbbíthatja) a COVID-et akkor is, ha mindent „jól” csinálsz, és még ha te is nincsenek tünetei, de más emberek légzőcseppjeivel egy épületben ülni egy romantikus étkezés teljes ideje alatt nem hogy néz ki a „mindent jól csinálni”. Ha nehéz dolgaid vannak felfogva, miért rossz ötlet, gondoljon a koronavírusra mint virulens csillogás:

Mire a vírus tombol az Ön területén, valószínűbb, hogy túllépi az óvintézkedéseket. Gondoljon a csillogással való készítésre: Ha csak néhány percre hozza ki a csillogást a projekt utolsó érintése érdekében, akkor képes lehet megtartani azt, és elszívhatja a hiányzó kóbor darabokat. De ha gyermeke kirándulni ment egy csillámgyárba, és megúszta a cuccot, ott akarat másnap legyen csillogó a zokni fiókjában, még akkor is, ha mindent megtesz, azzal a kezdettel, hogy elzúzza, mielőtt bejön a házba.

Az egészségügyi gondokon túl, ezen a Valentin-napon étkezni nem lesz sexy, amilyennek lennie kell. Nem tudok rólad, de kényelmetlen távolságra lévő asztaloknál ültem, és lehúztam a maszkomat, hogy kortyoltam belőleolyan valakivel való interakciók között, aki szó szerint veszélyezteti az életét anyagi szükségszerűségből, nem tesz engem egy szerelmi hangulat. Egy ilyen jelenet nem a párom, hanem a kapitalizmus halála után vágyakozik.

A szabadtéri étkezés biztonságosabb megoldás, feltéve, hogy valóban a szabadban ül, és nem egy kis műanyag falú étkezés szoba vagy sátor. De még ez is félelmetesnek tűnik, tekintve, hogy febr. 14 egy nap a sokan megpróbálják elkapni a pergős szabadtéri folt, ami tho-t jelentse kültéri terek (és beltéri fürdőszobáik) nagy valószínűséggel kapacitásúak lesznek. Nem tudom, hogy a szabadban vacsorázott-e, vagy sokat járt-e az élelmiszerboltba ebben a járványban, de sokan figyelmen kívül hagyják a „hat láb szabályt”, és egy üveg vörösbort vagy pezsgőt öntenek a keverékbe. csak gyártani az emberek hanyagabbak, kevésbé szorgalmasak és kevésbé tisztában vannak másokkal (és álarcuk állapota).

Ha ezen a V-napon vacsorázni vágyik, valóban az éttermek támogatásáról szól, akkor megrendelnie kell a kiszállítást. Ha aggódsz a pincér miatt, aki kihagyja a tippeket, hívja az éttermet és kérdezze meg, hogyan borravalót adhat nekik, annak ellenére, hogy fizikailag nem fog étkezni az étteremben. Ha te igazán aggódva az étterem és a személyzet miatt, végezzen egy kis munkát, vegye fel a telefont és kérdezd őket amire éppen hűséges vásárlóiktól van szükségük.

Ha mégis úgy gondolja, hogy jó oka van ebédelni február 14-én, kérdezzen rá egy éttermi dolgozót. Lát szerintük mit kellene tennie –szem előtt tartva, hogy egy éttermi dolgozó más, mint egy étterem tulajdonos. Az éttermi tulajdonosok főnökök, akik lehetetlen helyzetbe hozta egy olyan politikai rendszer, amely nem törődik azzal, hogy vállalkozásaik átvészelik-e ezt a válságot, hanem megpróbálnak talpon maradni és fizetni alkalmazottaiknak, némelyikük vannak kevesebb COVID lobbizása korlátozások és dacolva a tiltásokkal már a helyükön vannak, csapdába ejtve magukat egy olyan ciklusban, amelyben erőfeszítéseiket az alkalmazottaik tényleges ellátására veszélyeztetni őket.

Szeretem az éttermeket, és hiányzik az étkezés bennük –még a sajtos, dweebish, prix-fixe ünnepeken is, mint a Valentin-nap. Szeretem azokat az embereket, akik éttermekben dolgozni, egzisztenciálisan és intim módon egyaránt. Figyeltem néhány legjobb barátomat, akik elveszítették munkájukat, súlyos szorongással és depresszióval küzdöttek, és COVID-t szereztek, mindezt azért, mert kormányunk nem hajlandó biztosítani értelmes megkönnyebbülés az iparuk számára. Etulajdonosa és menedzsere tudom, hogy kínozza a félelem rosszul cselekszenek az alkalmazottaikért, pedig a járvány alatt nyitva maradni csak így engedhetik meg maguknak, hogy folyamatosan fizessenek nekik. (Bár volt némi kis megkönnyebbülés útján két új végrehajtási parancs, közel sem elég.)

Ha van lehetősége otthon maradni ezen a Valentin-napon, akkor ezt meg kell tennie. Az éttermekben dolgozó embereknek nincs ilyen lehetőségük, mert pénzre van szükségük a bérleti díj kifizetéséhez, valamint saját maguk és családjuk táplálásához. Kérem, könyörgöm, rendeljen csak egy rohadt elővételt, és tegye a „szép” tányérokra. Rendelés nagyon kivitel – rendelje meg az egész menüt, plusz italok és desszert! Akkor tipp igazán jól. Keep ki a légzőcseppeket az ebédlő. Nem tudom, ez elegendő lesz-e kedvenc étterme fennmaradásához addig 2022-es Valentin-nap, de legalább segít egy kicsit megtartani az ott dolgozókat biztonságosabb.


Source link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok