Extrahatékony bolhairtó házilag

Avatar Gadam | 2022.08.07. 8058 Views 1 Like 5 On 1 Rating

8058 Views 5 On 1 Rating Rate it

boLhairtó háziLag

Meggyőzően Működő házilag készített bolhairtó megoldás. Egyszerű technika, amit biztosan meg tudsz valósítani otthon is. Ebben segítünk.

Bolhairtó házilag No.1: Bolhák vs Ecet

Sok kártevőhöz hasonlóan a bolhák is utálják az ecet szagát és ízét, ezért mindent megtesznek, hogy elkerüljék. A házi bolhaspray elkészítéséhez fehér ecetre vagy almaecetre lesz szükséged. Mindkettő megfelel, bár egyesek úgy érzik, hogy háziállatuk jobban szereti az almaecet illatát. Csak azt kell tudni, hogy a macskák nem biztos, hogy elviselik, ha ecetet permeteznek vagy törölnek rájuk.

A bolhaspray elkészítése egyszerű. Az ecetet kell vízzel higítanod hozzá. Egyesek azt javasolják, hogy egyenlő arányban keverjük össze az ecetet és a vizet. Mások azt javasolják, hogy egy rész ecetet keverjünk össze három rész vízzel. Kísérletezz mindkét formulával, hogy megtudd, melyik válik be a legjobban. A töményebb (1:1) formula nagyobb bolhaelriasztó erővel rendelkezik. Ha úgy tűnik, hogy kedvence ellenáll a szagnak, kezdd a hígabb formulával (1:3), és fokozd, ha már hozzászokott.

Mielőtt használnád a házi készítésű bolhairtót

Mielőtt alkalmaznád a házi bolhaelhárítót, ellenőrizd, hogy nincs-e a kutyusodon vagy macskádon nyílt vágás vagy seb. Az ecet a felsértett bőrön irtózatosan csíp. Vigyázz arra is, hogy ne fújd a házilag készített bolhairtót a kutyus vagy cicus szemébe. Ha akarod, hogy kis kedvenced elfogadja a bolhaelhárításházi formáját, nem szabad, hogy bármilyen kellemetlenséggel társítsa.

A házilag gyártott bolhairtó alkalmazása

Az ecetes oldat fölviteléhez használj szórófejes flakont, vagy mártogasd ruhába. A macskák a bedörzsöléses módszert kedvelhetik, különösen, ha korábban már használtak szórófejes flakont idomítási és fegyelmezési célokra.

Ha szórófejes flakont használsz, szerezz be egy tiszta szórófejes flakont, amelyet korábban nem használtál más vegyszerekhez. Az ecet sav reakcióba léphet a használt szórófejes flakonban maradt vegyszernyomokkal. Keverd össze az ecetet és a vizet egy szórófejes flakonban, és a keveréket közvetlenül a háziállat szőrére vidd fel. Befejezésül dolgozd be kézzel, aztán hagyd megszáradni az oldatot; ne mosd le.

Húsz perc elteltével egy bolhafésűvel kifésülheted a bolhákat. Ismételd meg néhány naponta a hatékonyság fenntartása érdekében. Megelőzésképpen ágyneműt, szőnyeget és berendezési tárgyakat is befújhatsz a házilag készített bolhairtóddal.

Kérdések és válaszok a házilag készített bolhairtóval kapcsolatban

Milyen gyakran permetezhetek ecetet bolhairtóként?

Nem baj, ha néhány naponta permetezel házi készítésű, ecetből készült bolhairtószert kutyádra vagy macskádra. Miután befújtad, dolgozd be a kezeddel kiskedvenced bundájába.

Fehér vagy almaecetet használjak házi bolhaelhárítóként?

Bár mindkét ecetfajtát használhatod, a tapasztalatok szerint a háziállatok az almaecetet kedvelik.

Fújhatok ecetes bolhairtót a háziállatok kiságyába is?

Természetesen! Fújd be háziállatod fekhelyét a házi ecetes bolhaelhárítóval, hogy távol tartsd a bolhákat. Az ágyneműt viszont hagyd megszáradni, mielőtt újra ráengeded a kutyusodat vagy macskádat.

Forrásunk: How to Use Vinegar as a Homemade Flea Repellent (thespruce.com)


8058 Views 5 On 1 Rating Rate it