Boszorkány orr készítése házilag: Röhejesen egyszerűen

Avatar Gadam | 2022.12.17. 897 Views 0 Likes 0 Ratings

897 Views 0 Ratings Rate it

boszorkány orr készítése házilag

Ilyen könnyen készíthetsz boszorkány orrot házilag. Először fogalmam sem volt, hogy tényleg ennyire egyszerűen összejöhet ez a csináld magad megoldás, de aztán kipróbáltam, és tényleg működött.

Boszorkány orr készítése házilag

Korábban foglalkoztunk már, hogyan készíts házilag boszorkányjelmezt. Itt most csak a boszorkány orra fókuszálunk. Nézzük a legkönnyebb módszert.

Imádnivaló és egyszerű boszorkány orrot készíthetsz háztartási cikkekből. A legjobban egy karton tojáskarton működik, de egy hungarocell tojáskarton vagy kúp alakúra tekert alufólia is beválhat. Vágd ki a kartondoboz belsejének hegyes részét. Díszítsd fel, és csavarj rá gumit, hogy a helyén maradjon.

Ez a gyors útmutató. Vegyük sorra a lépéseket.

Boszorkány orr készítése házilag: A kellékek.

 • Karton tojáskarton, hungarocell tojáskarton vagy alumíniumfólia
 • Olló
 • Maszkolószalag (ha fóliát használsz)
 • Akrilfesték
 • Ecset
 • Lyukasztó (opcionális)
 • Kis pomponok, játékgyurma, szobrászgyurma vagy rágógumi
 • Ragasztó vagy Ragasztópálca
 • Rugalmas szálak, zsinór, cérna, horgászdrót vagy fonal

Boszorkány orr készítése házilag: Az elkészítés

 1. Vágd ki a boszi orrot.
  Készítsd elő a karton vagy hungarocell tojástartó dobozt úgy, hogy kinyitod és szétválasztod a tetejét és az alját kézzel vagy ollóval. Vágd ki a tojástartó doboz belsejében lévő hegyes kúpot. A tojástartó dobozok pontos alakja és kontúrja változhat, de keresd meg a leghegyesebb részt a boszorkány orrához.

  Ha nincs kéznél tojástartó doboz, alternatívaként alumíniumfóliából is készíthetsz boszorkány orrot. Egyszerűen tekerd fel a fóliát úgy, hogy kúp alakú legyen. Az ujjaiddal formázd meg, és próbáld meg minél simábbá tenni.

 2. Formázd meg a boszorkány orrot.
  Tartsd a boszorkány orrt magadhoz vagy ahhoz a személyhez, akinek az orrot készíted. Lehet, hogy ollóval meg kell tisztítani a széleket, hogy eltávolítsd a felesleges kartont, amely akadályozza, hogy jól illeszkedjen az arcra. Próbáld fel, és addig formázd, amíg elégedett nem leszel az illeszkedéssel. Ha alumíniumfóliás orrot készítesz, akkor egy réteg maszkolószalagot is tehetsz rá.
 3. Fesd ki a boszorkányorrot. 
  Döntsd el, milyen színűre szeretnéd festeni a boszorkány orrát. Lehet egy bőrszín vagy egy zöld árnyalat. Adj hozzá néhány festett orrlyukat az orr aljára. Ezt elérheted egy sötétebb árnyalatú színnel, vagy fekete vagy szürke színnel.

  A festett orrlyukak másik kényelmesebb alternatívája, ha lyukakat készítesz a boszorkány orr aljára, hogy könnyebben lélegezhess, különösen, ha azt tervezed, hogy órákon át fogod viselni. A lyukakat ollóval vagy lyukasztóval vágd ki.
  Aztán tedd félre az orrot száradni.

 4. Adjunk hozzá egy-két szemölcsöt
  Az ördög, vagy ebben az esetben a boszorkány, a részletekben rejlik. Tehát, miután a festék teljesen megszáradt, hozzáadhatsz egy kis hangulatot. A boszorkány orrának egyik népszerű kiegészítője egy vagy akár több szemölcs.

  Egy kis pompon remek szemölcs lehet. Ha nincs kéznél pompon, akkor kreatív lehetsz, és készíthetsz szemölcsöket játékgyurmából, szobrászgyurmából vagy rágógumiból. A pompont vagy más anyagot ragasztóval vidd fel. A színes pompont hagyhatod úgy, ahogy van, vagy a pompont vagy más tárgyat egy könnyű festékréteggel lefestheted, hogy illeszkedjen az orrodhoz. Más színűre is festheted, hogy egy kis változatosságot adj neki.

 5. Készítsünk lyukakat a gumikötélhez
  A maszkhoz hasonlóan az orrnak is biztonságosan a helyén kell maradnia, még akkor is, ha beszélsz és mozogsz. Az orr mindkét oldalán készíts egy kis lyukat. Ezeken keresztül fogod átfűzni a gumit.
 6. Mérd Meg, és illeszd a helyére.
  Helyezd a boszorkány orrot arra a személyre, aki viselni fogja, hogy felmérhesd, mennyi gumival lesz kényelmes az illeszkedés. Lehet, hogy a gumit ollóval ennek megfelelően meg kell vágni. Kösd meg a gumit, hogy minden lyukban a helyén rögzíthesd.

  Ha nincs készenlétben gumikötél, akkor zsinórt, cérnát vagy fonalat is használhatsz a boszorkány orrához. Szorosan kösd meg, mivel ezek az anyagok nem rendelkeznek semmilyen rugalmassággal.

És ezzel készen is van a házi készítésű boszorkány orrod.

Forrás: How to Make a Witch’s Nose for a Costume (ehow.com)


897 Views 0 Ratings Rate it