Burrata Caesar Saláta Pizza. – Félig sült szüret

Avatar admin | 2021.03.11. 118 Views 0 Likes 0 Ratings

118 Views 0 Ratings Rate it

Ez a Burrata Caesar salátás pizza tökéletes azokhoz az éjszakákhoz, amikor igazán jó pizza kedvelője van, de nem tudja eldönteni, hogy inkább csak salátát szeretne-e fogyasztani. Van egy házi pizzatésztánk, amelyet fokhagymás és gyógynövényes alapon sütünk meg, majd háromféle sajttal töltjük meg. Mindezeken felül van egy pár golyó tejszínes, melty burrata sajt. Amint a pizza kijön a sütőből, töltsön rá egy könnyű kelkáposzta salátát, amelyet tahini parmezán öntetből készítenek. Ennek a pizzának minden utolsó falata finom, és többre vágyik. A tetején lévő saláta miatt ez a pizza igazi „egészséges-étel” típusú pizza.

Burrata Caesar Saláta Pizza  halfbakedharvest.com

Hogy a csütörtöki csütörtök rendszeres dolog legyen errefelé … vagy különben is megpróbálom. Idén eddig szerettem pizzázni, de meglepetés, meglepetés, ez még a kedvencem. Tudom, hogy szeretem azt mondani, hogy szinte minden recept a kedvencem. De valahogy vannak. És igen, ez a pizza valóban az új kedvencem.

Ez az összes kedvenc dolgom kombinációja … tökéletesen elkészített pizza tészta, melty sajt, burrata sajt és saláta. Ha három ételcsoportból élhetnék, az szénhidrát, sajt és saláta lenne. Tehát ez a pizza nagyon az én fajta dolgom.

felső kép tahini öntettel

A háttértörténet

Ez a pizza már egy ideje fejben fejlődik. Sok szempontból megváltozott az eredeti elképzelésemhez képest, de ezt nagyon szeretem a receptek elkészítésében. Különösen olyanokat, ahol az ötletet idővel valóban hagytam fejlődni.

A leghosszabb ideig szerettem volna Caesar salátás pizzát készíteni. Legalább néhány hónap, de valószínűleg tavaly nyár óta. Ami visszatartott a legjobban, hogy az ötlet egyszerűen nem volt teljesen kidolgozva. Láttam már Caesar salátás pizzát, és számomra egyszerűen nem voltak igazuk. Nem akartam csirkét a pizzámra, és nem akartam csak egy sima sajtos pizzát egy cézár salátával feltölteni és egy napnak hívni.

pizza felső fotója sütés előtt

Tehát bár tetszett a kezdeti ötlet, hagytam, hogy növekedjen az elmúlt hónapokban. Aztán végül ezen a héten jutott eszembe a legegyszerűbb, de a legjobb pizza.

Adja meg a Burrata Caesar Salad Pizza-t. Sokkal több, mint a címe.

a Burrata Pizza feje fölött, mielőtt hozzáadná a salátát

Hadd mondjam el a részleteket

Először a tésztát. Egy új pizzatészta recepten dolgoztam, de ez még nem tökéletes, ezért arra utasítom, hogy használja a legkedveltebb tésztareceptjét, vagy akár bolti vásárlást. Csak ellenőrizze, hogy a tészta szobahőmérsékletű-e. Ez megkönnyíti a kigurulást.

Másodszor, a saláta. Ez egy Caesar, de nem egészen, mert a go-to tahini Caesar salátaöntetet használtam, ami véleményem szerint jobb, mint a klasszikus. Nem vagyok a legnagyobb rajongója a nyers tojásnak a klasszikus Caesar öntetben, ezért mindig ez az én szokásom. Gyorsan keverhető és különösen finom, ha a zöldekkel dobálják.

A salátát mindig a pizzaalap összeállítása előtt készítem el, hogy néhány percig üljön, hogy még több ízt kapjon.

Burrata Caesar Salad Pizza pizza fotója

Ezután a pizza

Igazi Gerard formában azt akartam, hogy ez a pizza fehér pizza legyen, ami gyerekkorom óta mindig is apám különlegessége volt. Az alapért keverj össze egy gyógynövényolajat szárított bazsalikommal, oregánóval, paprikával, édesköménypel és sok chilis pelyhekkel és fokhagymával. Ez a keverék kulcsfontosságú a pizza ízének megadásához. Ha nem szereted a meleget, csak húzd vissza a chilis pelyhet.

Most kenje meg ezt a keveréket a tésztáján, majd töltse fel a fontina és a mozzarella sajt keverékével. Dobja a pizzát a sütőbe, és hagyja, hogy a sajt megolvadjon. Ezután vegye ki a pizzát, és adja hozzá a burratát. Tegye vissza a pizzát néhány percre a sütőbe, hogy a burrata egy kis melisszet kapjon. Ne hagyja túl sokáig, nem akarja túlfőzni a burratát és kiszárítani.

Burrata Caesar Saláta Pizza  halfbakedharvest.com

Amint a pizza kijön a sütőből, feltöltöm a Caesar salátával és egy extra parmezánporral. Szeletelj, egyél melegen, és tapasztald meg a jóságot, ami ebben a pizzában rejlik.

Nagyon egyszerűnek tűnik, de hidd el, valóban valami különleges. Teljesen megszállott vagyok, és nagyon várom, hogy ma este újra elkészíthessem az IG történetein. Tökéletes a hét bármelyik napján, mert bár van pizza, kiegyensúlyozott a tetején rengeteg saláta.

Elég rohadt közel a tökéletességhez!

zár-megjelöl fotó Burrata Caesar Salad Pizza

Más vacsora recepteket keres? Íme néhány kedvenc:

Édes burgonya Fry steak saláta kéksajttal

Kukorica, paradicsom és avokádó csicseriborsó saláta

Antipasto tésztasaláta Herby Parmesan Vinaigrette-tel

Végül, ha elkészíti ezt a Burrata Caesar Salad Pizza-t, feltétlenül hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Burrata Caesar Saláta Pizza  halfbakedharvest.com