Carolina Collards füstös titokkal

Avatar admin | 2021.06.09. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Bár imádom a zöldségemből készült jó dinsztelő folyadékot, néha „potlikka” -ot, és egy darab füstölt pulykát vagy sertéshúst, azt tapasztaltam, hogy a füstölt hal használata sokkal mélyebb ízt ad, mint a hús. Azt hiszem, évekkel ezelőtt láttam először füstölt halat zöldekkel BJ Dennis gullah séftől, és azóta arra törekszem, hogy többet megtudjak a füstölt hal és a szárított tenger gyümölcseinek zöldekkel való felhasználásáról.

Ahonnan BJ és én származunk, a tenger gyümölcseinek ízesítőszerként történő használata (tartósítva vagy nem) meglehetősen gyakori, mivel kapcsolatunk van a nyugat-afrikai táplálékokkal és a karolinai rabszolgaságból származó kultúrákkal. A tenger gyümölcsei is viszonylag bőségesek a part mentén, ezért könnyen hozzáférhető és főzhető volt. De a hő és a páratartalom megnehezítette a friss tenger gyümölcseinek sokáig frissen tartását, így annak hagyománya, hogy néhányat megőriznek, csak értelmes volt.

Sok-sok csodálatos, hagyományos nyugat-afrikai ételt találtam, amelyek azokon az országokon átívelnek, amelyek tenger gyümölcseit használják fehérje és umami hozzáadásához az ételekhez. Itt hagymát és paradicsomot használok, amelyet általában párolt zöldeknél találunk, és rákport vagy szárított garnélát adok hozzá (ezt megtalálhatja a helyi afrikai vagy karibi piacon vagy online) és füstölt heringet adott umami az ételhez. Adjon hozzá hőt és egy fröccsenő ecetet az egész kikerekítéséhez. Ez nem egy új módszer a zöldek elkészítésére az egész világon élő emberek számára, de remélhetőleg ez a konyhája alapanyagává válik.


Forrás


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok