Csatlakozzon a TikTok Trendhez ezzel a Sea Shanty lejátszási listával

Avatar admin | 2021.01.12. 33 Views 0 Likes 0 Ratings

33 Views 0 Ratings Rate it

„Szombat este a tengeren” a „Dalok, haditengerészet és nemzeti” könyvből

„Szombat este a tengeren” a „Dalok, haditengerészet és nemzeti” könyvből
Ábra: George Cruikshank

Ha a TikTok-on vagy általában a közösségi médiában tevékenykedik, akkor az utóbbi időben jelentősen megnőtt a ritmikus kántálás a hírcsatornáiban. Úgy tűnik, hogy a kisgyerekek új őrületet fogadtak el, és ez a régi idők és a tengeri kagylók összetett remixje.

A KnowYourMeme szerint a tendencia az volt nyár óta felpörög, és néhány hete átkerült a Twitterre, amikor klipek a „Wellerman” dal különféle és egyre összetettebb verzióiból kezdett vírusos lenni. (Ha még több bizonyítékra van szüksége, akkor ez nem csak egyszeri, itt van szórakoztató szál a legújabb példákból ). Mi itt, a Lifehacker-nél, jóval megelőztük a TikTok trendet, azonban: Először még 2018-ban tettük közzé a tengeri shanty magyarázatot / lejátszási listát.

“A tengeri kantárok munka dalok, ezért úgy lettek kialakítva, hogy összehangolják a fizikai munkát végző emberek csoportja közötti erőfeszítéseket” – mondja a videoproducer Jamison Hermann, aki énekelte őket, miközben hajón dolgoztak a Misztikus tengeri kikötő tengeri múzeum. “A tengerészeti történelmi körökben az a mondás, hogy egy jó kantán tíz tengerészt megér egy vonalon” – mert segít mindenkinek egyszerre meghúzni a kötelet. Hermann több mint 60 tengeri dalt tett fel – csak a tiszta a cappella cuccot – az együttműködő Spotify lejátszási listába, Zene a tengeri kikötőkhöz. Klasszikus produktivitású zene, jó fizikai munkához. Nekünk, akik íróasztaloknál dolgozunk, ez egy kiváló reggeli felvétel.

Hermann a csónakázás és a tengeri zene iránti szeretetét nagybátyjától, Craig Edwardstól, népzenésztől, tanártól és a A Mystic Seaport tengeri zenei fesztiválja. Írni a fesztiválról Katapult, Blair Thornburgh elmagyarázza:

A shanties haszon dalok voltak, amelyek vadonból fejlődtek ki, és a fedélzeten dolgozó emberek „énekeit” dallamokig és refrénekig harsogták, csiszolták és csiszolták a dobálásért vagy a cipelésért – soha nem komolytalanok, de nélkülözhetetlenek.

A barlang (néha tönköly vagy chanty, mind a franciákból származik) chantez jelentése: „énekeljünk”) egy nyers, durva fajta zene, amely az énekből lép feljebb. De ha felvett műhelyeket keres, akkor a modern népdalénekesek sok összeszedett számát találja, hangszereléssel és stúdiómérnöki munkával. Még Stan Rogers, a népdalénekes is transzcendens a „Barrett’s Privateers” cappella változata felvételeinek zömét mandulinnal, gitárral, basszussal, hegedűvel, dobkészlettel, sőt zongorával is elrontotta. Nehéz úgy érezni, hogy kötelet húzol és vitorlát emelsz, amikor egy egész zenekar csatlakozik.

Szerencsére a legtöbb népdalénekes legalább néhány dalt, néha egész albumot, egy cappellát felvesz. Hermann csak vokális számokat választott a lejátszási listájához, ide-oda ragadva több albumról – köztük Rick Spencer „Tengeri dalok és kantonok” amelynek Craig bácsi szerepel a háttér énekén. Hozzáadtam pár számot, köztük a „Randy Dandy Oh” -t a meglepően élesből filmzene Assassin’s Creed 4: Fekete zászló. Miután meghallgatta, adjon hozzá saját cappella shanties-t. Te is megérhetsz tíz matrózot egy vonalon.

Zene a tengeri kikötőkhöz | Jamison Hermann a Spotify-on

Ezt a cikket eredetileg 2018. szeptemberében tették közzé, és frissített kontextussal 2021. január 12-én frissítették.
Source link


33 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok