Hogyan lehet megváltoztatni a Google Maps skáláját mérföldről kilométerre

Avatar Gadam | 2021.03.09. 392 Views 0 Likes 0 Ratings

392 Views 0 Ratings Rate it

Google Maps logó

Amikor nagyít és kicsinyít Google térkép, a térkép léptéke megváltozik. Megtekintheti az aktuális skálát egy vonalzó sávban, amely mérföldeket vagy kilométereket mutat, bár az egységek között is válthat. Itt van, hogyan.

A térképméret megtekintése a Google Térképen

Ha nem biztos benne, milyen skálán Google térkép jelenleg használja, nézze meg a térképnézet jobb alsó sarkát az asztali böngészőben. Egy kis vonalzó sáv megjeleníti a térkép aktuális méretarányát, mérföldeket vagy kilométereket (vagy kisebb egységeket) megjelenítve.

A Google Maps skála egy webböngészőben, a mérleg mérföldekkel történő megjelenítése.

Ha a Google Maps mobilalkalmazást nézi, a méretarány általában akkor jelenik meg, amikor a térképnézetbe nagyít vagy kicsinyít, és mérföldeket és kilométereket (vagy kisebbeket) mutat. Ezt megváltoztathatja, hogy mindig megjelenítse a méretarányt.

Példa a Google Maps méretarányára az Android rendszerű Google Maps alkalmazásban, kilométereket és mérföldeket egyaránt megjelenítve.

Hogyan lehet megváltoztatni a térképi méretarány mértékegységeit a Google Térképen Windows vagy Mac rendszeren

A Google Maps alapértelmezés szerint az Ön régiójában általánosan használt egységeket használja. Például az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban a távolság kilométer helyett mérföldben jelenik meg. Európában azonban kilométereket használnak.

A térképen használt térképarány mértékegységeinek megváltoztatása A Google Maps asztali webhelye Windows 10 PC-n vagy Mac-en kattintson a jobb alsó sarokban található méretarányra.

A Google Maps léptékegységeinek PC vagy Mac számítógépen történő módosításához nyomja meg a jobb alsó sarokban található méretarányt.

A méretarány kiválasztása átvált a többi mérésre, így gyorsan megtekintheti a térkép méretarányát mérföldben, kilométerben vagy a releváns kisebb egységekben.

Hogyan kell mindig megtekinteni a térképméretet a Google Térképen mobileszközökön

Ha a Google Maps alkalmazást a következő oldalon használja Android, iPhone, vagy iPad, akkor csak akkor látja a térkép méretarányát, ha nagyít és kicsinyít. A méretarány kilométereket és mérföldeket egyaránt mutat, így nem kell semmit tennie a váltás között.

Ha mindig szeretné látni a térkép méretarányát, akkor be kell állítania a Google Maps alkalmazást. Először koppintson a felhasználói profil ikonjára az alkalmazás jobb felső sarkában, amely a keresősáv mellett található.

A Google Maps beállítások menüjének megnyitásához koppintson a profil ikonra a jobb felső sarokban.

A felugró menüben érintse meg a „Beállítások” lehetőséget.

A felugró menüben koppintson a ikonra "Beállítások."

A „Beállítások” menüben válassza a „Méret megjelenítése a térképen” lehetőséget.

Koppintson a "Méret megjelenítése a térképen" opció a "Beállítások" menü.

Alapértelmezés szerint a „Méret megjelenítése térképen” beállítás értéke „Amikor nagyítás és kicsinyítés”. Ennek megváltoztatásához válassza a „Mindig” lehetőséget.

Koppintson a "Mindig" ban,-ben "Méret megjelenítése a térképen" beállítások menü.

Ha ez a beállítás megváltozott, térjen vissza a térkép nézethez. Most látnia kell a méretarányt a jobb alsó sarokban nagyítás vagy kicsinyítés nélkül, a navigációs gomb mellett.

Példa az Android rendszeren található Google Maps skálasávra, amely mindig a méretarányt mutatja.

A térkép nagyítása és kicsinyítése a méretarány megváltoztatását eredményezi, amely lehetővé teszi, hogy megnézhesse, mennyi (vagy milyen közeli) helyzet van a térképen mérföldeken és kilométereken egyaránt.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan lehet letölteni a Google Maps adatokat offline navigációhoz Android vagy iPhone rendszeren
Source link


392 Views 0 Ratings Rate it