Cukormentes narancslekvár pektin nélkül

Avatar admin | 2021.02.02. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Hogyan sterilizálhatunk üvegeket konzervipari célokra?

Sterilizálja a lekvár edényeket és fedeleket, először szappannal megtisztítva és alaposan öblítse le. Most mártsa be őket egy mély, hideg vízzel töltött serpenyőbe, és kapcsolja be a hőt.

A vizet majdnem felforraljuk, és az üvegeket 15 percig jól lefedve tartjuk.

Hagyja a fedeleket egy állványon megszáradni, és tegye az üvegeket a 160 ° C-ra előmelegített sütőbe. A szennyeződés elkerülése érdekében puszta kézzel ne érintse meg az edény belsejét és a fedél alját.

Hogyan készítsünk gyorsabban narancsot lekvár készítésekor?

A narancslekvár elkészítése egy kis előkészítő munkát igényel. A narancsnak sok része van; némelyikre szüksége van, van, akire nem. A narancs tisztítása időbe telik, de itt adunk néhány tippet a folyamat felgyorsításához.

Először is ezek a narancssárga részek, amelyeket el kell különíteni narancsos lekvárok készítésekor:

  • bőr (vagy kéreg)

  • gödör (a narancsbőr alatti fehér rész)

  • a narancssárga szegmensek (a hús)

  • a fehér darabok és magok a szegmensek között

Mindig eldobja a gödröt, mivel az túl keserű. A hagyományos recept szerint a fehér darabokat és a magokat egy cheesecloth-ba tesszük, hogy a lekvárt sűrítsük. A receptünkben alternatív módszert alkalmazunk, így ezeket a részeket is elvetheti.

Ok, most nézzük meg, hogyan tisztíthatjuk meg a narancsot gyorsabban.

Hogyan lehet hámozni a narancsbőrt gyorsabban. Ahelyett, hogy meghámozná a narancsot, mint egy almát, használjon reszelőt. Adjon egyetlen mozdulatot reszelőjével egy érintetlen bőrrésznek, majd forgassa el és folytassa a következő szakaszsal. Addig tedd, amíg az egész narancsot meg nem reszeled. Miért csak egy ütés? Azért, mert nem akarja lereszelni a héj fehér részét (a narancshéj alatti részt), mivel túl keserű.

Hogyan lehet gyorsabban kivonni a narancssárga húst. Miután eldobta a gödröt, kezében van a narancs magja. A következő cél a hús (a szegmensek) megszerzése, a magok és a fehér darabok izolálása. Mivel a fenti receptünkben ezt az utolsó két részt elvetjük, a következőket teheti:

  1. Nyomja meg a narancsot

  2. Gyűjtse össze a levet

  3. Kaparja el a kifacsart narancs belsejét

  4. Helyezze a pépet és a lekapart darabokat közepes szitába.

  5. Kanál hátuljával nyomja le a pépet, és gyűjtse össze a narancs pépet.

  6. Dobja ki a fehér darabokat és a szitán lévő magokat.

Amikor gyorsan elkészítjük a dolgokat, elveszítünk bizonyos pontosságot. Néha megéri, ha az eredmény még mindig jó. Ha sok narancslekvárt készít, és nem szeretne egy órát vagy annál többet tölteni a narancs tisztításával, akkor ezek a trükkök csak megmenthetik délutánját!

Hogyan készíthetek cukormentes narancslekvárt pektin nélkül?

Ha nem akar pektint használni lekvár készítésekor, akkor más módszerre van szüksége a lekvár sűrítéséhez. Az írás során négy összetevőt használtunk a pektin helyettesítésére, négy különböző lekvár receptben.

Itt vannak a sűrítők, amelyeket használhat:

Narancs lekvár vs narancs lekvár: mi a különbség?

Technikailag a lekvár csak a gyümölcs húsát tartalmazza, míg a lekvár a húst és a héjat (héját) tartalmazza. Gyakran készít lekvárokat citrusfélékből, például narancsból.

Mondhatnánk, hogy a lekvárok a lekvárok egy alcsoportja, mert minden lekvár lekvár, de nem minden lekvár.

Egyes lekvárok simaak (a bőr sima zselévé keveredik a hússal), míg másokban darab van.

A fenti narancslekvárunk sima lekvár, mert a narancs héját és húsát egyaránt használtuk, és mindent összekevertünk.

Melyik narancs a legjobb?

A hagyományos narancslekvárban pektinben gazdag narancsot kell használni. A sevillai narancs a szokásos választás.

Ezek a narancsok magjai és fehér darabjai hihetetlenül keserűek. Ezek azok a darabok, amelyek pektint tartalmaznak, amely felelős a vastag zselés szerű lekvárok készítéséért.

Mivel narancslekvárunkban más módon alkalmazzuk a lekvár sűrítését, használhatunk bármilyen kéznél lévő narancsfajtát. Javasoljuk, hogy válasszon egy édes fajtát, és egy mag nélküli fajtát.

Az édes narancs csökkenti a receptünkben használandó édesítőszer mennyiségét, míg a mag nélküli fajtát könnyebb tisztítani.


Source link


17 Views 0 Ratings Rate it