Édesburgonya Vindaloo recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.09. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Mit szolgáljon fel a vindaloo-val?

Hogy teljes és kiegyensúlyozott ételt készítsen ebből a vindaloo curryból, párosítsa egy körettel.

A klasszikus választás az lenne basmati rizs, és ezt használtuk magunk is. A dolgok feldobásához használhatja a basmati és a keveréket vadrizs. Egy másik kedvencünk gomba rizs. Készítsük rizs keverésével, aprított shitake gombával.

Ha inkább megmártózik a vindaloo-ban, akkor szerezzen be magának egy kis meleget és illatot naan kenyér. A fokhagyma naan tökéletes itt. Akkor ajánljuk ezt a lehetőséget, ha úgy találja, hogy elárasztja magát a tüzes curry, mivel a kenyér segíthet a dolgok levezetésében.

Ha van vindaloo maradéka, de nem elegendő a második fordulóhoz, akkor kapjon ropogósat poppadoms és csöpögtetjük őket megmaradó curry-vel, mint a chutney-t.

Vegán és gluténmentes alternatívát keres? Nézze meg a mi oldalunkat quinoa lapos kenyér recept.

Milyen zöldségeket használhatok édesburgonya helyett ebben a receptben?

Amikor vegetáriánus curry-t vagy levest készítünk, szeretünk keményítőtartalmú zöldségeket választani. Ezekkel a zöldségekkel sűrű és krémes pörköltet kaphatunk anélkül, hogy visszatérnénk olyan dolgokhoz, mint a liszt vagy a burgonyakeményítő.

A krémes pörkölthez alkalmas zöldséglistánk tetején édesburgonya van – amelyet vegán vindaloo receptünkhöz választottunk. A szokásos burgonya sűrítőanyagként is használható, de a vörös változatot szeretjük, mert táplálóbb.

Egy másik legfőbb lehetőség az butternut tök vagy tök, amelyek sok hasonlóságot mutatnak az édesburgonyával.

Ha más nem keményítőtartalmú zöldségeket szeretne használni, javasoljuk, hogy párosítsa őket vörös lencsével, amelyek szintén kiváló pörkölt sűrítők.

A fenti vegán vindaloo receptünkben már használtunk vörös lencsét, ezért csak az édesburgonyát kell a kedvenc zöldségével helyettesítenie, és a receptet úgy kell követnie, ahogy van.

Íme néhány más zöldség, amelyből finom vindaloo curry lesz:

Bármit is választott, ne felejtse el ezt a fűszeres vindaloo-t párosítani egy oldallal, hogy kiegyensúlyozott és teljes ételt kapjon. Itt néhány ötlet arról, hogy mi megy jól a vindaloo-val.

Szeretnék vindaloo-t fogyasztani hús és zöldség keverékével. Mit használhatok?

Ha még nem vagy hajlandó elhagyni a hagyományos hús alapú vindaloo-t, de nem akarsz lemondani az egészséges zöldségekről sem, akkor elmondjuk neked, hogyan változtassuk meg receptünket a zöldségek és a hús keverékének felhasználásával.

Mivel fehérjét kap a húsból, megszabadulhat a lencsétől, vagy megtarthatja őket a fehérje végső fokozása érdekében.

Csirke jó pár édesburgonyával, és még mindig egészséges fehérjében gazdag, de kevés telített zsírral rendelkező vindaloo-t szolgáltat.

Ha élvezi az erősebb ízű curry-t, akkor Bárány a második legjobb választásunk lenne egy vegyes vindaloo számára. Válasszon egy sovány vágást, amely szintén jó a pörköltekben, például a kockákra vágott báránycomb.

Sertéshús szintén lehetőség, de javasoljuk, hogy használjon alacsony zsírtartalmú vágást az egészségtelen zsírok minimalizálása érdekében, mivel ebben a húsban több a telítetlen zsír, mint a marhahúsban vagy a bárányban [1].

Miután kiválasztotta kedvenc húsrészét, legalább 30 percig pácolja az első lépésben elkészített vindaloo pasztában. Ezután a lencsével egy időben tegye a serpenyőbe, és főzze a kívánt szintre. Szükség esetén több folyadék öntésével ellenőrizze, hogy a curry nem szárad-e ki.


Source link


11 Views 0 Ratings Rate it