Hogyan befolyásolja Önt az egy késői diákhitel-fizetés

Avatar Gadam | 2021.01.13. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a cikkre: Hogyan érinti az egy késői diákhitel-fizetés

Fénykép: NicoElNino (Shutterstock)

Gondolkodott már azon, mi történne, ha fizetne egy késedelmes diákhitelt? Nem késve minden havonta, vagy néhány havonta, de csak egyszer? Talán azt képzeled, hogy valamelyik Sallie Mae képviselő megdorgálja őket, pusztító díjakkal járnak, vagy azonnal eltalálják az amúgy is törékeny kredit pontszámodat. És bár ezek a késedelmes fizetési forgatókönyvek túlzóak lehetnek a fejedben, mindegyikben vannak igazságrögök.

Megérteni a különbséget a hitel késedelme és a nemteljesítés között

A diákhitel felvevőinek szerencséjére a hitelezők megértik, hogy az emberek hibákat követnek el, ezért a hitelező külön kérdésként kezeli az egy fizetés elmaradása és a több fizetés elmaradása közötti különbséget.

  • Hitel késedelem amikor a kölcsön a késedelmes esedékességet követő napon késedelmes lesz. A kölcsön addig marad delikvens státusban, amíg a hitelfelvevő nem tesz olyan műveletet, mint fizetés, halasztás vagy türelem.
  • Hitel alapértelmezett bizonyos időtartamú nem fizetés után következik be. A hitelezők és a szövetségi kormány azonban türelmi időt engedélyez, mielőtt a kölcsönt hivatalosan alapértelmezettnek tekintik. Például a szövetségi diákhitelek csak akkor kerülnek alapértelmezett státuszba, ha az illető ezt megtette nem fizetett be 270 nap alatt. A fizetésképtelenségnek súlyosabb következményei vannak a bűnözéshez képest, és bérvisszatartáshoz, alacsonyabb kreditpontszámhoz és behajtási irodákhoz vezethet (további információ a nem teljesített diákhitelekről ebben a Lifehacker bejegyzésben)

Szerencsére jelenleg még több légzési lehetőség áll rendelkezésre a hitelfelvevők számára, mivel a szövetségi diákhitel-kifizetések a COVID miatt türelmesek. A fizetéseket felfüggesztették, leálltak a nemteljesítő hitelek után, és a kamatlábakat 0% -ra állították, legalábbis február 1-ig – bár Joe Biden megválasztott elnök várhatóan meghosszabbítja a diákhitel-fizetési moratóriumot miután január 20-án hivatalba lép.

Egy késedelmes fizetés következményei

Mivel csak egyetlen elmulasztott fizetésről beszélünk, figyelembe veszi Önt vétkes kölcsönénél. A lehetséges következmények a következők:

  • A hiteljelentésed leromlott: A szövetségi diákhitelek esetében a késedelmet 90 nap elteltével szokták jelenteni a három nagy hitelirodának (TransUnion, Equifax és Experian). A magánhitelek esetében a hitelirodához való jelentéstétel előtt rendelkezésre álló időtartam eltér, de gyakran csak kevés lehet 30 nap. Ha nem késik 30 napot, akkor általában nem fog rossz jelet felmutatni a hiteljelentésében. Ellenkező esetben kaphat 100 pontig hitel pontszámán, ami drágítja a jövőbeni hiteleket.
  • Késedelmi díjak: A késedelmes díjak felmérése előtt általában van türelmi idő a késedelmes hiteleknél, bár ez hitelezőnként változik. Sallie Mae késedelmi díjat számol fel a késedelmes összeg 5% -a 25 USD-ig, a visszaküldött csekkdíj pedig 20 USD-ig. Nem minden hitelező azonban egyforma, ezért feltétlenül hívja fel saját hitelezőjét, és értse meg a delikvens magán diákhitel és a delikvens szövetségi diákhitel következményeit.

Hogyan lehet elkerülni a késői büntetéseket

Az egyik legegyszerűbb módja a késedelmes fizetés megakadályozásának a automatikus számlafizetés beállítása a diákhitelekre a bankján keresztül (ami nyilvánvalóan hangozhat, de sokan nem). Természetesen győződjön meg arról, hogy elegendő pénze van a visszavonási napon a terhelés fedezésére, hogy elkerülje a folyószámlahitelek felmerülését.

Ellenkező esetben, ha a probléma egyszerűen az, hogy nem tudja ideiglenesen kifizetni a számláit, vegye fel a kapcsolatot a hitelezőjével és ismertesse helyzetét. Ha jól teljesít a következetes befizetések terén, hitelezője valószínűleg szünetet ad, és törli a késedelmi díjat, vagy legalább visszatartja a késedelem bejelentését a hitelirodáknak.

És ha egyszerűen nem biztos ha van pénze a diákhitelek hosszú távú fedezésére, a tanács ugyanaz: forduljon hitelezőjéhez, és hátha sikerül megoldania valamit. A hitelezőnek lesz néhány türelmi lehetősége, amelyek rendelkezésre állnak csak ha még nem teljesítette a kölcsönöket (további információkért, olvassa el ezt a Lifehacker bejegyzést).

Ezt a bejegyzést eredetileg 2013-ban tették közzé, és 2021. január 13-án frissítették, hogy tartalmazzon frissített kontextust és aktuális információkat a késői diákhitel-kifizetésekről.


Source link


17 Views 0 Ratings Rate it