Egyéni lista létrehozása a Microsoft Excel alkalmazásban

Avatar Gadam | 2021.02.17. 662 Views 0 Likes 0 Ratings

662 Views 0 Ratings Rate it

Excel logó egy szürke háttér

Csökkentse az unalmas adatbevitelt és a hibák kockázatát azáltal, hogy egyéni listákat hoz létre a Microsoft Excel programban. Ha idő előtt felállít egy listát, használhatja az automatikus kitöltést, vagy hozzáadhat egy legördülő választást az elemekhez, ezzel időt takarítva meg.

A Microsoft Excel néhány egyedi listával rendelkezik. Ide tartoznak például a hét napjai és az év hónapjai. Ez teszi olyan kényelmessé egy olyan funkciót, mint az automatikus kitöltés. Egyszerűen be kell írnia egy szót, például vasárnap vagy január, és a lista kitöltéséhez húzza a kitöltő fogantyút.

Az Ön által létrehozott egyéni lista ugyanúgy működik. Tehát a listaelemek beírása után egyszerűen beírhat egyet és használja az automatikus kitöltést a többi kitöltéséhez.

Ráadásul az egyéni listákat újból felhasználhatja más Excel munkafüzetekben.

Hozzon létre egyedi elemlistát az Excelben

A Microsoft Excel egyéni listája tetszőleges elemeket tartalmazhat. Az üzleti vállalkozások számára kiválóan alkalmas termékek, termékattribútumok, alkalmazottak vagy helyek felsorolásához. De használhat egyedi listát a személyes tárgyakhoz is, például a számlák kedvezményezettjeinek listáját, az étkezéstervezéshez szükséges élelmiszereket vagy a bevásárlólistához tartozó termékeket.

Az elemek listáját szem előtt tartva nyissa meg az Excel munkafüzetet, és nyissa meg a beállításokat.

Windows rendszeren lépjen a Fájl> Opciók menüpontra. Válassza a bal oldalon a „Speciális” lehetőséget, és görgessen le az „Általános” szakaszig. Kattintson az „Egyéni listák szerkesztése” elemre.

Kattintson a Fájl, Beállítások, Speciális, Egyéni listák szerkesztése elemre

Mac rendszeren lépjen az Excel> Beállítások menüpontra. A „Képletek és listák” részben kattintson az „Egyéni listák” elemre.

Kattintson az Excel, a Beállítások, az Egyéni listák elemre

Győződjön meg arról, hogy az „Új lista” van kiválasztva az „Egyéni listák” mezőben. Ezután írja be a listaelemeket a „Lista bejegyzések” mezőbe. Nyomja meg az „Enter” vagy a „Return” billentyűt mindegyik után, hogy minden elem külön sorban jelenjen meg.

Írja be az egyes listaelemeket, és kattintson a Hozzáadás gombra

Kattintson a „Hozzáadás” gombra, és a listaelemei megjelennek az „Egyéni listák” mezőben. Ha végzett, kattintson az „OK” gombra Windows vagy Mac rendszeren, és egyszerűen zárja be az Egyéni listák ablakot.

Hozzáadott egyéni lista bejegyzések

Tételek listájának importálása a cellákból

Ha már rendelkezik a tételek listájával a táblázatban, akkor az Importálás segítségével egyéni listává alakíthatja. Ezután újból felhasználhatja a listát, ahol csak szükséges, az elemek újbóli beírása nélkül.

Ha bezárta az Egyéni listák ablakot, térjen vissza a fenti utasítások szerint. Írja be a listaelemeket tartalmazó cellatartományt a „Lista importálása cellákból” mezőbe. Alternatív megoldásként a kurzor segítségével áthúzhatja a tartomány listáját, hogy a tartomány automatikusan feltöltődjön. Kattintson az „Importálás” gombra.

Az importáláshoz húzza végig a listaelemeket

Ezután az importált elemek megjelennek az „Egyéni listák” mezőben.

Importált listabejegyzések

Kattintson az „OK” gombra Windows rendszeren, vagy kattintson a piros „X” gombra Mac számítógépen az ablak bezárásához.

Használja az egyéni listáját

Az a szép dolog, hogy egy egyéni listát készít a Microsoft Excel programban, hogy bármely Excel táblázatban vagy munkafüzetben felhasználhatja. Irány egy hely, ahová fel szeretné venni a listaelemeket, és írja be az egyiket. A lista kitöltéséhez használja a kitöltő fogantyút.

A lista kiegészítéséhez húzza a kitöltő fogantyút

Kövesse a bemutatónkat is legördülő lista hozzáadása egyedi lista alapján az egyszerűbb adatbevitel érdekében.

Egyéni lista szerkesztése vagy törlése

Előfordulhat, hogy módosítania kell egy egyéni listát, amelyet létrehoz, elemeket hozzáadva vagy eltávolítva belőle. Másrészt érdemes egyszerűen törölnie egy listát, amelyet soha nem használ. Menjen vissza mindkét művelethez az Egyéni listák szakaszhoz.

Egyéni lista szerkesztéséhez jelölje ki az „Egyéni listák” mezőben. Végezze el a módosításokat a „Lista bejegyzése” mezőben, majd kattintson a „Hozzáadás” gombra. Ez nem hoz létre új egyéni listát; egyszerűen frissíti a meglévőt.

Lista bejegyzések szerkesztése

Egyéni lista törléséhez jelölje ki az „Egyéni listák” mezőben, és nyomja meg a „Törlés” gombot. Erősítse meg ezt a műveletet az „OK” gombra kattintva.

Válassza ki a listát, majd kattintson a Törlés, OK gombra

Ha azt tapasztalja, hogy megismétli a táblázatok elemeinek listáját, könnyítse meg kissé az adatbevitelt egy egyéni lista létrehozásával a Microsoft Excel programban. Ha további segítségre van szüksége a listákkal kapcsolatban, nézze meg hogyan hozhat létre ellenőrzőlistát az Excelben.
Source link


662 Views 0 Ratings Rate it