Hogyan lehet elrontani és portalanítani a nappali szobáját

Avatar admin | 2021.04.12. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Napos nappali stílusos, modern bútorokkal és két kutyával, akik a napsütésben alszanak.
Followtheflow / Shutterstock

Nagyon sokat éltünk a nappali szobáinkban az elmúlt évben, ami kiemelt célpontjává teszi ezeket a tavaszi mélytisztításokat. Kezdjük a hetet azzal, hogy kiszedjük a szemetet és a port.

Megjegyzés a nappali helyiségekről

Amit otthonaink különböző tereinek nevezünk (és hogyan használjuk ezeket a tereket), családonként változik. Néhány ember számára a nappali az otthon legaktívabb helyisége – a hely, ahol a tévé, a gyerekek játszanak, és a felnőttek munka után lógnak. Talán a házadban a nappali egy formálisabb szoba, amelyet alig szoktak meg, és minden művelet az odúban vagy az alagsorban található.

A hét folyamán a mélytisztításra szánt helyet nappalinként fogjuk emlegetni, de arra bátorítanánk, hogy cserélje ki a nappalit az otthona legnagyobb forgalmú lakóterére, hogy valóban a legnagyobb értéket érje el ebből a mélytisztító rutinból. Ha otthonának igazi „nappali” szobája a barlang, inkább erre a szobára koncentráljon.

Hogyan lehet elrontani a nappali szobáját

Hihetetlenül személyes, ahogyan lakóterünket használjuk, és mit tárolunk bennük, ezért amikor otthonunk egyik leggyakrabban használt helyéről van szó, fontos számba venni, hogy mit csináld azon a téren.

Lehet, hogy a nappali mindenekelőtt házimozi, ahol filmeket néz és videojátékokat játszik. Lehet, hogy hatalmas a szobanövényekben, és kevésbé hasonlít a színházra, és inkább egy angol télikertre, ahol bőséges növényállványok vannak. Bármit is csinálsz az űrben, ennek vezérelnie kell a döfés és a szervezési erőfeszítéseket.

Helyezze vissza az összes rosszul elhelyezett tételt

A nappali, különösen az a nappali, amely egy nyitott koncepció része, és amely egy szomszédos étkezőasztalt tartalmaz – ami óriási csábító hely a dolgok kidobására – valódi rendetlenségi mágnesek lehetnek. Annál is inkább, ha vannak gyermekei, akik mesterei annak az elfelejtett módszernek, hogy minden teret elrontanak, amellyel kapcsolatba kerülnek.

Közvetlenül a kapu előtt söpörje át a nappalit egy mosókosárral vagy kartondobozzal, és gyűjtse össze az összes holmit, ami a nappaliban van, de nem szabad.

Amellett, hogy olyan tárgyakat ragad meg, amelyek egyáltalán nem tartoznak a nappaliba, ragadjon meg azokat is csináld tartoznak, de elkalandoztak a kijelölt helyektől: tegyenek TV-távirányítókat és más esélyeket és végeket, amelyek oda költöztek, ahová tartoznak.

Tisztítsd meg a szemetet

Kétféle szemét van a deklaterálásnál: szó szerinti szemét (például egy törött játék vagy repedezett díszítés, amelyet még nem dobott el), és olyan dolog, amely szemét abban az értelemben, hogy nem járul hozzá semmihez a az űr.

Ebből a célból vegye ki a nappaliból mindent, ami nem része a nappali funkciójának, miközben használja. A hetekkel ezelőtt egy másik helyiség takarításakor odakint rakott dobozoktól kezdve az edzőgépig, amelyet megvásároltál, de nem használsz (és leteszed a nappaliba a nappaliban, hogy eltűnjön az útból), minden hosszú, kemény megjelenést ad vagy dobja el, vagy keressen rá megfelelő otthont.

Hogyan porolja be a nappali szobáját

A nappali általában elég poros, mert nagy forgalmú területek, ahol az emberek sok időt töltenek. Bár mítosz, hogy a por többnyire emberi bőr (tehát nem, a helyiség, ahol a legtöbb időt tölti, nem lesz takaró apró, száraz bőrpelyhekben), közvetve mégis hozzájárulunk a por felhalmozódásához. A háztartási por többnyire apró szennyeződés és pollenrészecske, amelyet kívülről hozunk be, apró szálak ruházatunkból, szőnyegeinkből és bútorainkból, valamint kisállat szőr és szőr.

A nappali állandó kikapcsolódása, tévézése, gyermekeinkkel játszása stb. Hozzájárul a porfelhalmozódáshoz, mert ott vagyunk, hogy szennyeződéseket kövessünk, megzavarjuk a szőnyeget és felszabadítsuk a szálakat, és természetesen háziállatok is segítenek. Nem tudunk rólad, de a második alkalommal, amikor leülünk a kanapéra, ez jelzi kutyánknak és macskáinknak, hogy ideje letelepedni és elkényeztetni háziállatokkal és simogatásokkal. Mindez, jól, a nappaliban élve hozzájárul a por felhalmozódásához.

Amire szükséged van

Mint amikor elszórtuk a hálószobát, kihagyjuk a divatos porlasztókat. Nem rajongunk értük, és tapasztalataink szerint nem nyújtanak elképesztő porosítási előnyöket (de idővel a felületeken felhalmozódnak).

Ehelyett ragaszkodunk a klasszikus porszívókhoz:

Bár opcionális, a porszívózás kiszorítása (különösen a magas bútorok, valamint az ajtó- és ablakkeretek teteje esetében) nagyszerű módja annak, hogy takarítás közben csökkentse a por mennyiségét a helyiségben.

Dyson Ball Multi-Floor 2

Kiváló, körös vákuum, amely egy praktikus tömlővel rendelkezik, amely tökéletesen alkalmas a pókhálók elcsípésére és az ajtó- és ablakkeretek elszívására.

És különösen, ha mindent kézzel porol el, a lépcsős széklet nagyon jó. Biztos, hogy a kanapé karján állhat, hogy leporolhassa a nappali mennyezeti ventilátorát, de a nyár öntött indulása szörnyű módon élvezheti a szép időt.

Hogyan (és mit) kell porolni a nappaliban

Mint minden más helyiségben, ahol dolgozik, a porosítási rutinnak is magasnak kell lennie, és alacsonynak kell lennie.

  1. Kezdje el a port a szoba legmagasabb pontján, és távolítsa el a sarokban a pókhálókat, és porolja le az ajtó tetejét és az ablakkereteket.
  2. A mennyezeti ventilátorok, ha vannak, szinte mindig porba borulnak. Alaposan porszívózzon fel, vagy használjon nedves mikroszálas kendőt a pengék törléséhez.
  3. Ha lakóterében olyan elektronika van, mint egy televízió, HDMI-vevő, játékkonzol stb., Különös figyelmet fordítson rájuk, mivel az eszközök elektrosztatikus töltése sok port vonz.
  4. Használja mikroszálas porszívóját a könyvespolcok, az asztalok és az azokon található összes tárgy porozásához – most kiváló alkalom arra, hogy feltegye magának a kérdést: „Szeretem-e annyira ezt a dolgot, hogy minden héten leporoljam?” ahogy minden elemet kezel.
  5. Végezzen egy gyors utolsó áthaladást a vízszintes felületeken, nedves mikroszálas kendővel a végén, ez segít megragadni a korábban megzavart (de a tisztítóeszközzel nem elfogott) apró porszemeket.

Csakúgy, mint a Tavaszi Takarítás Kihívásunk többi hetében, a hét kezdete némi rontással és portalanítással megkönnyíti a többi munkát. Végül is nincs értelme takarítani és körüljárni azokat a dolgokat, amelyek nem is tartoznak a szobához!

Mint mindig, nyomon követheti a mi ügyünket is Tavaszi tiszta kihívás nyitóoldalt, vagy kapja meg a tanulságokat, az összes többi nagyszerű tartalommal együtt, közvetlenül a postaládájába érkezik!
Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok