Elég bátran enni a 3D nyomtatott steaket? – Review Geek

Avatar admin | 2021.02.14. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

Fénykép Aleph Farms által termesztett ribeye steakről.
Aleph Farms

Izraeli társaság Aleph Farms az első, amely a saját bioprint technológia és a tenyésztett állati sejtek felhasználásával 3D-s nyomtatást ad a ribeye steak-ről. A termesztett hús darabjai 50 dollárért adhatók el, de csak az FDA jóváhagyása után.

Az Aleph Farms ribeye steak közelebb kerül a „valódi” marhahús-vágáshoz, mint a többi termesztett hús, köszönhetően a precíz 3D bioprintnek és az állatok vaszkularizációját utánzó rendszernek. A tápanyagok ebben a folyamatban elterjedhetnek a vágás során, így a steak megszokott formát és textúrát kölcsönöz.

De Aleph Farms nem feltalálja újra a kereket. Más vállalatokhoz hasonlóan az Aleph Farms is termesztett húsát dekellularizált növényi állványzattal kezdi – alapvetően egy steak alakú zöldségfoltot, amelytől megtisztítják a sejtjeit és a DNS-t. A dekellularizáció elengedhetetlen a hús termesztéséhez, és ez a folyamat segíthet az emberi szervek növekedésében, vagy eltávolíthatja a transzplantációs szervekből származó DNS-t az elutasítás megelőzése érdekében.

Az alt húsok a COVID-19 járvány kezdete óta csak egyre népszerűbbek, a laboratóriumban termesztett húsok azonban Szingapúron és néhány más országon kívül még mindig nem állnak rendelkezésre. Míg az FDA szabályozási keret a termesztett hús értékesítésének helyén egyetlen laboratóriumban termesztett húst sem engedélyeztek az Egyesült Államokban. A tenyésztett húsokhoz hasonlóan az FDA-nak is nyomon kell követnie a termesztett hús növekedését a közegészség védelme érdekében, és felügyelnie kell a termesztett hús címkézését annak biztosítása érdekében, hogy a vásárlók ne legyenek zavarosak az élelmiszer eredete miatt.

Szerencsére az Aleph Farms-hoz hasonló vállalatok az elkövetkező két évben az FDA jóváhagyására számítanak. Aleph vezérigazgató Didier Toubia azt mondja, hogy a vállalat folyamatosan tárgyal az FDA-val, és bár az üzemeltetés globális méretűvé tétele hosszú időt vesz igénybe, a laboratóriumban termesztett ribeye 2022 vége előtt kerülhet az üzletek polcaira.

Forrás: Aleph Farms keresztül washingtoni posta
Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok