Fájlok másolása USB flash meghajtóra Mac-en

Avatar Gadam | 2021.04.02. 640 Views 0 Likes 0 Ratings

640 Views 0 Ratings Rate it

Az Apple Mac Finder Big Sur ikon kék háttérrel

Ha fájlokat szeretne átmásolni egy USB flash meghajtóra egy Mac gépen, hogy átvihesse őket egy másik gépre, vagy biztonsági másolatot készítsen róluk, akkor könnyen elvégezhető a Finder használatával a macOS-ban. Itt van, hogyan.

Fájlok másolása Mac számítógépre a Finder használatával

Először csatlakoztassa az USB flash meghajtót a Mac egy elérhető USB portjába. Adjon egy percet Mac-jének, hogy felismerje és elérhetővé tegye a Finderben. (Feltételezzük, hogy a hajtás már megtörtént megfelelően formázva, hogy működjön egy Mac-mel.)

ÖSSZEFÜGGŐ: Az USB-meghajtó törlése és formázása a Mac-en

Ezután kattintson a Finder ikonra a dokkolójában, hogy a Finder előtérbe kerüljön. A Finder a Mac beépített alkalmazása fájlok kezelésére, és mindig fut.

Kattints a "Kereső" ikon a dokkolóban.

A Finder ablakban nézze meg az ablak bal oldalán található oldalsávot. (Ha nem látja az oldalsávot, válassza a Nézet> Oldalsáv megjelenítése lehetőséget a képernyő tetején található Finder menüsorból.)

Ha felismerte USB meghajtóját, akkor ott szerepel a „Hely” részben. Példánkban a meghajtó neve „Mac Transfer”, de bármi más néven is megnevezhető. Tudni fogja, hogy ez egy cserélhető meghajtó, mert egy apró lesz „Kiadás” ikonra Emellett.

Keresse meg az USB Flash meghajtót a Finder oldalsávján.

Tipp: Azt is ellenőrizheti, hogy számítógépe felismerte-e az USB-meghajtót a Finderben, ha a menüsoron a Go> Computer lehetőséget választja. Ha megfelelően van csatlakoztatva, megjelenik egy ikon a meghajtóhoz.

Ezután a Finder ablak segítségével keresse meg az USB flash meghajtóra másolni kívánt fájlok helyét. Amikor megtalálja őket, húzza az oldalsáv USB-meghajtó nevére.

Húzza a fájlokat az USB flash meghajtó nevére a Finder oldalsávján.

Miután az elemet vagy elemeket az oldalsávon lévő meghajtóba húzta, megjelenik egy másolás előrehaladás-jelző ablak. Ez az ablak becslést ad arról, hogy mennyi időbe telik a másolási folyamat befejezése.

Ha meg kell szakítania a másolási műveletet, mielőtt befejeződik, kattintson egy apró „X” -re egy körben. Ellenkező esetben hagyja, hogy a folyamat befejeződjön.

A macOS másolás előrehaladásának mutatója.

Ezt követően kattintson az USB flash meghajtó nevére az oldalsávon, és megjelenik az USB flash meghajtó tartalma. Ha a másolási folyamat megfelelően befejeződött, az imént másolt elemek ott lesznek felsorolva.

Kattintson az USB flash meghajtóra az oldalsávon, és megjelenik a másolt fájlok.

Ha ez az ablak nyitva van, akkor is nyisson meg egy második Finder ablakot (a Fájl> Új kereső ablakra kattintva vagy a Command + N megnyomásával), és húzza a fájlokat onnan az USB flash meghajtó ablakába. Ugyanúgy másoljuk őket, mint a fenti módszerrel.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan nyitható meg a Finder egy billentyűparancs segítségével Mac-en

A fájlok másolásának más módjai Mac-en

A fájlok USB-meghajtóra történő másolásának sokféle módja van a Mac-en – csak az egyik legegyszerűbbet mutattuk meg. Íme néhány további módszer, amelyeket érdemes kipróbálni.

  • Másolás és beillesztés: Válasszon ki egy fájlt, mappát vagy fájlcsoportot, majd kattintson a jobb gombbal. A felbukkanó menüben válassza a „Másolás” lehetőséget. Ezután keresse meg az USB-meghajtót a Finderben, kattintson a jobb gombbal egy nyitott területen, és válassza az „Elem beillesztése” lehetőséget. Az elemek a meghajtóra másolódnak. A jobb egérgombbal történő kattintás helyett a Finder Szerkesztés menüjében a „Másolás” és a „Beillesztés” parancsokat is használhatja.
  • Húzza az Asztal parancsikonjára: Alapértelmezés szerint le van tiltva, de az USB flash meghajtót ikonként láthatja az Asztalon, és fájlokat húzhat rá. Az ott látható ikon megtekintéséhez fókuszáljon a Finderre, majd válassza a Fájl> Beállítások menüpontot. Az Általános lapon tegyen egy pipát a „Külső lemezek” mellé az „Elemek megjelenítése az asztalon” területen. Bármit is húz a meghajtó ikonjára, az automatikusan másolásra kerül.
  • Húzza a dokkolóba: Ha szeretné, húzhatja az USB flash meghajtó ikonját az asztaláról vagy a Finder ablakból a dokkoló parancsikonjaiba. Ha fájlokat szeretne másolni rá, akkor húzza őket közvetlenül a dokkolóban lévő USB-meghajtó ikonjára. Amikor később kiadja a meghajtót, a parancsikon a dokkon marad, és a meghajtó következő bekapcsolásakor működik.

Kattintson a jobb gombbal egy fájlra, és válassza a lehetőséget "Másolat."

Ha jobban felfedezi a Mac számítógépét, akkor még több lehetőséget fedezhet fel a fájlok USB-meghajtóra történő másolására. Miután megismerte működését, természetesen meg tudja csinálni, anélkül, hogy sokat gondolkodna rajta.

Ne felejtse el kiadni, mielőtt leválasztaná

Ha végzett az adatok USB-meghajtóra másolásával, ne felejtse el tegye ki a meghajtót a macOS-ban mielőtt fizikailag kihúzná a meghajtót, hogy ne veszítsen el adatokat. Ehhez válassza ki az USB flash meghajtót a Finderben, és válassza a Fájl> Kiadás menüpontot. Alternatív megoldásként rákattinthat a flash meghajtó neve melletti apró kiadógombra a Finder oldalsávon.

Nyissa meg a "File" menüt, és válassza a lehetőséget "Kiadás."

Jó másolást!

ÖSSZEFÜGGŐ: 5 módszer a lemez kiadására Mac gépen
Forrás link


640 Views 0 Ratings Rate it