Ez a népszerű Reddit rutin a legjobb súly nélküli edzés

Avatar admin | 2021.06.29. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

nő csinál osztott guggolás a padon

Fénykép: BigBlueStudio (Shutterstock)

Nem könnyű súly nélkül edzeni. Ha például teljes tologatásokat képes végrehajtani több tucatnyival, akkor ők jobban edzik az állóképességet, mint az erőnk építését. És bár a felhúzáshoz hasonló mozgások nagyobb kihívást jelentenek, a kezdők számára gyakran lehetetlenek. De van egy edzés, amely a teljes spektrumot lefedi, és ez a Reddit egyik legjobban őrzött fitnesz titka: az r / bodyweightfitness ajánlott rutin.

Fontos megjegyzés a felszereléssel kapcsolatban: bár ez a rutin nem igényel súlyokat, tartalmaz olyan mozdulatokat, amelyek felhúzható rudat vagy egy sor süllyesztőt igényelnek. Néhány ember ezt úgy oldja meg, hogy a parkban rutint folytat; otthon is vásárolhat vagy rögtönözhet a berendezéseket, sokkal kevesebbért, mint befektetni egy teljes otthoni edzőterembe.

Miért éppen ez a Reddit rutin a legjobb súly nélküli edzés?

A rutin egy ideje klasszikus a redditorok körében, és most van egy videó- amely végigvezeti Önt a kezdő és a középhaladó lehetőségeken. Olvasni is lehet átfogó, írásos útmutató az ajánlott rutinról, amely meghatározza az alapokat:

  • A rutin célja a hét három napja.
  • Ez egy teljes test edzés.
  • Konkrét gyakorlatok helyett gyakorlatok kategóriáit tartalmazza. Mindegyikhez kiválasztja azt a kategóriába tartozó gyakorlatot, amelyet körülbelül 5 ismétléssel végezhet el.

Például a rutin meghúzást és guggolást követel meg az első pár gyakorlatában (amelyeket szuperhalmaz). Ha Ön kezdő, a felhúzási gyakorlata lehet lapockás húzás, amely magában foglalja a rúd felakasztását és a vállpengék körüli izmok összehúzódását, hogy emelje fel a mellkasát anélkül, hogy meghajlítaná a karját. Haladás közben olyan gyakorlatokra tér át, mint a negatív felhúzások (amelyekben a sáv tetejére ugrik, és lassan leereszkedik) és a rendszeres felhúzások. A guggolások hasonló módon haladnak: Kezdheti úgy, hogy mindkét lábával léggömböket hajt végre, majd haladhat osztott guggolásként, és végül egylábú pisztoly guggolással, amelyek sokkal nagyobb kihívást jelentenek.

Ahelyett, hogy súlyt adna, ahogy erősödik, megváltoztatja a mozgást, hogy megnehezítse. A végeredmény a testedhez hasonló, mint amit megszereznél az edzéssel nagy súlyokkal: erősödni fogsz, és izmaid potenciálisan nagyobbak és határozottabbak lehetnek (bár ez az étrendedtől is függ).

Íme a videó:

És itt van az edzés alapvető felépítése:

  • Bemelegítő mozdulatok
  • Superset: felhúzás és guggolás
  • Superset: merítés és zsanér
  • Superset: sor és pushup
  • Superset: kiterjesztésgátló, forgásgátló és hosszabbító maggyakorlatok

Az egész rutinnak kevesebb, mint egy órát kell igénybe vennie, amint rájön. Ha azt szeretné, hogy egy csalólap segítsen követni a gyakorlatokat, van itt egy. Ne felejtsd el elolvasni a teljes leírás a Reddit-nél többet a pihenési időkről, hogyan egészítheti ki a súlyokat, ha hozzáfér ezekhez, és így tovább.


Forrás link


10 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok