Fahéj Streusel kávé kávé sütemény.

Avatar admin | 2021.03.02. 66 Views 0 Likes 0 Ratings

66 Views 0 Ratings Rate it

Üdvözölve az új hónap kezdetét ezzel a Cinnamon Streusel kávé kávés süteménnyel. Kávés sütemény … kávéval! Ezután édes fahéjas cukorral és krémsajttal összeforgattuk. Ez a kávés sütemény nem nagy felhajtás, könnyen összekeverhető és olyan finom! Minden falatot édes fahéj streusel és vanília kávés torta morzsákkal rétegeznek. Fejezze be a tortát enyhe csepegtetős vaníliás kávemázzal egy olyan süteményhez, amelyet senki sem tud visszautasítani. Bónusz? Elkészítése egyszerűbb, mint gondolná, és nagyon szép … nagyon kevés erőfeszítéssel.

akció lövés a Cinnamon Streusel Coffee Coffee Cake szelet tetején mázzal

Nem tudom, hogy lehet ez, de ez csak a második kávés sütemény receptem, amit valaha megosztottam. Néhány évvel ezelőtt megosztottam a tök kávé sütemény, de ez az egész repertoárom a HBH-s kávétortákon. Látod, a kávé sütemények felnövése nem volt valami házunkban. Mindannyian ismeritek a történetet, ha nem csokoládé volt, akkor nem anyám sütött. Tehát gyerekkorunkban soha nem élveztük a kávétortát.

Középiskolás koromban azonban egy barátom házában aludtam (amit NAGYON ritkán tettem). Másnap reggel egy csokoládé chips kávétortát kaptunk. Nem emlékszem, hogy megkérdőjeleztem volna a kávé sütemény nevét, de emlékszem, hogy azt gondoltam, hogy nagyon finom volt. És ez volt az első tapasztalatom bármilyen kávé süteménynél. És sokáig ez volt az utolsó is. Egészen biztos, hogy nem élveztem egy újabb kávétortát, amíg az a tök torta nem hozott létre néhány igent.

Tehát egészen a közelmúltig a kávétorta meglehetősen új volt számomra, ami miatt ezt a receptet különösen szórakoztató megosztani.

előkészítő fotó a Cinnamon Streusel kávékávéról sütés előtt

(krémsajt réteg a torta közepén sütés előtt)

Cinnamon Streusel kávés kávé sütemény sütés után süteményes serpenyőben

Az ötlet.

Az ötlet egyszerű. Sosem értettem, miért hívják kávés süteménynek, kávés süteménynek, ha még egy csepp kávé sem volt a tortában. Igen, megértem, hogy élvezhető kávéval. De mégis miért nevezzük kávés süteménynek, ha nincs benne kávé?

Nekem soha nem volt értelme.

És ez eljutott hozzám ez torta. Kávés sütemény, de valójában kávé a tésztában … és még a mázban is. Tehát ez egy különleges kávés sütemény.

Fahéj Streusel kávé kávé sütemény  halfbakedharvest.com

Itt vannak a részletek.

Ennek a süteménynek három lépése van, a tészta, a streusel és a máz. A tészta meglehetősen egyszerű, de a két különleges összetevő a kávé (természetesen), és egy kis tejföl, hogy a sütemény tökéletes nedves morzsát kapjon.

Egyszerűen keverje össze a nedves hozzávalókat, majd adja hozzá a száraz … egyszerű egyszerű, semmi divatos.

Fahéj Streusel kávé kávé sütemény  halfbakedharvest.com

A torta forgatagához elkészítenie kell egy struselt és szüksége lesz egy kis krémsajtra is (bár a krémsajt opcionálisan választható).

A torta közepét egy vastag réteg fahéjas cukorral, majd egy réteg krémsajttal megforgattam. Kicsit dekadens, de hát olyan finom. Március van, egy kis dekadenciára van szükség ahhoz, hogy a dolgok szórakoztatóak és izgalmasak maradjanak, amíg ezek a virágok fel nem pattannak.

Ezután a torta legtetejére készítettem egy klasszikusabb streusel-t édes barna cukorral, vajjal és fahéjjal. Olyan finom és tökéletes a kávé sütemény tetején.

Fahéj Streusel kávé kávé sütemény  halfbakedharvest.com

Most pedig azon a mázon … lehet, hogy csak a kedvencem.

Nem szeretem az egyenes porcukor mázat. Elég nyájasnak és szövetségesnek találom, csak túl cukros az ízlésemhez.

Ezzel a mázzal azt akartam, hogy izgalmas legyen, de ne lehengerlő. Azt akartam, hogy a mázban található ízek elősegítsék a torta ízeinek kiemelését. És természetesen azt gondoltam, hogy a mázat kávéval kell ízesíteni. A tökéletes párosítás egy kávéhoz, kávétortához!

Fahéj Streusel kávé kávé sütemény  halfbakedharvest.com

A kávémáz elkészítéséhez a kedvenc eszpresszóporomat, egy kellemes fröccsöt vaníliát és csak egy kis porcukrot használtam. Nem túl erős, nem túl édes, de pont megfelelő. Különösen, ha átöntözik ezen a meleg süteményen.

Finom.

Fahéj Streusel kávé kávé sütemény  halfbakedharvest.com

Ha mindent összerak, akkor igazán különleges kávét, kávétortát fogyaszt. Ez annyira tökéletes lesz a közelgő tavaszi ünnepekre húsvét vasárnapjától anyák napjáig.

De a javaslatom? Próbáld ki ezt a tortát ezen a héten, vagy talán a hétvégén. Élvezze kedvenc gőzölgő tejeskávéjával egy édes reggelért vagy délutáni kényeztetésért. Ilyen tökéletes módja annak, hogy a hét szórakoztató legyen!

Fahéj Streusel kávé kávé sütemény  halfbakedharvest.com
Fahéj Streusel kávé kávé sütemény  halfbakedharvest.com

Más tavaszi villásreggeli recepteket keres? Íme néhány kedvenc:

Herby Everything Cheddar örvény zsemle

Bogyós és krémsajtos kifli francia pirítós sütemény

Fahéjas cukor francia pirítós

Végül, ha elkészíti ezt a Cinnamon Streusel kávés kávét, feltétlenül hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Fahéj Streusel kávé kávé sütemény  halfbakedharvest.com