Február 27-én láthatja a hóholdat

Avatar admin | 2021.02.06. 11 Views 0 Likes 0 Ratings

11 Views 0 Ratings Rate it

Telihold havas tájon, dombokkal és fákkal.
Vitalii Bashkatov / Shutterstock

Ebben a hónapban újabb csillagászati ​​esemény következik! Ha elmulasztotta Januári Wolf Hold, pótolhatod február 27-én, és elkapod a teli Hóholdat.

Soha nem hallottál „hóholdról”? A név bennszülött amerikai, gyarmati és európai hatásokból származik, és ez a telihold történik februárban.

Szerint a Farmer’s Almanac, ez a bizonyos hold azért kapta meg a monikerét, mert február jellemzően a leghavasabb hónap az Egyesült Államokban. Az 1760-as években, amikor Jonathan Carver kapitány meglátogatta a dakota törzset, rögzítette, hogy ez volt a nevük február teliholdjára.

Ezt a holdat azonban Fekete Medve Holdnak is hívták, az ekkor született kölykök miatt, az Éhes Holdért pedig a télen gyakori táplálékhiány miatt.

Most, hogy mindent tud a Hóholdról, pontosan mikor láthatja? A csúcspontja február 27-én lesz, EST 3: 19-kor, de jóval azelőtt látható lesz, így nem kell fent maradnia a hajnali órákig. Éjfél körül lesz a legmagasabb ponton.

Nem kell mást tennie, mint kifelé mennie, hogy megnézze a Hóholdat, bár jobb kilátást nyerhet egy olyan területen, ahol nincsenek rengeteg városi fények. Csak feltétlenül csomagolja össze, és vigyázzon azokra a medvebocsokra.

[Via Better Homes & Gardens]
Source link


11 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok