Fésűkagyló és homár Gumbo recept

Avatar admin | 2021.02.04. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Mit tálalsz gumbóval?

A forralt főtt rizs a klasszikus társa ennek a louisianai tengeri ételnek, de burgonyasalátával vagy kukoricakenyérrel is tálalhatja.

Alternatív megoldásként próbálja párosítani párolt zölddel, vagy cseréljen rizst quinoával.

Melyek a klasszikus gumbo fűszerek?

Mivel a gumbo recept gyökerei a cajun és a kreol kulináris hagyományokban találhatók, a leves elkészítéséhez használt klasszikus fűszerek közé tartozik a paprika és a cayenne bors.

A gumbo legjobb ízesítője a Cajun fűszerkeverék. A helyi szupermarketben készen találja, vagy könnyen elkészítheti.

Csak keverje össze a következő összetevőket egy kis tálban:

Melyik zöldséget használják a gumbóban?

A klasszikus gumbo recept zellert, kaliforniai paprikát és hagymát tartalmaz. Ez a három összetevő a kreol / cajun konyha “szentháromságaként” is ismert, és mi magunk is használtuk őket ebben a receptben.

A gumbo-ban gyakran használt egyéb zöldségek közé tartozik az okra, a spenót, a mustárzöld és a fehérrépa.

Készíthetek gumbot okra vagy roux nélkül?

A sűrítők, mint az okra, a roux és a filé por, a klasszikus gumbo recept alapvető összetevői, és gyakran együtt használják őket.

A tenger gyümölcseiből készült gumbot gyakran készítik okrával, amely különös rostjainak köszönhetően gooey textúrát kölcsönöz a levesnek, és segít sűríteni.

A Roux helyette ugyanannyi lisztet tartalmazó étolajat készítenek sötétbarna, sűrű mártássá. Receptünkben rizslisztet használtunk gluténmentes változat elkészítéséhez.

Ha nem szereted a főtt okrát, akkor a hüvelyeket egészben tarthatod, vagy kevés olajon megkeverve megpiríthatod a szeleteket. Ezután a legvégén adjuk hozzá a tenger gyümölcsei leveshez.

Azt is teljesen kihagyhatja az okrákat, és csak a roux-szal készítheti el a gumbot. Alternatív megoldásként mindkettőt helyettesítheti kukoricakeményítővel vagy nyílgyökér-keményítővel. Keverjen össze néhány evőkanál keményítőt hideg vízzel, amíg fel nem oldódik, majd a keveréket a főzés utolsó 5 percében adja hozzá a leveshez.


Source link


4 Views 0 Ratings Rate it