Fogadok, hogy nem nézhet csak meg egy “fiatal igazságszolgáltatás” részt – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.01.23. 37 Views 0 Likes 0 Ratings

37 Views 0 Ratings Rate it

Gyerek Flash, Miss Mars, Robin, Superboy, Artemis és Aqualad közvetlenül a nézőre néz.
DC Entertainment

A szuperhős élőszereplős filmekről egyértelműen a Marvel rendelkezik. De ami az animációt illeti, a DC uralkodik a rooston. És a sok bejegyzés közül Fiatal igazságszolgáltatás talán a legjobb DC animációs sorozat. Valójában fogadok, hogy nem csak egy részt nézhet meg. A végsőkig harapni fogsz.

Első pillantásra tévedhet Fiatal igazságszolgáltatás egy másikra Tini-titánok, de ez hiba lenne. ellentétben a Tini-titánok show 2003-ból (és kvázi spinoffja Teen Titans Go), Fiatal igazságszolgáltatás nagyon komolyan veszi magát. Míg talál humorát és nevetését, a műsor nagy hangsúlyt fektet a cselekményfordulatokra és a drámára. Tini-titánok legsúlyosabb az Fiatal igazságszolgáltatás legkevésbé komoly.

Egy dolgot tudnia kell, hogy bemegy Fiatal igazságszolgáltatás nincs beállítva a mainstream DC univerzumban. Ez szabadságot ad új történetek felfedezésére és új karakterek bemutatására, amelyeket még nem láttunk. Kezdetben a bemutató néhány szuperhős mellrúgásra, Robinra (Jessie McCartney hangja), Aqualadra (Khary Payton hangja), Kid Flash-re (Jason Spisak) és Superboy-ra (Nolan North). Nem sokkal később Miss Martian (Danica McKellar) és Artemis (Stephanie Lemelin) csatlakozik hozzájuk.

Ebben az univerzumban az Igazságügyi Ligát teljesen megalapította és elfogadta a társadalom. Batman nem mítosz; mindenki tudja, hogy igazi, akárcsak Superman, Wonder Woman, Green Arrow és mások. Karrierjük során nem teljesen újak; tapasztaltak, érettek és másokat képeznek a nyomukba lépésre.

Ez az egyik legélvezetesebb aspektusa Fiatal igazságszolgáltatás: Már ismered Batman és Superman eredettörténetét. Nem kell szenvedned attól, hogy megnézed az ismerős mesét. Valójában az Igazságügyi Liga többnyire nem lesz ott. Végül is hívják Fiatal igazságszolgáltatás.

Titkos csapat, amely megszegi a szabályokat

Mivel a Justice League egy teljesen megalapozott és a nyilvánosság előtt álló szervezet, a nyilvánossággal, a törvényekkel és a szabályokkal kell foglalkoznia. A szuperhősök nem csak úgy alkudozhatnak a vállalkozásokban vagy más országokban, hogy nem szembesülnek a következményekkel, bármennyire is helyesnek érezhetik. Engedélyre van szükségük; szükségük van a nyilvánosság elfogadására.

Ott jön be a „The Team”, amely közel áll egy névhez, ahogy az oldalsó csapatok csoportja megkapja. Titkos titkos küldetéseket folytatnak, olyan helyekre mennek, ahová a jól ismert szuperhősök nem képesek. Gyakran maguk is a betyárok szélén állnak, és a helytelen lépés elindíthatja az országos eseményeket, vagy akár háborút is indíthat. Ha az Igazságügyi Liga a hadsereg, akkor a csapat a CIA.

Amikor a sorozat megkezdődik, Batman, a Zöld Nyíl, a Flash és az Aquaman a saját oldalrúgásaikat (Robin, Speedy, Kid Flash és Aqualad) teszik meg először az Igazságügyi Csarnokban. Ez egy nyilvános esemény, amelynek célja, hogy megerősítse az állampolgárok szemében való tekintélyüket. De a terem, ahová eljutnak, hamisítvány, és Speedy tudja.

Az Igazságügyi Liga igazi központja egy titkos bázis az űrben, amelyről a világ nem tud (ennyit ezekről a szabályokról). Az Igazságügyi Csarnok PR front, és a szuperhősök azzal, hogy oda vitték az oldalsó csapdákat és nem mondtak igazat nekik, megmutatták, hogy nem bíznak a védenceikben. Speedy (Crispin Freeman hangoztatja) elmegy, hogy elinduljon egyedül.

Röviddel ezután a három megmaradt oldalrúgás felfedezi és felszabadítja a helyét Superboy-t, egy Superman-klónt. A Superboy-nak haragproblémái vannak, sok közülük. És meglepő, hogy Superman hatalmának csak a fele. Az önálló eredmények által inspirálva az oldalrúgók csoportja úgy dönt, hogy tovább folytatja. A Justice League beleegyezik, főleg azért, hogy figyelje a fiatal hősöket és némi irányítást. És az a bónusz, hogy van egy rejtett csapatunk, amely el tud helyezni valakit, aki fényes piros köpenyt visel.

Saját legrosszabb ellenségük

Ez nem egy szuperhős-történet rossz fiú nélkül, igaz? És egyetlen rosszfiúnak sem lenne akkora baja egy szuperhős csapatnak, még egy csapat sidekick tinédzsereknek is. Tehát természetesen Fiatal igazságszolgáltatás egy sereg rosszfiút mutat be. Ebben a sorozatban a fő fenyegetést a The Light néven ismert árnyékos csoport jelenti (látod, mit tettem ott?). A Fény inkább a színfalak mögé bújik, és valamilyen ismeretlen cél érdekében manipulálja az eseményeket.

Kezdetben a csapat teljesen nincs tudatában a Fénynek, és egyes esetekben véletlenül továbbterjeszti a napirendet. Ez nem csak a supervillainek társadalma; ez egy intelligens csoport, amely hajlandó félretenni az egót a nagyobb háború megnyerése érdekében, még akkor is, ha ez egyetlen csata elvesztését jelenti. Sok szempontból a Fény veszélyesebb, mint bármelyik hasonló show-ban látott supervillain csoport, mert a Fény nem szenved belharcoktól és ellenőrizetlen egóktól.

De a csapat másik legnagyobb ellensége ő maga. Ez egy tinédzserek csoportja, akiknek nagyhatalmuk van, tele vannak önbizalommal, egóval, nincsenek türelmük és érettségük. A Superboy küzd azzal, hogy tudja, hogy ő egy klón, akit Superman nem fogad el, és hiányzik néhány képessége, amire szüksége lenne. Ellenőrizetlen dühe szinte egyedül pusztítja el a csapatot.

A Batman által nevelt Robin túl biztos önmagában és túl fiatal ahhoz, hogy rájöjjön, nem elég érett és bölcs ahhoz, hogy vezethessen. Kid Flash szája az egyetlen, ami gyorsabb, mint a lába, és rengeteg bajt okoz. Az Aqualad, a bemutató érdekes találmánya, a vezetői teherrel küzd, leginkább életkorának köszönhetően. És Miss Martian és Artemis? Új értelmet adnak a „titkos identitás” kifejezésnek.

Szinte minden csapattag visszatart valamilyen igazságot arról, hogy kik ők. Ezek a döntések pedig nem egyszer katasztrófához vezetnek. Kombinálja ezt a The Light machinációival, és a The Team szempontjából nagyon rosszul mennek a dolgok. És még azelőtt megtudják, hogy egy vakond lehet a The LIght csapatában.

Sziklafogasok, amelyek arra késztetik, hogy “csak még egyet” mondj

A feleségem nem szereti a túl drámai, túl komoly komolyságú műsorokat. Nem tudja kezelni, és végül valami könnyedebb és szórakoztatóbb dologra akar váltani. Öt percet nem töltött ki vele A mentalista, de meg fog dúlni Psych és A könyvtárosok. Tehát ez mondja nekem ezt Fiatal igazságszolgáltatás a humor és a komolyság, a szikla és a felbontás tökéletes egyensúlya van.

Folyamatosan kér még egy részt. Már láttam mind a három évadot, de először együtt nézzük végig. És azon kapjuk magunkat, hogy később és később fent maradunk, hogy még egyet be tudjunk fektetni lefekvés előtt. A műsor nevet, de nem ez a lényeg. A lényeg a fiatalok felnőtté válásának figyelése, nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is.

Annyira merem károsítani Robint, hogy elhagyta a bevallását: “Nem akarok Batman lenni, amikor nagy leszek.” És ez okosan megfordítja a történetet Batmannal. És fedje fel annak okát, hogy miért is képezte Robint először, pontosan azért, hogy ne nőjön fel Batman-nek. De azt is tudja, mikor van ideje, hogy egy teljesen felnőtt Shazam úgy kezdjen el viselkedni, mint a kisgyerek, aki valójában bent van.

Ugyanezt teszi a sziklacsúcsokkal is. Nem marad örökre kérdések nélkül válaszok nélkül, bár minden új válasz új kérdést hoz. És megjutalmazza, ha odafigyel. Ha azt gondolta magáról az első epizódban: “Várjon, véletlen, hogy három különböző jégfelügyelő ugyanazon a napon különböző helyekre támadt?” jutalomban részesülsz, amikor a műsor később előhozza.

Fiatal igazságszolgáltatás mindezt egy szuperhős ügyes és gyors felszerelésével kezeli. És igazán fogadok, hogy nem csak egyet nézhet. Ha érdekel, megnézheted mindhárom évad az HBO Max-on, és te tudod vásárolja meg a sorozatot az Amazon-on.
Source link


37 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2022. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok