Káprázatos folyékony mosószer megoldás házilag

Avatar Gadam | 2022.11.04. 156 Views 0 Likes 0 Ratings

156 Views 0 Ratings Rate it

folyékony mosószer házilag

Ha spórolás vagy más okok miatt szeretnél házilag készíteni folyékony mosószert, nem kell tovább keresned. Bemutatunk egy káprázatosan működő megoldást, amivel Neked is sikerülhet készíteni otthon.

Folyékony mosószer házilag: Az összetevők.

Jó hír, hogy a hozzávalók könnyedén hozzáférhetőek, így azzal sem kell húznod az időt. A legtöbb boltban megvásárolhatod, beszerezheted őket.

  • 16 csésze víz
  • 1 csésze bórax
  • 1 csésze mosószóda
  • 1 csésze kasztíliaszappan
  • Illóolaj (nem kötelező)

Folyékony mosószer házilag: Az elkészítési folyamat.

  1. Forraljunk fel 8 csésze vizet. Amíg a víz forr, adjunk egy csésze bóraxot és egy csésze mosószódát egy nagy kancsóba vagy vödörbe. Keverjük jól össze.
  2. Adjunk hozzá egy csésze folyékony kasztíliaszappant, majd öntsük hozzá a 8 csésze forró vizet, és jól keverjük össze, hogy minden összetevő feloldódjon.
  3. Miután jól összekeveredett, és a hozzávalók teljesen feloldódtak, adjunk hozzá még 8 csésze hideg vizet, és keverjük ismét össze.
  4. Ezen a ponton hozzáadhatunk néhány cseppnyi illóolajat, ha szeretnénk. Ha illóolajokat használunk, kb. 50 cseppet adagoljunk, majd még egyszer kavarjuk össze.
  5. Hagyjuk állni a mosószert, amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. A hőmérséklettől függően folyékony maradhat, vagy sűrű, fehér állagúvá dermedhet. Használathoz adj körülbelül ¼ csésze mosószert minden egyes töltethez.

Miért éri meg házilag készített folyékony mosószerre váltani?

A házi készítésű mosószerre való áttérésnek számos előnye van, ahogy ez a házilag gyártott mosópor esetén is igaz. A hagyományos mosószerek durva vegyi anyagokat, illatanyagokat, adalékanyagokat és mesterséges színezékeket tartalmaznak.

A legtöbb hagyományos mosószer vegyszermaradványt hagy a ruhákon.

A mérgező vegyi anyagokról ismert, hogy egészségügyi problémákat, például bőr- és szemirritációt, valamint kiütéseket okoznak, különösen érzékeny bőrűek vagy allergiások esetében..

Egyes tanulmányok még a hormonzavaró és rákkeltő vegyi anyagokkal is összefüggésbe hozták a vegyi anyagokat.

A családunk számára a teljesen természetes mosószerekre való átállás azt jelenti, hogy olyan termékeket használunk, amelyek mentesek a színezékektől és a durva mérgező vegyi anyagoktól.

A bőrünk a legnagyobb, leginkább nedvszívó szervünk, és a nap 24 órájában bőrünk állandóan érintkezik valamilyen anyaggal.

Lényeges, hogy a legkiválóbban gondoskodjak a családról, és ennek része az is, hogy a természetes mosószeres mosási rutinunk egészséges legyen számunkra.

Források: Homemade Laundry Detergent Powder Recipe – Rocky Hedge Farm

Homemade Laundry Detergent Recipe – The House & Homestead (thehouseandhomestead.com)


156 Views 0 Ratings Rate it