Frissítsen Ultrawide Monitorra? – Review Geek

Avatar admin | 2021.01.13. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

Alienware ultradide monitor
Dell

Ha olyan vagy, mint én, akkor a legfrissebb ultraszéles monitorokon nyálazott, hogy felpörgesse a munkahelyi otthoni beállítást. Néhány hét múlva, amikor használtan vettem fel, elégedett vagyok a vásárlással … de váratlan csuklást találtam, amikor megpróbáltam használni. Érdemes megfontolni, ha elgondolkodtál egy frissítésen.

Az Ultrawide Monitor előnyei

Az ultrawides felületei nem csupán egy nagyobb képernyő. A szélesebb felbontás kényelmesebb két vagy három ablak egyszerre történő használatát jelenti, a 21: 9 képarány pedig gyönyörűen képes kezelni a filmeket és a TV-videókat. Nyilvánvalóan kiválóak a (legtöbb) játékhoz, és sokan kínálnak több csatlakozási lehetőséget, mint egy szokásos monitor.

Termelékenység

Ha olyan okot keres, amely igazolja az ultrawide vásárlást a főnökének vagy a másik jelentős személyének (vagy magának!), Akkor ez a helyes út. Körülbelül egyharmaddal nagyobb vízszintes térrel, mint egy szokásos 16: 9 képarányú képernyő (vagy 50 százalékkal, ha a szélsőségesebb panelek egyikére megy!), Az ultrawides több helyet biztosít a tevékenységek számára.

LG ultraszéles monitor termelékenység
LG

Azt tapasztaltam, hogy ez különösen fontos a mindennapi munkafolyamatom során: Míg megszoktam, hogy két ablakot használok egymás mellett, a plusz hely most elegendő ahhoz, hogy kényelmesen használhassam a Photoshopot az egyik oldalon. A hagyományosabb felhasználók számára a két ablak egymás mellett egy ultraszélen sokkal kényelmesebb módja annak, hogy két szöveges dokumentumot egyszerre tartsunk nyitva. És ha médiával vagy táblázattal dolgozik, akkor minden lehetséges pixelt meg akar szerezni.

Videók és filmek megtekintése

A 16: 9 szabványos monitorok kiválóan használhatók videókhoz – ez a legtöbb webes videó és tévéműsor alapértelmezett képaránya. De az utóbbi években több és webes videók, valamint a „presztízs” tévéműsorok, mint a A mandaloriánus, szélesebb képarányra nyújtanak. A legtöbb hollywoodi filmet már ebben az arányban forgatják. Ez azt jelenti, hogy TV-n vagy normál monitoron nézve fekete és felső sávok láthatók a tetején és az alján.

Baby Yoda egy Samsung monitoron
Samsung

Nem úgy, mint ultradide. Az extra vízszintes tér lehetővé teszi, hogy a 21: 9 arányú videó dicsőséges széles képernyőn jelenjen meg, feltöltve a keretet. Ha sok videót néz meg az íróasztalánál, ez nagyszerű lehetőség a részletekre. Természetesen, ha mega ultraibolyára megy (32: 9), akkor is fekete sávokat kap a képernyő mindkét oldalán, de a videó még mindig sokkal nagyobb lesz, mint egy normál monitoron.

A játékélmény

Ez a nagy: A legtöbb ultrawide játékmonitorként kerül forgalomba, és könnyen belátható, hogy miért. Az extra vízszintes tér azt jelenti, hogy a játékosok szélesebb látóteret használhatnak, ami csodálatosan magával ragad. Egyes játékokban, különösen az első és a harmadik személyű lövőkben, ez akár versenyelőnyt is jelenthet.

Számos ultrawide bemutatásra kerül a játékfelvételek segítségével, de képességeik maximális kihasználása érdekében keressen egy nagy frissítési sebességet (legalább 120 Hz) és alacsony válaszidőt (5 ms alatt). Az olyan extrák, mint az RGB megvilágítás vagy az NVIDIA G-SYNC rendszerével való kompatibilitás, többe kerülnek.

Az összes port

Az ultrawide monitorok nagyok, és ez azt jelenti, hogy rengeteg hely van az extra hardverek tömörítéséhez. A legalapvetőbb modellek is többféle video bemenetet kínálnak, és a legtöbb USB-csatlakozót is bedob, hogy több eszközt csatlakoztasson.

Dell Ultrawide monitor csatlakozások
Dell

De ez az egyszerű dolog. A prémium modellek USB-C csatlakozással rendelkeznek mind a video, mind a gyorstöltéshez, audio kimenettel, hogy a HDMI hangot a hangszórókhoz juttassák, vagy akár beépített hangszórókat is beépítenek magukba a képernyőbe. A legfejlettebb termelékenységközpontú ultraszéles monitorok tartalmazzák azt a lehetőséget, hogy egyszerre több eszközbemenetet nézzenek meg a képernyőn, akár egymás mellett, akár kép a képben módban.

Az Ultrawide Monitor hátrányai

Az érme másik oldala: Az ultrawide monitoroknak vannak olyan hátrányai, amelyeket esetleg nem vettél figyelembe. Nyilvánvaló, hogy az ultraszéles monitorok többe kerülnek, mint 16: 9 monitorok ugyanazokkal a funkciókkal, de elképzelhető, hogy nem gondoltátok volna, hogy szövegükben kissé szűkebbek lesznek … és sokkal szűkebbé teszik az íróasztalt, mint gondolod.

Drágák

Nincs kétféle megoldás: az ultrawide monitorok drágák. Még a költségvetési modellek is prémiumot kapnak a 16: 9 arányú monitor társaik felett, mert a gyártótól speciális tervezésre és felszerelésre van szükség. Egy tipikus ultraszéles monitor költségeiért beszerezhet egy normál modellt több funkcióval, vagy akár egy új grafikus kártyát is.

Amazon LG monitor lista

Úgy tűnik, hogy az árak sokkal gyorsabban nőnek, minél több funkciót ad hozzá. A játékokra összpontosított ultraszélesség 1000 dolláros ára nem ritka, különösen, ha G-SYNC-t, színpontosságot vagy a legújabb kapcsolatokat szeretne. Az ultra-prémium ultraszéles monitorok 2000 dollárért vagy annál többe kerülhetnek.

Nem szabványos felbontás

A nagyobb felbontás mindig jobb, igaz? Eh … nem mindig. Fontolja meg a 32 hüvelykes, QHD (2560 × 1440) monitorról a 34 hüvelykes, WQHD panelre (3440 × 1440) történő frissítést. Sokkal több pixelt zsúfol az arcod elé, de ez a szélesebb panelig húzódó magasság költsége. Tehát ahhoz, hogy ugyanolyan méretű képet és szöveget láthasson, legalább függőlegesen, kissé közelebb kell helyeznie a monitort a szeméhez. Egy 32 hüvelykes, 4K-s monitornak lehet értelme a munkájától függően beállít.

Az alábbi két képernyőn, feltételezve, hogy mindkettő 1440p felbontású, a szöveg és az ikonok kisebbek lesznek a 34 hüvelykes monitoron, annak ellenére, hogy technikailag nagyobb a képernyő. Ez azért van így fizikailag rövidebb, emiatt a képernyőn megjelenő elemek kisebbek jelennek meg.

Képernyőméret arány illusztráció
Relatív képernyőméret: A 32 hüvelykes képernyő lényegesen magasabb, annak ellenére, hogy kisebb. Michael Crider

A nem szabványos felbontások más módon is problémákat okozhatnak. Bár a játék hatalmas vonzerőt jelent az ultrawides számára, nem minden játék támogatja az extra széles felbontást. Különösen igaz ez a régebbi címekre, például a Skyrim, vagy a 2D tárgyakra, amelyek a tárgyi eszközökkel rendelkeznek, például a tavalyi Hádész. Az alábbi képernyőképen látható, hogy statikus grafikákkal tölti ki a vízszintes helyet.

Hades ultrawide screenshot
2D játék Hádész nem jelenik meg 21: 9 arányban – a piros négyzetek azt mutatják, hogy a statikus grafika hol tölti ki a margókat.

A problémák nem érnek véget a számítógépen található programokkal. A legtöbb nem számítógépes bemenet feltételezi, hogy 4: 3 vagy 16: 9 képernyőt használ. Tehát ha azt tervezi, hogy játékkonzolokat vagy Blu-ray lejátszókat csatlakoztat az ultraihúzáshoz, akkor valószínűleg be kell érnie azokkal a fekete sávokkal.

Minél nagyobb a képernyő, annál nagyobb az éhes erő

Ha az elmúlt öt évben vásárolt egy asztali számítógépet vagy laptopot, akkor az izzadság megsemmisítése mellett valószínűleg képes kezelni az ultraszéles monitor extra felbontását a legtöbb alapvető program számára. De ez nem feltétlenül igaz a játékokra. A 30-50 százalékkal megnövelt pixelszám miatt sokkal erősebben kell nyomnia a grafikus kártyát, hogy el tudja érni a 3D-s játékok jó teljesítményét.

AOC AGON ultraszéles monitor
Ahhoz, hogy teljes képfelvételt készítsen ezen a 49 hüvelykes monitoron, szüksége van egy monster gaming PC-re. AOC

Ha nincs erőteljes, naprakész rendszere, előfordulhat, hogy a játékok vizuális minősége vagy felbontása csak a teljesítmény magas szinten tartása érdekében csökken. Ez különösen igaz a grafikailag intenzív címekre. Mivel a szép megjelenésű játékok elsősorban az ultraszéles frissítés okai, érdemes megfontolni – egy tipikusabb 1080p vagy QHD képernyő jobb választás lehet, különösen, ha a többjátékos online játékokat kedveli.

Hatalmasak

Az ultrawide monitorok hatalmasak. Nehéz megbecsülni, hogy milyen nagyok és nehézek, amíg egy ember le nem ül az asztalára, és csak a nagy, vaskos állványról veszi igénybe a rendelkezésre álló hely felét. A hármas képernyős VESA állványomat három külön kellett cserélnem, mert különben a többi monitorom egyszerűen nem fért el… és az ultraszélesség olyan nehéz, hogy nagyon óvatosan kellett elhelyeznem.

4 hüvelykes Dell ultraszéles monitor
Dell

Az extra méret másik része, hogy a monitor állványának is nagyobbnak kell lennie. Ha kis íróasztalt vagy asztalt használ, és különösen, ha nincs elég hely közted és a szélén, akkor nem biztos, hogy kényelmesen beilleszthetsz egy szuper hatalmas képernyőt a munkafolyamatodba.

Vennél egyet?

Összefoglalva ezeket a pontokat: Az Ultrawide monitorok jól párosulnak akár a termelékenységre összpontosító munka beállításával, akár egy játék- vagy médiagéppel, amely rendelkezik a nehéz alkalmazások nagy felbontású meghajtásához szükséges erővel. Mindkét esetben egy nagy munkaterületre lesz szükség az asztalon, hogy elférjen benne, és egy kicsit több költségvetéssel, hogy eleve megengedhesse magának.

Vannak olyan alkalmazások, ahol a szokásos 16: 9-es monitornak van értelme, különösen, ha nagyobb függőleges helyre vagy felbontásra van szüksége, vagy ha egyszerre több monitort tervez használni.
Source link


26 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok